PC

Review router Wireless Tenda AC1900 (model AC18)

Tenda AC1900 AC18 este un router wireless care ne promite performante foarte bune pentru un pret de sub 500LEI. Routerul este cel mai nou produs al companiei si se adreseaza celor care doresc o conexiune de internet stabila cu un semnal wireless puternic.

Designul este futurist, cu margini ascutite de culoarea negru mat, acesta parca este inspirat din filmele SF si este clar dedicat pentru gameri, atat prin design cat si prin functiile disponibile. Din partea frontala putem diagnostica cu usurinta activitatea datorita led-urilor. Tot in fata, bine ascuns sub un capac se afla un port USB 3.0. LED-urile ne indica starea conexiunii WiFi pe 2.4GHz, 5GHz, starea sistemului, a functiei WPS, LAN, WAN, Power si USB.

Pe spate in partea dreapta regasim patru porturi LAN si un WAN, ambele fiind evident Gigabite. In partea stanga avem mufa pentru power, butonul pentru power, un buton dedicat care ne permite sa oprim sau sa pornim conexiunea WiFi, fara a mai fi necesara interventia in interfata de administrare, langa acesta avem butonul pentru WPS si cel pentru reset. Cele trei antene WiFi au o putere de cate 3dbi. Antenele sunt fixe, asadar nu pot fi inlocuite cu alte mai puternice, dar daca doriti sa extindeti reteaua o puteti face cu ajutorul unui extender WiFi de la Tenda, compania avand trei modele disponibile: A300, A301 si AH302, care fac oricum o treaba mai buna decat o simpla inlocuire a unei antene.

Tenda AC18 are la interior un procesor Broadcom dual core, 256MB RAM la 1600MHz si 128MB pentru FLASH. Ca si performante, routerul face fata fara probleme in orice situatie. Acesta dispune de Beamforming+, care indreapta toata latimea de banda si puterea semnalului catre clientul care are cea mai multa nevoie de stabilitate si viteza la internet. Procesul de punere in functiune este unul foarte simplu si duraza cateva minute. Trebuie doar sa conectati routerul la un laptop sau pc pe cablu LAN, deschide-ti un browser si accesati adresa tendawifi.com, care este deja configurata din router cu redirect catre interfata de administrare. Din setari puteti alege tipul de conexiune pe care il aveti de la providerul de internet, cel mai probabil PPPoE, apoi incepe procesul de configurare pentru reteaua WiFi, unde alegeti un nume pentru retea si o parola.

Interfata de administrare este intuitiva si bine pusa la punct, de aici avem acces rapid la setarile pentru internet atat pe LAN cat si pe WiFi, acces la VPN, setari avansate si setari pentru sistem. Am testat routerul folosind o conexiune pe 1Gb/s si nu am intampinat probleme, iar reteaua WiFi se descurca excelent, desi sunt multe interferente in zona unde ne aflam.  In concluzie suntem foarte multumiti de acest produs.

 

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button