ReviewsGamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Review SteelPlay Metaltech Wireless Red – Scufița roșie și cele două thumbstick-uri

SteelPlay este o companie de periferice nouă pe piața din România, iar astăzi vom arunca o privire la SteelPlay Metaltech Wireless Red, un controller fără fir cu un preț accesibil și un design interesant. Inițial eram sceptic cu privire la acest model, dar pe măsură ce i-am acordat o șansă a reușit să mă surprindă plăcut, mai ales pentru categoria de preț din care face parte.

Primul lucru care mi-a sărit în ochi atunci când l-am scos din cutie a fost aspectul; SteelPlay Metaltech Wireless Red, după cum spune și numele, este un controller roșu. Nu știu dacă este finisajul vopselei ori culoarea în sine, dar trebuie să recunosc că este al naibii de arătos. Dar ceea ce îi poate fi un punct forte, este și un dezavantaj deoarece producătorul a ales un layout foarte neinspirat pentru butoane. N-ai nici simboluri de PlayStation (deși este compatibil cu PlayStation 4), dar nici ABXY de pe Xbox. În schimb, primești o combinație de simboluri de PS cu numere de la 1 la 4.

Review Steelplay Metaltech Wireless Controller Red

Mă gândesc că asta este o problema care ține de licențiere, dar numai chestia asta care pare neînsemnată ar putea îndepărta potențiali cumpărători. Și este păcat, deoarece calitatea construcției este decentă, butoanele nu se simt rău deloc, iar thumbstick-urile sunt neașteptat de bune. În plus, SteelPlay Metaltech Wireless Red se conectează ușor la PC prin simpla inserare a receptorului wireless în USB. De aici, Windows 10 se va ocupa de procurarea driver-ului și cam asta e tot.

Calitatea construcției și experiența de utilizare

SteelPlay Metaltech Wireless Red adoptă un design inspirat puternic de DualShock și oferă aceeași așezare a butoanelor, alături de un buton ce seamănă cu touchpad-ul de pe modelul de la Sony. În realitate, touchpad-ul prezent pe controller-ul SteelPlay nu face nimic dacă îl gâdili, ci acționează drept buton. Pentru a suplini într-un fel lipsa unei interfețe touch, producătorul a integrat patru butoane suplimentare pe partea din spate a controller-ului. Acestea sunt programabile și îți oferă mai mult control asupra jocurilor tale preferate.

Construit dintr-un plastic destul de subțire, controller-ul va părea destul de ușor la primul contact. Dar nu este neapărat un lucru rău, mai ales că finisajul este destul de plăcut la atingere și nu devine inconfortabil după o sesiune mai lungă de gaming.

Review Steelplay Metaltech Wireless Controller Red

Un aspect care mi-a plăcut mai puțin este conectivitatea. SteelPlay Metaltech Wireless Red se încarcă prin intermediul unui port mini-USB. Aș fi preferat oricând un USB Type-C, dar probabil un upgrade pe partea de conectivitate ar fi forțat producătorul să practice un preț ceva mai agresiv. Una peste alta, dotările sunt mai mult decât decente pentru categoria de preț din care face parte, însă nu mă pot pronunța în legătură cu durabilitatea.

Și că tot am ajuns la discuția despre viața acestui controller, este cazul să vorbim și despre baterie. O încărcare completă îi va asigura lui SteelPlay Metaltech Wireless Red o autonomie de circa cinci-șase ore. Personal, nu pot spune că-s prea încântat de treaba asta, mai ales că urăsc să stau să îmi încarc perifericele wireless, deci o bilă neagră aici și o atenționare pentru aceia dintre voi care uită să își bage jucăriile la încărcat.

Concluzie

SteelPlay Metaltech Wireless Red a reușit să puncteze destul de bine la categorii pe care eu le consider importante, dar are și câteva minusuri considerabile. Era de așteptat pentru un controller care costă undeva la 200 de lei când nu este parte din nicio ofertă. Dacă poți trece cu vederea calitatea mai slabă decât cea oferită de un DualShock sau Xbox și durata de viață destul de scurtă a bateriei, confortul pe care ți-l oferă acest controller și butoanele destul de solide îi vor justifică prețul.

Review Steelplay Metaltech Wireless Controller Red

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button