HiFi-TVReviewsRSS PaginaDeMedia

Philips 55OLED705 este gigantul care îți transformă camera în sală de gaming și cinema

Trăim vremuri în care nu prea mai are rost să mergi la cinema, în condițiile în care televizoarele smart devin din ce în ce mai mari, din ce în ce mai subțiri și din ce în ce mai puternice. Sigur, aici este vorba de preferințe, dar astăzi ne vom rezuma la un model de televizor potrivit pentru aproape orice decor și scenariu, iar asta mi-a atras atenția în primul rând. Să facem cunoștință cu Philips 55OLED705!

Ca un mic disclaimer, da, sunt conștient de faptul că vorbim aici despre un panou OLED. O fi având el metehnele sale, adică burn in, luminozitate ceva mai mică față de soluțiile LED, însă tocmai acest OLED este momentan regele castelului populat de acuratețea culorilor și de acuratețea imaginii. Până să ne scăldăm ochii în spectrul culorilor oferite de Philips 55OLED705, haideți să-l admirăm și la exterior.

Despre un model asortat cu decorurile din Westworld

Din start, avem în față un ecran mare, ca parte a unui design finuț, subțirel și extrem de elegant. Îmi place suportul, două tălpici metalice, cromate și minimaliste, dar care oferă suficientă stabilitate. Cât despre diagonala de 55, aș sputea spune că am găsit acel sweet spot potrivit pentru orice situație. Marginile ecranului sunt destul de înguste, deci ecranul este imersiv, și contribuie și ele la senzația asta de minimalism, de simplu, curat și aerisit. Deci designul este un plus, și parcă mă duce cu gândul la toate momentele din Westworld când ni se prezentau cele mai fancy și mai futuriste gadget-uri.

Philips 55OLED705

Pornind de la aspectele acestea, poți spune că Philips 55OLED705 este alegerea potrivită dacă ești în căutarea unui televior frumos și ușor de integrat în orice decor. Unde mai pui că îl poți monta și pe perete! Acest lucru ar putea tăia nițel din estetica oferită de acest TV Philips, pentru că ar însemna să omori fix ceea ce-l face deosebit, adică acel Ambilight 3 care îmbunătățește experiența de vizionare prin lumini jucăușe și bine antrenate în această coregrafie home cinema.

Limitat de propria-i ambiție ?

Pe partea de conectivitate, trebuie să punctez niște aspecte importante, care nu prea pot fi neglijate. Din păcate, acel HDMI 2.0 de pe Philips 55OLED705 te limitează drastic în mai multe privințe. În acest context, nu prea ai cum să profiți de noua generație de hardware și console. La o adică HDMI 2.1 este noua modă, iar plăcile video deja prezintă astfel de intrări din născare. Seriile RTX 3000 de la NVIDIA și 6000 de la AMD, la voi mă uit!

Acest downgrade afectează însăși performanța televizorului în sine. Philips 55OLED705 vine cu un panou 4K la 120Hz, deci limita de 4K 60Hz se datorează strict conecticii. Dar aș putea spune că se poate trăi și cu asta, în condițiile în care noile console tind să depășească doar în teorie acest prag de 60Hz. Phillips al nostru nu ar avea motive să fie arătat cu degetul și să fie numit bottleneck dacă vrei să te joci pe Xbox Series X sau PS5, chiar dacă TV-ul duce lipsă de VRR (variable refresh rate) și FreeSync. Pe de altă parte, dacă te gândești la plăcile video mari și tari, mai bine nu te mai gândi. 4K la 60Hz. Case in point.

Totalul de 4 HDMI-uri pot face casă bună cu un soundbar, pentru că cel din urmă poate fi conectat la oricare dintre ele. În plus are și 2 USB-uri, din care unul este chiar USB 3, și care îți permit chiar să înregistrezi pe un mediu extern. La capitolul conexiune, pe lângă Wi-Fi-ul tradițional, Philips 55OLED705 vine echipat și cu un port ethernet pentru conexiune prin cablu, alături de Bluetooth pentru a te conecta rapid la periferice.

