PC

Review Steelseries Siberia 350

SteelSeries continuă seria de căști Siberia cu o nouă ofertă în gama de circa 500 de lei, cu un produs dedicat specific jucătorilor de pe PC. Siberia 350 nu oferă cabluri dedicate pentru utilizarea cu console, telefoane sau alte device-uri mobile. Nu sunt gândite nici pentru teleconferințe sau apeluri, nici pentru sesiuni de co-op în Uncharted sau Bloodborne. Nu oferă metri de cablu și nici nu consideră că ar fi o idee bună să o facă.

Deci – că tot am început cu atâtea NU-uri – ce fac efectiv aceste căști?

Ei bine, Siberia 350 se adresează direct către gamerul ce se joacă într-un mediu compact și apreciază eficiența spațiului și a accesoriilor sale. Căștile sunt fantastice din punct de vedere al confortului – cupele din imitație piele permit urechilor să respire, două tije metalice curbate mențin forma și o bandă flexibilă, le menține poziția pe cap. Nu e nimic de ajustat, întrucât banda se mulează pe forma capului. Un aspect binevenit e că se pot acomoda chiar și cei cu capete substanțiale.

Siberia 350 oferă un singur cablu, unul de 150 centimetri ce se conectează la PC prin intermediul unei mufe USB, ce oferă control pentru volum în partea superioară a cablului. Căștile includ și un buton pentru tăierea sunetului microfonului în spatele cupei stângi.

Review Steelseries Siberia 350 02

Lungimea cablului este un subiect interesant – pe de o parte puține lucruri sunt mai enervante decât să te agăți în cabluri. Pe de altă parte, nu toată lumea are mufe USB în tastatură sau monitor – așadar va trebui să folosiți fie o mufă din partea frontală a carcasei sau, să utilizați un cablu de extensie.

Design-ul este minimalist, un lucru binevenit într-o lume plină de periferice cu design-uri exotice. În termeni ai sunetului, căștile oferă sunet 7.1 pe tehnologie DTS. După cum ne-au obișnuit jocurile din ultimele două decenii, aspectul de Surround Sound depinde foarte mult de jocul folosit pentru a scoate în valoare căștile – în shootere competitive precum Call of Duty, Star Wars Battlefront sau Battlefield, Siberia 350 se aud fenomenal, permițând poziționarea precisă a inamicilor din împrejurimi. Jocurile izometrice cu multe voci nu beneficiază din urma sonorizării 7.1 în același fel – ba chiar dimpotrivă, putând oferi ecouri derutante. Dar cum am menționat, asta depinde de joc, iar căștile permit comutarea simplă între modul 7.1 și modul stereo.

Calitatea sunetului poate nu va satisface audiofilii – dar pe de altă parte, nimic nu satisface audiofilii pentru mult timp. Căștile reproduc bașii începând din jurul a 30 de Hz în partea inferioară, ceea ce este excelent, chiar dacă reproducerea nu e prea puternică.

Microfonul este foarte fain implementat. Acesta este extensibil și retractabil și poate fi poziționat exact unde ai nevoie de el, când ai nevoie de el. Nu l-am folosi pentru un podcast, dar e perfect pentru gaming.

Review Steelseries Siberia 350 05

În concluzie, SteelSeries Siberia 350 reprezintă o alegere perfectă pentru un gamer de PC ce dorește o pereche confortabilă, simplă și capabilă de sunet surround, la un preț accesibil.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button