ReviewsGamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Review Steelplay Twin Pads și Steelplay Wireless Customizable Controller – Cum să te joci puțin mai altfel pe Switch?

Dacă ieri vorbeam despre un set de periferice potrivite pentru diverse situații și platforme, astăzi ne vom concentra pe niște accesorii de la Steelplay, simpatice și surprinzător de practice pentru Nintendo Switch, o consolă care oricum oferă posibilități extinse de personalizare de la Mama Natură. Dacă ați mai văzut variante third party pentru Joy-Con-uri, aproape sigur n-ați văzut un controller wireless modular, căruia îi poți schimba nu doar culoarea carcasei, ci și schema de control, ca să corespundă întocmai nevoilor tale. Trebuie să recunosc, m-am distrat mai mult decât a fost necesar cu această caracteristică, așa că haideți să vedem cum te poți juca puțin mai altfel pe Switch.

Steelplay Twin Pads – De la Joy-Con-uri cam neîndemânatice la volan de Formula 1

Cred că putem fi cu toții de acord în ceea ce privește modalitatățile de utilizare a Joy-Con-urilor. Le poți folosi în modul obșnuit, atașate de Switch, le poți folosi prin conexiune wireless pentru a te putea juca inclusiv în co-op, le poți atașa de grip-ul special în situațiile în care dorești să conectezi consola la televizor, iar aceste lucruri fac din Nintendo Switch o consolă populară și versatilă.

Bineînțeles, astfel de idei nu au trecut neobservate, iar accesoriile third-party nu au întârziat să apară. Prin urmare, am avut ocazia să vedem care ar putea fi diferențele majore dintre Joy-Con-urile trademark și Steelplay Twin Pads, o pereche accesibilă care m-a făcut să mă îndoiesc de preferințele mele în materie de pad-uri pentru Switch.

Review Steelplay Twin Pads , Steelplay Wireless Customizable Controller

Steelplay Twin Pads se comportă exact ca Joy-Con-urile originale. Se conectează la fel de ușor, atât tradițional, atașate de consolă, cât și wireless, având o autonomie de șase ore. Desigur, poți observa de la o poștă faptul că sunt mai mari decât pad-urile oficiale, dar credeți-mă, ăsta este un avantaj major. Grip-ul este mai bun, mai ușor de manevrat și nu îți alunecă din mână nici după o perioadă îndelungată de joacă. În plus, drifting-ul este mult mai bun, iar joystick-urile par mai solide, astfel încât nu ai impresia că vei rămâne cu ele suspendate dacă le smucești într-o direcție. Ca un personaj cu mâinile cât capacele de tomberoane, înclin să dau punctul către Steelplay Twin Pads.

Review Steelplay Twin Pads , Steelplay Wireless Customizable Controller

Dacă ergonomia este punctul forte al acestui set, calitatea construcției reușește cu greu să ajungă la degetul mic al setului oficial Joy-Con. Plasticul nu are acel dense feel, ci este mai degrabă unul obișnuit, ajungând chiar să simți că interiorul pad-urilor Steelplay este aproape gol. Joy-Con-urile, pe de altă parte, își fac simțită din start calitatea construcției și natura „premium”.

DAR vorbim aici despre un produs third-party, în comparație cu un set licențiat, ceea ce nu este neapărat un lucru rău.  Sigur, Joy-Con-urile au prețul pe care-l au, iar Steelplay Twin Pads sunt cel puțin la jumătate de preț. Și aici nu mai este vorba de entry-level sau mai știu eu ce, ci este mai mult vorba de marcă.

Cu toate acestea, ar mai exista un argument, zic eu, care ar justifica prețul redus pentru Steelplay Twin Pads. Din păcate, setul nu poate fi încărcat prin intermediul consolei, așa cum ne-am obișnuit în cazul Joy-Con-urilor. Acestea din urmă pot fi încărcate fie în timpul utilizării, atașate de consolă, fie plasate într-un charging dock, spre deosebire de Steelplay, care pot fi alimentate doar prin cablul aferent, conectat la charging dock-ul consolei. Acesta ar putea fi un mic-mare dezavantaj, în sensul că va trebui să fii puțin mai prevăzător și să te asiguri că fiecare componentă este încărcată corespunzător.

Review Steelplay Twin Pads , Steelplay Wireless Customizable Controller

Ce dacă Steelplay Twin Pads este dintr-un plastic ceva mai slăbuț? N-or avea ele acea funcție de charging via console, dar își fac treaba. Ergonomia și grip-urile practice își spun cuvântul, și dacă eticheta de „oficially licensed by Nintendo” nu se regăsește pe lista ta de priorități, atunci setul acesta third-party este efectiv un chilipir bun la casa omului.

