ReviewsRSS PaginaDeMediaTECH

Review ViewSonic ID1330 – Productivitate next-level!

Știu mulți oameni care folosesc configurații cu două monitoare, astfel își împart munca foarte eficient. Eu sunt genul de om care preferă o singură bucată mare, decât două mai mici și apreciază spațiul extra pe care l-ar ocupa un monitor secundar. Dar ce fac atunci când lucrez pe laptop, iar ecranul limitat nu îmi oferă tot spațiul necesar? Păi, fix ăsta e genul de întrebare la care ViewSonic ID1330 vrea să răspundă. Un hibrid între tabletă grafică și ecran secundar, soluția producătorului de monitoare mi-a fost partener pentru câteva zile și am venit cu păreri, că doar asta mi-e menirea.

Dimensiune Ecran 13.3″
Rezoluție FullHD (1920 x 1080)
Culori 262k
Contrast 800:1
Luminozitate 300 cd/m2
Conectivitate 1x mini HDMI, 2x USB 3.1 Type-C
Dimensiune 344 x 210 x 7 mm
Greutate 0.8 kg

Îmbunătățește-ți modul în care lucrezi

În mod normal un singur ecran de 27″ îmi este numai bun pentru când lucrez. Împart două ferestre pe verticală și gata: într-o parte am editorul de text, iar în cealaltă documente sau ce alte surse de inspirație folosesc. Există însă și momente în care îmi vine să iau un marker și să incercuiesc anumite fraze sau puncte de interes pe care vreau să mă concentrez și chiar dacă Word îmi permite asta, aș prefera s-o fac direct cu mâna. Aici a intervenit ViewSonic ID1330 și mi-a arătat că am nevoie de un astfel de dispozitiv, doar că nu o știam încă.

Inițial am vorbit cu Dan și mi-a zis că tre’ să fac review la o tabletă grafică. Cică am studiat arhitectură în liceu și aș avea destulă expertiză să-mi dau cu părerea. Pentru un moment chiar m-am panicat și am crezut că o să am în față tableta grafică clasică, cu suprafață abrazivă care imită hârtia și nu afișează nimic. Și nu că m-ar deranja cu ceva, dar să fiu sincer, în șase ani de când am terminat liceul nu cred că am pus mâna pe un creion și-o foaie ca să desenez de mai mult de 10 ori.

Review ViewSonic ID1330ViewSonic ID1330 m-a surprins plăcut și întrebările legate de cablul Type-C din pachet au primit un răspuns imediat ce am conectat tableta la laptop. Mi-am dat seama că este de fapt un ecran cu input touch-screen care se realizează doar prin intermediul pixului inclus. Adică fix ce aveam eu nevoie: un fel de caiet digital în care pot adăuga notițe rapide, pot incercui și evidenția anumite chestii și pe care îl pot muta ușor sau chiar căra după mine la nevoie.

Design și utilitate

Când vine vorba de jucăria asta, am mers pe ideea că eu nu știu de ce am nevoie, așa că accept propuneri. Și iată cum am început să explorez design-ul tabletei și am descoperit încetul cu încetul fiecare funcționalitate. În primul rând, ViewSonic ID1330 este un produs complet personalizabil, iar cele șase butoane frontale sunt așezate numai bine și pot fi programate să facă orice vrei tu să facă. În plus, pe față nu mai ai nimic în afară de marginile prea groase și o folie mată pre-aplicată.

Tot la capitolul elemente extra, pot enumera și husa de protecție care este dotare standard pentru ViewSonic ID1330 și pixul care din păcate, este o necesitate întrucât ecranul nu reacționează la contactul cu pielea. Dar și ăsta din urmă este un lucru bun, deoarece nu vei avea apăsări accidentale atunci când scrii ceva și rezemi podul palmei pe ecran.

Review ViewSonic ID1330

Odată ce-ai înlăturat husa, ești întâmpinat de un design minimalist, materiale plăcute la atingere și simți cât de ușoară este ViewSonic ID1330 de fapt. Faptul că este ușoară, destul de compactă și plug&play îți oferă și posibilitatea de a o lua după tine în deplasări sau la serviciu, deci nu va fi nevoie să stai mereu cu un ecran secundar montat pe un suport grosolan care ocupă mult spațiu pe birou. Iar dacă ar fi s-o păstrez, mi-aș monta imediat jucăria asta pe suportul de la monitor, drept spațiu extra de lucru.

Ecranul tabletei are 8192 de puncte de presiune și un stylus fără baterie, astfel nu vei mai avea nevoie de caiet și pix când vrei să notezi câte ceva. ViewSonic se alimentează direct de la USB, iar dacă folosești conexiunea prin Type-C poți scoate din ecuație și cablul mini-HDMI, astfel folosești un singur port de pe laptop. Bine, trebuie să recunosc că pe partea de afișare nu stă grozav: rezoluție FullHD 6-bit cu 262 de mii de culori și o luminozitate de 300 cd/m2. Dar pe post de ecran secundar își face treaba.

Review ViewSonic ID1330

ViewSonic ID1330 este o propunere interesantă

Pot să zic că m-am bucurat de perioada petrecută alături de ViewSonic ID1330. Chiar dacă nu este o soluție grozavă pe post de ecran secundar, funcționalitatea acestei tablete atârnă mai greu decât neajunsurile tehnice și chiar îți deschide noi oportunități de lucru. Aș vedea-o implementată cu succes și în mediul educațional, unde profesorii ar avea ocazia să aducă clasicele corecturi și notițe scrise de mâna, direct în mediul digital.

Per total, ViewSonic ID1330 este un produs extrem de util, ușor de folosit, vine ca parte a unui pachet generos care-ți oferă tot ce ai nevoie și ar putea fi folosit cu extrem de multă ușurință de orice tip de utilizator, indiferent dacă este experimentat în ale tehnologiei sau nu. Produsul este disponibil în oferta eMAG la 2349.99 lei, un preț decent pentru ceea ce îți oferă.

Articole asemanatoare

Back to top button