PC

Review Synology RT1900ac – Un router asa cum ne-am dori… pentru noi!

Synology sunt foarte cunoscuti pentru unitatile de stocare externe conectate la o retea, cunoscute sub numele de NAS, insa acestia au anuntat la CES la inceputul acestui an si un router extrem de performant, care imprumuta o parte din functiile unui NAS. Synology RT1900ac vine echipat cu trei antene externe care se pot detasa, asadar pot fi inlocuite cu unele mai puternice, daca doriti o acoperire mai mare.

Routerul suporta standardul 802.11ac, iar acest lucru ii permite sa ajunga la o viteza maxima combinata pe WiFi de 1900Mb/s. Sistemul de operare este Synology Router Manager, care duce functiile acestuia la un nivel superior, unul profesional am putea spune, dar care are o interfata prietenoasa si intuitiva.

Synology RT1900ac 01

Functia QoS va permite sa controlati si sa monitorizati tot ce este legat de viteze si latimile de banda de pe fiecare port sau chiar pentru fiecare aplicatie in parte. Filtrul Web si Controlul Parental vin cu o baza de date impresionanta de site-uri malitioase sau cu continut explicit, pe care un parinte ar dori sa il blocheze. Cu o multime de aplicatii disponibile in Synology Package Centre, aveti posibilitatea de a transforma routerul intr-un server VPN, Radius, server DNS, Media Server sau un hub pentru download, functii extrem de utile mai ales in cadrul unei firme.

Synology-SRM-parental-control

Interfata este asemanatoare cu cea a unui PC; aceasta este fluida si va permite accesul la toate functiile routerului. In plus, aplicatia pentru Android sau iOS va permite sa monitorizati tot ce se intampla pe router de oriunde v-ati afla. Routerul este un element foarte important pentru o retea de calitate, mai ales cand discutam despre conexiuni Gigabit. Echipamentele au nevoie de putere de procesare, iar routerul de la Synology vine echipat cu un procesor dual core tactat la 1GHz. La router puteti conecta inclusiv un stick USB 3.0 sau un card SD, unitati ce pot fi accesate de catre toti utilizatorii retelei. Portul USB poate fi folosit pentru a conecta si un stick de internet 3G/4G sau o imprimanta. Asadar Synology RT1900ac este o solutie completa si eficienta pentru o retea buna, atat acasa dar si la birou.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close