TECH

Review Sony Alpha A7S 2 – How high can you go?

Sony Alpha A7S II este in acest moment cel mai bun aparat mirrorless pentru filmare si fotografiere in conditii de lumina slaba. Acesta este succesorul lui A7S, asadar avem parte de functii noi si imbunatatite. Senzorul este acelasi full frame de 12MP dar acum vine cu stabilizare optica pe cinci axe.

In acest review ne vom orienta in special pe functiile noi ale camerei, aceasta descurcandu-se la fel de bine ca si modelul precedent in lumina scazuta.

Aparatul este dedicat in primul rand pentru videografie, iar in acest segment nu poate fi batut ca si calitate de camere care au un pret asemnator.

Aceasta camera iti permite sa vezi in intuneric, iar daca pui si un obiectiv profesional, calitatea este garantata. A7S2 ne permite acum sa filmam la rezolutie 4k direct pe card, spre deosebire de A7S care filmeaza 4k doar cu ajutorul unui recorder extern, dar desigur se poate monta si pe aceasta un recorder extern de unde putem beneficia de calitatea fisierelor video necomprimate.

Aparatul poate filma intern in format XAVC cu 100Mb/s, o calitate suficient de mare incat sa putem folosi camera pentru a filma emisiunea – in caz ca nu stiati, emisiunea din data de 25 Iunie a fost filmata in intregime cu Sony A7S2 fara recorder extern.

O noua optiune pentru filmare este posibilitatea de a crea clipuri FullHD cu 120 de cadre pe secunda. Acest lucru ne permite sa realizam un efect de slow motion foarte bun, astfel daca realizam un material cu 25 de cadre pe secunda putem incetini imaginea de aproximativ 5 ori fara pierderi de calitate.

Stabilizarea optica de pe senzor este binevenita, mai ales daca utilizati un obiectiv prime fara stabilizare. Si autofocalizarea a fost imbunatatita, dar tot este loc de mai mult – oricum o imbunatatire fata de focalizarea lui A7S, care este foarte lenta.

Constructia aparatului a ramas la fel de buna, A7S2 fiind foarte rigid, oferind senzatia de produs premium cand este utilizat.

Ecranul este fara touch, o functie care din pacate lipseste de pe multe camere, acesta fiind util mai ales pentru o focalizare rapida intr-un anumit loc.

Sony Alpha A7S 2 02

Ca si la  modelul A7S, LCD-ul A7S 2 se poate rabata in sus si in jos.

Butoanele sunt amplasate la fel de bine, cu multe optiuni pentru custom functions, iar meniul este aproape identic. Exista cateva pagini in plus, dar daca sunteti obisnuit cu cel vechi, noul meniu este usor de navigat.

Camera a venit la pachet cu un obiectiv 24-70 G Series. Acesta este probabil cel mai bun zoom utilizat de noi pe Sony A7S si A7S2. Obiectivul are o calitate superioara modelului stock cu care a venit aparatul nostru.

Noul zoom are o deschidere de f/2.8 in comparatie cu f/4.0, asadar aproape de doua ori mai luminos. Obiectivul este foarte bine construit, si desi este greu acesta nu afecteaza montura. Per total noua aditie Sony ne incanta, si asteptam cu nerabdare modelele viitoare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button