PC

Review: TP-Link Archer C9, o „masina” buna: pret decent si performanta suficienta

Echipamentele TP-Link sunt ca o masinile bune, adica sunt accesibile la pret, ofera performante bune si au o interfata web foarte simpla ca sa poata fi configurata de oricine. Modelul TP-Link Archer C9 este unul de top si suporta standardul 802.11ac. Acest model are un design atractiv si ofera performante pe masura. Desi nu are caracteristici „industriale”, acesta vine cu un suport argintiu si trei antene detasabile. Deasupra se afla o serie de lumini care arata activitatea retelei wireless si LAN, activitatea portului USB si a functiei WPS, de asemenea si conexiunea la ISP. TP-Link include in pachet un mini CD care contine manualul de utilizare, un soft pentru imprimanta si Easy Setup Assistant. Easy Setup Assistant este un utilitar care ii ajuta pe cei ce nu stiu sa foloseasca interfata web a router-ului.

Archer C9 are patru porturi LAN Gigabit, un port USB 3.0 in spate si unul 2.0 in lateral, un buton fizic pentru power si unul pentru WiFi. Firmware-ul este unul destul de elaborat, acesta oferind posibilitatea de a seta o retea pe Guest 2.4GHz, are suport pentru port forwarding si DynamicDNS, unde sunt incluse serviciile DynDNS si No-IP. Porturile USB permit folosirea stocarii prin FTP si SMB, DLNA stream si print server. Pentru a folosi USB-ul ca print server trebuie sa instalati softul de pe CD-ul din pachet. Functia de QoS este de asemenea prezenta, dar este trecuta sub numele de Bandwidth Control. De acolo puteti seta limita de viteza pentru fiecare dispozitiv conectat la router.

In concluzie, Archer C9 este un router solid care nu face rabat de la calitate si ofera internet Wireless pe 2.4 si 5GHz, iar pretul este unul acceptabil. Cei care totusi doresc un model asemanator, dar mai ieftin, pot alege Archer D7, care este fratele mai mic al lui C9, insa acesta nu ofera acelasi viteze pe wireless si nu pune la dispozitie nici un port USB 3.0.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button