Philips 55OLED705

Valențele imaginilor nu-ți încap în cornee

Cum nu îți cumperi un televizor doar pentru a-i admira toată ziua tabla, haideți să vorbim despre cel mai important aspect: imaginea. Philips 55OLED705 îi va impresiona pe criticii din domeniu. La drept vorbind, este un OLED 4K, deci n-ai avea de ce să fii dezamăgit. În modurile natural motion și reality, imaginea este fluidă și clară, lipsită de acel „jitter” caracteristic modelelor entry-level. Aici, jos pălăria pentru procesorul de imagine, vedeta P5 Pro de generația a patra.

Continuând cu plusurile, mi-a plăcut faptul că Philips 55OLED705 vine echipat cu Dolby Vision, un atuu semnificativ pentru formatul HDR, care este oferit de multe titluri de pe Netflix, de exemplu. Iar dacă îți faci griji pentru compatibilitate, uite că ai și suport pentru ceva mai banalul HDR10+. Ne-am așezat comod în scăunele și, după niște documentare și clipuri, ne-am delectat cu niscaiva episoade din Love, Death & Robots, că tot este în vogă, iar pe setarea absolut imperios necesară în aceste vremuri (adică 4K Dolby Vision) se vede incredibil.

Philips 55OLED705

 

Pe lângă asta, mai ai la dispoziție și niște setări suplimentare. Poți opta între Dolby Vision Dark sau Bright în funcție de preferințe, dar cel mai mult mi-a plăcut posibilitatea de a mă juca pe la setările de motion. Îți sunt prezentate modurile Pure Cinema sau Movie, ca să dovedesc veridicitatea afirmației din titlu. Totodată, nici nu se mai pune problema de Blu-Ray.

În combinație cu Xbox Series X, Philips 55OLED705 este un companion interesant pentru sesiunile de gaming, dar trebuie să ne reamintim de limitările impuse de acel HDMI 2.0. Mai frustrant este că televizorul are chiar și un game mode care recunoaște tipul consolei, deci păcat de acei 120Hz. Pentru filme, însă, totul merge brici, deci practic aduci magia din cinema la tine acasă.

Philips 55OLED705

Un smart TV bine pregătit

La asta contribuie și sunetul. Este un 2.1, cu difuzoare puternice plasate în spate, adică două de câte 10W (pentru sunete medii și înalte) și un subwoofer de 30W. Sistemul suportă inclusiv Dolby Atmos și DTS HD, un mare avantaj la casa omului dezamăgit de alte tehnologii mediocre destinate majorității entry-level. Pe scurt, Philips 55OLED705 vine de la Mama Natură cu un setup suficient de bun, astfel încât să n-ai motive să tânjești și după un soundbar.

Acest Philips rulează pe tradiționalul și arhi-răspânditul Android TV. Acesta îți pune la dispoziție o selecție îndestulătoare de aplicații. Peste asta se adaugă și combatibilitatea cu Alexa și Google Assistant, dacă vrei să pornești un film câtă vreme te duci până la frigider să-ți iei o bere.

Philips 55OLED705

Philips 55OLED705 m-a consolat cu succes în dorul meu de săli de cinema

„La sfârșitul zilei”, ca să cităm cluburile de dezbateri, Philips 55OLED705 este un gigant blând și chipeș. Este subțire și elegant, cu un panou imens la 120Hz. Filmele, serialele și clipurile se văd excepțional, iar experiența home cinema este completată de moduri și setări diverse, de un sistem audio solid și de minunatul Ambilight 3.

Din păcate, intrarea HDMI 2.0 îți taie din start elanul. Flacăra acelei speranțe de a butona jocuri 4K la 120Hz este stinsă de limita 4K @ 60Hz, iar asta este cu atât mai frustrant cu cât ecranul televizorului este fix un OLED 4K la 120Hz… Totuși, poate că prețul îi va îmbuna pe cei mai supărați. Dacă prețul din acest moment este cel corect, vorbim despre suma de aproximativ 5300 de lei, un preț senzațional pentru ceea ce oferă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button