PC

Review SSD Adata SP550 M 2

ADATA a lansat o noua serie de SSD-uri in format M.2, aceasta serie fiind mult mai accesibila ca si pret in comparatie cu restul competitorilor.

Modelul ADATA SP550 M.2 utilizat de noi in sistemul de test are o capacitate de 240GB. Pe piata se regasesc trei modele ca si capacitate de stocare, de 120GB, 240GB si 480GB. Pretul de pornire este de 260LEI si poate ajunge pana la 700LEI, un pret foarte bun pentru 480GB de stocare.

Seria ADATA SP550 vine echipata cu un controller Silicon Motion SM2256 si memorii de tip TLC NAND. Controllerul SM2256 suporta corectia eroriilor in timp real, lucru care pastreaza integritatea datelor. ADATA sustine ca viteza maxima de scriere este de 510MB/s si de citire este de 560MB/s, de asemena pentru fisiere 4k viteza este de 75K IOPS. Garantia oferita este de trei ani. Am testat SSD-ul folosind AS-SSD, Anvil’s Storage Utilities si ATTO Benchmark.

In timpul testarii SSD-ul era ocupat deja cu 140GB de date, iar sistemul de operare rula de pe acesta, asadar o situatie cat se poate de apropriata de utilizarea zilnica. Dar sa vedem cat de bine reuseste sa se descurce SSD-ul in asemenea conditii. In ATTO Benchmark acesta a reusit sa obtina 506MB/s pentru scriere si 558MB/s pentru citire, viteze extrem de bune pentru date random necomprimate.

In AS-SSD acesta a obtinut o viteza de 499MB/s pentru citire si 451MB/s pentru scriere, aceste date sunt comprimate, iar controllerul este supus la cea mai grea treaba, si totusi acesta se descurca foarte bine.  Timpul de raspuns este de 0.1ms pentru citire si 0.089ms pentru scriere.

In Anvil’s Storage Utilities, SSD-ul a obtinut un scor de 3500 de puncte, un scor bun in comparatie cu alte SSD-uri care obtin sub 3000 de puncte. Asadar ADATA SP550 este un SSD veritabil care merita toti banii.

 

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button