Gaming

Review: Teenage Mutant Ninja Turtles, un joc de mobil mai bun decat filmul recent!

Noul aspect la Testoaselor Ninja Michel Bay-izat nu este in lista de preferinte a colegului Andrei. De fapt, noul film Teenage Mutant Ninja Turtles a fost numit de individul in cauza ca fiind un dezastru mai mare decat Transformers, din perspectiva copilariei sale, cel putin. Totusi, in ziua de astazi cu un film vine si un joc, iar Teenage Mutant Ninja Turtles pentru Android is iOS nu este chiar atat de rau prin comparatie cu filmul. Daca se poate asa ceva.

Pentru veteranii seriei, povestea jocului nu va fi ceva cu care nu s-au mai intalnit pana acum. Totul se bazeaza pe pizza, Foot Clan si alte personaje celebre din serie. Bine, avand in vedere ca jocul se inspira marginal din film, pastrand doar aspectul testoaselor si al lui Splinter, putem spune ca acesta este un lucru bun. In mod ciudat, noul look al echipei de ninjalai verzi in carapace arata mult mai bine in varianta desenata decat in cea cinematica. Bine, daca e sa ne intrebati pe noi, aspectul lui Splinter este o combinatie de stereotip japonez cu bursuc obosit, dar asta doar daca ne intrebati pe noi. Pana la urma se imbina bine cu estetica generala al jocului, deci este un lucru bun. Judecam jocul dupa cum arata, nu dupa cum isi bate joc de copilaria noastra.

Gameplay-ul este cat se poate de simplu. Printr-un swipe in directia dorita exectuti un atac, fie sus , jos, stanga sau dreapta, iar pentru a bloca pur si simplu apesi o data pe ecran. Nimic mai simplu! Bine, Teenage Mutant Ninja Turtles, jocul, nu are cea mai complicata mecanica de joc, fiind un joc de mobil. Totusi, ceva diversitate exista, Leonardo, Rafael, Michelangelo si Donatello avand fiecare cate un stil de lupta propriu, diferit de al celorlalti. In functie de testoasa pe care o alegi, primesti si un stil de lupta aparte. Pe masura ce completezi nivele, primesti si noi atacuri, carora le poti atribui un swipe, adaugand un pic de strategie jocului, dar nu destula cat sa il faca un joc realmente provocator, putand practic sa termini intreg titlul in cateva ore, executand…acelasi atac! Iar daca iti ridici combo-ul pana la un anumit nivel, activezi ceea ce jocul numeste Turtle Power, un fel de atac special, care consista intr-o secventa de reactii rapide si apasarea unor butoane pe ecran pentru a efectua cat mai multe lovituri intr-un timp cat mai scurt. Dar mai mult de atat…nu avem prea multe sub capota, noul joc Teenage Mutant Ninja Turtles fiind lipsit de substanta, desi are cate ceva care sa te tina in fata unui ecran de terminal mobil pentru cateva ore. Oricum este o experienta net superioara filmului!

Fara prea multe de oferit, si cu lacume mari la capitolul gameplay, optand pentru o abordare cat mai simplista, Teenage Mutant Ninja Turtles pentru iOS si Android nu ofera prea multe jucatorului, motiv pentru care ii acordam un 6,5.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button