Telefoane

Review Sony Xperia Z4 Tablet LTE: Cea mai buna tableta Android de pe piata! [VIDEO included]

Xperia Z4, este ultima tableta varf de gama a celor de la Sony, dar atentie, a nu fi confundata cu telefonul Z4, care de fapt se numeste Z3+ 🙂 Modelul Xperia Z4 inlocuieste tableta Xperia Z2 care nu a fost tocmai grozava. Noul model aduce o serie substantiala de imbunatatiri, dar oare va reusi Sony sa indeplineasca asteptarile utilizatorilor?

Xperia Z4 are un ecran cu o diagonala de 10 inch si este rezistenta la praf si apa. Tableta este una foarte capabila din punct de vedere al performantelor, ea fiind echipata cu un procesor Snapdragon 810 si 3GB RAM. Sistemul de operare este Android 5.0.2 cu interfata personalizata de catre Sony. Interfata arata foarte bine, este simpla si raspunde excelent la comenzi, si aduce inclusiv posibilitatea de a descarca teme noi. Ecranul are un panou superb de tip IPS, are luminozitate foarte mare si o rezolutie de 2560×1600 pixeli.

Ca si design, Xperia Z4 este una dintre cele mai subtiri si usoare tablete de 10 inch in acest moment, greutatea ei fiind de 393 de grame iar grosimea de 6.1mm. La o grosime atat de redusa ne asteptam ca tableta sa fie mult mai firava, dar, din contra, aceasta este chiar solida, spatele fiind construit din sticla minerala. Marginile au colturi rotunjite si tableta ofera o senzatie placuta cand este tinuta in mana. Pe marginea de sus se regaseste un port jack pentru casti, iar imediat langa se afla sloturile pentru cartela SIM si card. Pe marginea dreapta se gaseste un port micro USB, iar in partea stanga avem butoanele de volum si power.

Desi tableta este certificata IP65/68, si rezista pana la 1.5m adancime sub apa, trebuie sa stiti ca apa poate intra prin porturile USB si prin portul jack, asadar nu stim cum se descurca in realitate sub apa, dar nu putem risca sa aflam in mod direct acest lucru :), oricum puteti varsa linistiti apa peste ecran.

Sony au si un ecosistem, iar tableta se integreaza perfect cu acesta: daca detineti un televizor Sony un PS4 sau un alt dispozitiv Xperia, acestea lucreaza foarte bine impreuna. De exemplu puteti face mirror la ecranul tabletei pe televizor sau pe un alt dispozitiv Xperia, sau daca detineti un PS4 , tableta poate fi folosita ca si controller sau ecran secundar, sau chiar ca tastatura.

Ca si conectivitate pe langa LTE, aceasta mai are radio FM si NFC, dar exista si model fara LTE, evident la un pret mai mic. Ca si performante aceasta este „the top of the line”, si se msica excelent, indiferent de ce activitate intreprindeti pe ea, in browsing se descurca de minune, la fel si in alte aplicatii.

Pentru testare am folosit doar Antutu si Quadarant, dar preconizam de pe acum ca aceasta tableta se descurca foarte bine, deoarece am mai testat dispozitive cu Snapdragon 810. In Antutu am obtinut 55153 puncte, iar in Quadrant 23537 puncte. Tableta ofera o experianta extrem de buna in multimedia, aceasta avand in partea frontala doua difuzoare stereo care se aud foarte clar si tare, si tot in partea frontala se regaseste si o camera de 5.1MP.

Pe spate are o camera de 8MP sub care se afla si antena NFC. Bateria are o capciatate de 6000mAh, si poate rezista pana la 17 ore de redare video. Asadar tableta este una dintre cele mai bune cu Android in momentul de fata. Sony Xperia Z4 nu are doar o constructie foarte buna, dar ofera si un ecran superb, iar sistemul de operare este excelent optimizat.

Articole asemanatoare

Back to top button