Telefoane

Review Sony Xperia Z3 Plus: un Xperia pursange! [VIDEO included]

Asadar am pus mana si pe ultimul telefon al celor de la Sony, este vorba despre Z4… pardon, ne scuzati, Sony Xperia Z3 Plus. Am spus asta pentru ca, inainte de lansare, toata lumea se astepta la un telefon Z4, nu la o tableta, dar se pare ca Sony au cam indus in eroare publicul, telefonul purtand numele de Z3 Plus in majoritatea regiunilor, Z4 fiind tableta.

Oricum, numele este bine ales si asa, deoarece telefonul este doar un upgrade mic fata de Z3. Z3 Plus are un design usor imbunatatit, cu performante ceva mai ridicate, dar cu o baterie care are o capacitate mai mica, si odata cu scaderea capacitatii, aceasta a devenit si mai usor.

Cu acest telefon Sony doreste sa atace segmentul high-end si sa ramana acolo, in ciuda faptului ca se zvonea ca japonezii doresc sa renunte la fabricarea de terminale mobile. Iata ca acest lucru nu este adevarat. Telefonul are in partea frontala difuzoare stereo, cel din partea de jos fiind foarte bine mascat in design, sunetul oferit este unul bun, stereofonia este prezenta, dar inaltele sunt putin cam tari spre deosebire de sunetul oferit de HTC. Ca si volum Z3 Plus se aude acceptabil, dar parca o iedeie mai slab decat HTC-ul din aceeasi clasa.

Dimensiunile telefonului sunt aproape identice ca si ale predecesorului sau, acesta avand doar o grosime mai redusa, de numai 6.9mm in loc de 7.3mm. Desi bateria a suferit o scadere in capacitate, ea beneficieaza de incarcare rapida, lucru care lipsea la modelul anterior. Greutatea telefonului a fost si ea redusa la numai 144 de grame, de la 152 de grame cat avea modelul Z3. Marginile telefonului sunt rotunjite, iar acest aspect ofera o senzatie placuta cand telefonul este tinut in mana, iar butoanele de power, volum si camera sunt foarte usor de accesat, aceastea aflandu-se pe partea dreapta a telefonului.

Butoanele de power si volum sunt centrate pentru a oferi acces rapid pentru oricine, chiar daca aveti mainile mai mici. In partea stanga se regasesc sloturile pentru SIM si card, in partea de sus avem portul pentru casti, iar in partea de jos mufa USB. Desi telefonul este rezistent la apa si praf, doar porturile pentru SIM si card sunt acoperite, mufa USB si cea pentru casti sunt descoperite, asadar va intra apa in ele.

Spatiul de stocare este de 32GB, asadar aveti suficient loc pentru aplicatii si jocuri, poze si filmari 4K. Camera de pe spate are un senzor de 20.7MP cu o dimensiune de 1/2.3inch, si este capabil de filmare 4K. Pozele arata bine, iar softul este destul de complex, dar modul Superior Auto nu se descurca grozav, nu pune la dispozitie accesarea timpilor de expunere, iar pentru a modifica ISO trebuie sa intrati in setari, asadar Sony mai au de lucru la acest capitol.

Ecranul principal arata asa cum ne-a obisnuit Sony, cu interfata lor simpla si rapida, iar sistemul de operare este Android 5.0.2. Rezolutia ecranului este de 1920×1080 pixeli iar diagonala de 5.2 inch, culorile sunt foarte bine redate, iar in setari aveti doua moduri pentru redarea lor: X-Reality, care imbunatateste calitatea de redare a pozelor sau Super-Vivid care creste contrastul in in poze si clipuri oferind o experienta „suprarealista”, dar aveti si optiunea de off, pentru a afisa culorile normale ale ecranului.  Procesorul Snapdragon 810 este prezent si in acest telefon de top, alaturi de 3GB RAM. Orientativ, Sony Xperia Z3 Plus a obtinut un scor de 47639 puncte in Antutu. Telefonul este unul foarte bun, iar pretul este de aproximativ 3000RON.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button