PC

Review Samsung UE48JS9000 – A venit vremea rezolutiei 4K?

Unul dintre cele mai fierbinti subiecte din 2015 este 4K, si acum poate ca unii se intreaba ce naiba este 4K? Ei bine aceasta este denumirea scurta pentru o rezolutie care este de patru mai mai mare decat Full HD. In acest moment producatorii incearca sa impuna aceasta rezolutie pe piata, ei fabricand camere foto/video si telefoane capabile sa filmeze la aceasta rezolutie.

Rezolutia 4K sau UltraHD, cum mai este cunoscuta, pe care incearca sa o impuna producatorii de televizoare in acest moment este de 3840 x 2160 pixeli, aceasta rezolutie fiind de exact patru ori mai mare decat Full HD, adica avem un total de opt milioane de pixeli in loc de doua milioane. Dar producatorii au anuntat deja modele de telvizoare 8K, iar monitoarele au ajuns deja la rezolutia 5K in productie de masa (ultimul iMac), asadar in acest moment se da o mare batalie pe segmentul rezolutiilor inalte si pentru stabilirea unui nou standard, bataia fiind parca mai apriga decat in cazul trecerii de acum multi ani de la SD la 720p dupa care la 1080p, care este standard in acest moment. Oricum diferenta de la Full HD la 4K este vizibila si nu poate fi contestata, desi multi sustin (cu argumente) ca nu este nevoie de o rezolutie atat de mare.

Samsung UE48JS9000 este un televizor la rezolutie 4K UHD, cu o diagonala de 48 inch si este curbat. Acest aspect curbat este inca un selling point pe care se axeaza acum producatorii de televizoare dar si de telefoane, imaginea „curbata” fiind teoretic mai naturala pentru ochi, si ofera o senzatie de adancime a imaginii. Pe langa acest aspect curbat, televizorul are foarte multi cai putere sub capota. Televizorul este smart, iar sistemul de operare este Tizen. Cu acest sistem de operare instalat puteti practic folosi televizorul pentru multimedia sau navigare pe internet, adica tot ce se poate face in acest moment cu un smart TV.

Are integrat si un modul WiFi dual care permite urmarirea de continut 4K online fara intreruperi, daca aveti suficienta banda de internet. Televizorul are doua telecomenzi, una standard Samsung, pe care o cunosc probabil toti utilizatorii acestui brand, si una mai speciala, ca ne-a atras atentia prin designul ei „slim”. Aceasta din urma are o forma care o face sa stea foarte bine in mana, dimensiuniile ei fiind destul de reduse, iar butoanele disponibile sunt cele necesare, insa fara tastele de la 0 la 9. Dar aceasta telecomanda poate fi folosita pentru a controla vocal televizorul dar si prin gesturi, adica odata conectata la tv, pe ecran va aparea un cursor cu care puteti naviga.

De procesarea imaginii se ocupa un procesor octa-core, care se descurca de minune. Televizorul beneficieaza de mai multe moduri de imagine, iar cel numit Movie Picture Mode pare sa ofere cele mai bune culori. Un televizor fara sunet bun este inutil, dar acest model ofera un sunet excelent gratie celor patru difuzoare a cate 20W, doua din ele avand rolul de subwoofer. Calitatea imaginii nu mai are rost s-o discutam, aceasta fiind superba, dar din pacate continutul 4K de calitate este… cam absent. Acum ramane interbarea „Oare merita sa-mi cumpar acest televizor?”. Raspunsul este DA din toata inima, dar… si este un „dar” important, daca aveti 2000 si ceva de euro de cheltuit pe un televizor (fie el si 4k 🙂

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close