ReviewsHiFi-TVRSS PaginaDeMediaTECH

Review Trust GXT 259 Rudox – Un microfon de studio cu izolare acustică

De când cu pandemia asta, din ce în ce mai multe activități s-au mutat în online. Asta a dus la o nevoie mare de calculatoare, camere web și microfoane. Iar cum oameni pretențioși vor exista mereu, producătorii vor conținuă să le ofere produse scumpe și performante. Astăzi vorbim despre un microfon, mai exact Trust GXT 259 Rudox. Un model premium care oferă o calitate audio foarte bună și vine cu o caracteristică care nu doar că îl face să arate super bine, dar îi și oferă avantaje pe zona de claritate.

Un microfon cu paravan de izolare a sunetului

Primul lucru despre care vreau să vorbim în cadrul acestui review este caracteristică ce îți va fura privirea încă de la început. Mă refer la acccesoriul cu care vine în pachet Trust GXT 259 Rudox. Microfonul vine însoțit de un paravan acoperit cu spumă care absoarbe sunetul, astfel își creează propria incintă și izolează foarte bine zgomotul de fundal și ecoul. Acesta este ajustabil și se montează pe suportul din metal masiv, ceea ce îi conferă stabilitate și un look foarte plăcut.

Microfonul în sine este de tip cardioid, ceea ce-l face potrivit pentru tot felul de scenarii. Găzduiești un podcast, faci livestream sau doar te joci cu prietenii? Trust GXT 259 Rudox este o soluție all-round care poate îndeplini toate aceste sarcini cu ușurință. Ba chiar se comportă foarte bine și atunci când vrei să înregistrezi instrumente acustice, captând foarte curat sunetele.

Trust GXT 259 Rudox

Conectivitatea este pe USB, ceea ce înseamnă că tot ce-ți trebuie ca să-l pui în funcțiune este un PC sau laptop cu un port USB. Este o conexiune de tip plug&play și am putut să-l folosesc pe Windows 10, Windows 11, Ubuntu 21.04 și macOS fără să am nevoie de drivere suplimentare sau vreun soft. Iar asta îi oferă un avantaj deoarece nu trebuie să-ți bați capul cu tot felul de interfețe grafice sau audio, ci îți trebuie doar un cablu.

Mai mult de atât, Trust GXT 259 Rudox îți oferă și câteva comenzi rapide. Ai un potențiometru de volum, un al doilea potențiometru denumit Mix (încă nu înțeleg ce rol are) care servește și ca buton de mute, iar pentru a completa interfața ai și un jack 3.5mm pentru a conecta o pereche de căști direct prin intermediul microfonului.

Trust GXT 259 Rudox

Experiența de utilizare

Nu trebuie să fii inginer ca să îți dai seama cum să asamblezi Trust GXT 259 Rudox. Stand-ul se montează ușor și odată pus pe poziție, nu vei mai avea nevoie de ajustări sau întărituri extra. Microfonul este greu, cântărind 1.7kg cu tot cu suport și va fi un element impunător în configurația ta. Dar astea sunt aspecte mai puțin importante, întrucât cel mai mult contează calitatea audio.

Și ce mai calitate oferă acest microfon! Trust GXT 259 Rudox m-a surprins plăcut în momentul în care am înregistrat rapid câteva propoziții și am observat că au dispărut anumite sunete de fundal enervante, precum ventilatoarele din PC și efectul de ecou din camera mea. Situația a continuat pe o notă pozitivă și atunci când am pus mâna pe chitară și am putut auzi clar fiecare stângăcie pe care o nimeream pe corzi. Deci dacă vrei să îți începi cariera de muzician, ori doar vrei să înregistrezi anumite chestii, ești acoperit.

Trust GXT 259 Rudox

Trust GXT 259 Rudox este un microfon foarte bun… dar este scump

Știu că mulți dintre voi căutați un microfon bun pentru Discord, gaming, poate ceva cursuri online la facultate și cam atât. Adică nimic profesional, ci mai de grabă un produs cu un raport preț/calitate bun. Și trebuie să vă spun din start că Trust GXT 259 Rudox nu este potrivit pentru voi. Este un model scump și performant, dar care este greu de recomandat mai ales într-o piață în care prețul mediu al unui PC se învârte pe la 3.000 de lei.

La circa 700 de lei, acest microfon de la Trust este o alegere potrivită pentru creatorii de conținut sau pentru cei care vor un microfon serios cu care să tragă o chitară, o vioară, ori alte instrumente de acest tip. Desigur, dacă asta este ocupația ta numărul 1, probabil ai deja microfoane mai scumpe, ori setup-uri serioase cu mixere, interfețe audio și alte nebunii pentru pasionați și profesioniști. Dar dacă vrei o soluție simplă, foarte performantă, care se conectează cu ușurință la orice dispozitiv, Trust GXT 259 Rudox este o soluție foarte bună.

Articole asemanatoare

Back to top button