Telefoane

Review Samsung Galaxy S7 – ce ofera Samsung in 2016?

In urma cu o saptamana Samsung au lansat in cadrul MWC 2016 varfurile de gama din oferta de telefoane ale firmei, Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge. Lansarea in Romania a avut loc Joi, saptamana trecuta, iar noi am reusit sa testam modelul Samsung Galaxy S7.

Telefonul vine echipat cu un procesor Exynos 8990, dar modelele pentru SUA, China si Japonia vin echipate cu Snapdragon 820, care cel mai probabil se vor gasi si la noi in mod neoficial.

La suprafata telefonul vine echipat cu sticla Gorilla Glass , atat pe fata cat si pe spate. Pe spate sticla este curbata pe margini, iar acest lucru confera un confort sporit la utilizare. Telefonul este rezistent la apa, Samsung optand pentru acoperirea suprafetei componentelor cu o rasina speciala, in locul etansarii cum se face in mod standard.

Ecranul are o diagonala de 5.1 inch, iar panoul este identic cu cel ce l-am observat in review-ul nostru despre Galaxy S6. Asadar ecranul folosit de Samsung S 7 este de tip AMOLED cu rezolutie QHD 2560×1440 pixeli.

Camera a fost si ea imbunatatita, aceasta folosind un senzor Sony de 12MP si un set de lentile care au o deschidere de f/1.7, iar senzorul are o dimensiune a pixelilor de 1.4um, asadar avem parte de o camera imbunatatita capabila sa realizeze fotografii si clipuri excelente in lumina scazuta.

Samsung Galaxy S7

Desi telefonul nu vine cu USB Type C sau posibilitatea de a schimbat bateria, Samsung a implementat un slot pentru card microSD, in Galaxy S7 cardul microSD impartind acelasi lacas cu slotul pentru SIM.

Bateria are o capacitate de 3000mAh, si ar trebui sa ajunga peste o zi de utilizare. Pe spate camera este mai putin iesita in exterior in comparatie cu modelul S6.

Am testat telefonul in Antutu, Quadrant si Geekbench 3. In Antutu, Galaxy S7 a reusit sa obtina 127208 puncte, in Quadrant acesta a obtinut 59693 de puncte iar in Geekbench acesta a obtinut 6410 puncte pentru multicore si 2063 puncte pentru single core. Cele 127208 puncte din Antutu sunt extraordinare, reusind sa sparga cu mult bariera de 100.000 si sa se alinieze direct sub procesorul A9 de la Apple si Snapdragon 820 de la Qualcomm. Este cu 7% mai incet decat procesorul Snapdragon, ceea ce in opinia noastra nu e un motiv suficient pentru a depunde eforturi suplimentare pentru varianta respectiva.

Telefonul se descurca excelent in orice aplicatie, dupa cum era de asteptat, si vom reveni asupra lui cu un review extins in zilele ce urmeaza.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button