GAMING

Review – Uncanny X-Men: Days of Future Past pe iOS

De cateva zile ruleaza pe marile ecrane X-Man Days of Future Past. Cel mai nou film din seria X-Man reprezinta incercarea celor de la Sony de a repara continuitea distrusa cu ultimele filme. Filmul nu este rau! Jocul de iOS pe de alta parte este posibil sa bucure fanii, avand in vedere ca se bazeaza nu pe film, ci pe benzile desenate, aceasta fiind una dintre cele mai placute surprize din acest an pe mobil.

Povestea jocului este cat se poate de simpla. Una bucata senator Kelly este omorat, vina pica pe mutanti, intra in scena santinelele, roboti mari si fiorosi care cauta si distrug mutantii, X-Men trebuie sa salveze ziua calatorind prin timp pentru a preveni distrugerea rasei mutante. Legatura cu filmul este marginala, avand doar titlul si personajele in comun cu filmul, creatorii concentrandu-se pe evenimentele si povestea din benzile desentate si portretizarea acestora cat mai fidel pentru jucator.

Astfel, incepi cu Wolverine, intr-o maniera 2D side scroller, sarind de pe o margine pe alta si atacand cu ghearele tot ce iti iese in cale. Incet, treci prin mai toate personajele cunoscute, atat din film, cat si din banda desenata, povestea fiind livrata suprinzator de cursiv si comprehensiv, jucatorul pricepand fiecare motivatie, de ce X-Men au ceva de impartit cu santinelele si cum a ajuns Wolverine sa se plimbe prin timp. Gameplay-ul, cu toate ca ne-a parut usor ciudat la inceput, are la baza o mecanica simpla. Ai patru butoane pe ecran, dintre care unul este multifunctional. Sagetile stanga dreapta, saritura si butonul multi-functional. Pe acesta daca apesi odata personajul tau ataca normal, daca faci swipe stanga, dreapta, sus sau jos, atacurile sunt diferite. Asta se aplica la toate personajele, fiecare cu abilitati diferite si feluri de a interactiona cu mediul unice.

O saritura de-a lui Colosus nu este la fel cu cea a lui Kitty Pride, diferentele fiind evidente inca de cum ai deblocat personajele. Exista si un sistem de XP implementat in joc care te lasa sa upgradezi sau sa deblochezi noi abilitati de atac, acesta fiind bine venit, si oferind un sentiment de progresie jucatorului. Grafic, Days of Future Past pastreaza motivul artistic din benzile desenate, imbinat cu o animatie fluida si personaje care pot face pe orice iubitor al comic-urilor sa verse o lacrima de bucurie. Pe total, Uncanny X-Men: Days of Future Past pentru iOS este joc care merita jucat si terminat, fiind extrem de bine realizat, cu mecanici de joc solide in care se vede cu ochiul liber faptul ca cei din echipa de creatie sunt fani ai benzilor desenate originale. Noi ii acordam un 10 si va invitam la joaca.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close