PC&Consoles

Review Zona IT monitor BenQ Zowie XL2735

BenQ Zowie XL2735 este un monitor dedicat celor care se joaca, si doresc o experienta inedita cand sunt in fata calculatorului. Experienta foarte buna este redata de catre panoul cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli care are un refresh de 144Hz.

Data trecuta am testat modelul XL2540, care are 240Hz dar o diagonala mai mica si o rezolutie full HD. Ca si design, acesta este asemanator cu modelul specificat mai devreme, adica avem logoul BenQ plasat pe spatele suportului. Suportul poate fi reglat pe inaltime, poate fi rotit sau inclinat.

Pe spatele monitorului avem conectica care ese compusa din doua porturi HDMI, un DVI si un DisplayPort 1.2. Pe partea stanga a monitorului regasum un suport pentru casti, care este retractabil, doua porturi USB 3.0 si mufe pentru casti si microfon. Panoul este de tip TN, dar care are un grad ridicat de calitate, si care se apropie de cele IPS.

Desi panourile IPS pot ajunge la 165Hz, acestea au un timp de raspuns mai crescut, si in plus sunt mai scumpe. In menu ragasim optiunea Black Equalizer, care mareste automat gama imaginii pentru a lumina zonele intunecate, acest lcuru va permite sa vedeti inamicii care stau ascunsi in locuri ferite de lumina.

Tot in menu regasim optiunea Advanced Mition Accelerator, care este practic un overclock pentru monitor, acesta devenind mai rapid cu un timp de raspuns mai bun. Optiunea Instant Mode permite trecerea peste anumite procesari ale imaginii in favoare unui imput lag mai redus. Ca si modelul XL2540, acesta vine la pachet cu doua protectii laterale care ajuta la eliminarea reflexiilor cauzate de lumina ambientala.

Meniul este si el identic, iar la pachet regasim o telecomanda care ne ofera un acces rapid la navigare si trei profile de imagine presetate. Am testat monitorul in mai multe jocuri, si putem spune ca suntem multumiti de el. Calitatea este ceea ce ne asteptam din partea BenQ Zowie.

 

 

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close