Steelplay Wireless Customizable Controller mi-a schimbat modul în care percep anatomia unui controller

Mi-a luat ceva vreme să mă acomodez cu ideea că există controllere pentru Android. Până să apuc să mă documentez și să văd cu ochii mei așa ceva, am continuat să fac pe Toma Necredinciosu’ și să privesc șocat cum astfel de accesorii par a viola sanctitatea perifericelor pentru PC și/sau console. Dar e în regulă, mi-a trecut. Ca mai apoi să am aceeași reacție la vederea acestuit controller. La o adică, de ce ai vrea un controller tradițional pentru o consolă cu niște pad-uri care efectiv sunt acest trademark al Nintendo Switch?!

Steelplay Wireless Customizable Controller

Apoi am realizat că încet-încet începeam să îmbrățișez această schimbare, această abordare relativ neortodoxă. Dar nu asta mi-a atras cel mai mult atenția, ci faptul că Steelplay Wireless Customizable Controller este pur și simplu o jucărie Lego a naibii de interesantă. De ce? Pentru că inculpatul are butoane modulare, adică le poți schimba, desface, fixa și amplasa după bunul plac. Uite ce idee practică și deosebită care le-ar putea sări în ajutor celor care s-au obișnuit, de pildă, cu schema de control de pe un DualShock/DualSense.

Steelplay Wireless Customizable Controller

Nu îți surâde ansamblul în stil Xbox sau pur și simplu vrei să îți aranjezi convenabil joystick-urile și butoanele? Țac-Pac! Rotești și tragi ușor de modul, apoi îl plasezi și-l fixezi la fel de ușor în slotul dorit. Și merge de minune! Ne-am distrat mai mult decât ar fi fost cazul cu acest mozaic al circuitelor și al plasticului care adăpostește cuminte componentele lui Steelplay Wireless Customizable Controller. Și, na, uite că are inclusiv capac detașabil care poate fi înlocuit cu altele de culori diferite, roșu sau albastru, în cazul versiunii cu care ne-am jucat. Totul este pe bază de magnet, nu ai nevoie de șurubelniță, rangă sau lance termică pentru a desface capacul, și uite cum ți-ai făcut propriul controller wireless pentru Switch!

Construcția este robustă și jucăria în sine și o poți manevra cu lejeritate pentru aproape 20 de ore, până să fii nevoit să o încarci. Atât butoanele, cât și joystick-urile se simt bine, fiind acompaniate de un set de patru butoane suplimentare programabile. Unde mai pui că este compatibil chiar și cu PC-uri și cu dispozitive Android? Efectiv ții în mâini un mic Frankenstein pe care îl poți petici și îmbrăca după pofta inimii.

Conectarea acestuia, pe de altă parte, are șanse să fie o adevărată bătaie de cap. Steelplay Wireless Customizable Controller este genul acela de controller care cere cunoștințe de astrofizică pentru a putea fi întrebuințat. La prima încercare eșuată, am zis, ca tot omul, că trebuie încărcat. Zis și făcut. La a doua încercare, fix nimic, indiferent dacă citeam cu degetul pe rândurile așternute pe manualul de instrucțiuni sau silabiseam cuvintele din meniul Change Grip/Order din consola în sine.

A fost nevoie de rugăciuni profunde și ritualuri profunde pentru ca, odată activat modul Switch din micul buton de pe spate, să continui să țin apăsat butonul de Home până la stabilirea conexiunii, în condițiile în care am luat la rând mai tot ce putea fi apăsat. În cele din urmă, am trăit să mă joc și pe Switch fără Joy-Con-uri.

Steelplay Wireless Customizable Controller

Așa cum spune și numele, Steelplay Wireless Customizable Controller te îndeamnă să-ți personalizezi playstyle-ul așa cum îți dorești. Este, într-adevăr, o adiție suplimentară, deloc vitală pentru joaca pe Switch, PC sau Android, dar simplul fapt că are butoane modulare, că îi poți schimba complet schema de control și că îl poți personaliza inclusiv la culoare denotă amuzament, o abordare îndrăzneață care mi-a schimbat modul în care percep anatomia unui controller.

Steelplay Twin Pads și Steelplay Wireless Customizable Controller reprezintă o respingere a tradiției

Am avut de-a face cu două accesorii pentru Nintendo Switch. Steelplay Twin Pads se adresează celor care sunt în căutarea unei alternative ceva mai ieftine, dar practice, pentru Joy-Con-urile oficiale. Dezavantajul este că nu pot fi încărcate atunci când sunt atașate la consolă, dar ergonomia acestora strălucește acolo unde pad-urile Nintendo mai au de dat la manivelă pentru a aprinde respectivul beculeț, iar cei care nu țin neapărat de marca produslui vor fi mulțumiți de acestea.

Steelplay Twin Pads și Steelplay Wireless Customizable Controller

Steelplay Wireless Customizable Controller este setul acela de Lego care nu îți este necesar, dar cu care te-ai distra ore în șir dacă ți-ar pica pe mână. A fost denumit astfel dintr-un motiv, iar motivul este destul de evident. Schimbă-ți poziția butoanelor după cum te taie capul sau după cum erai obișnuit. Pune-i și o capotă nouă, colorată, fă-l să fie al tău. Și asta nu este o reclamă, ci propria mea experiență.

Steelplay Twin Pads și Steelplay Wireless Customizable Controller

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button