ReviewsGamingPCRSS PaginaDeMediaTECH

Review ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White – Una dintre cele mai bune tastaturi de la ROG, într-un colorway nou

Curentul minimalist a luat naștere undeva în anii ’60 în New York, iar de atunci a reușit să se infiltreze în mai toate domeniile. Ultimii ani au văzut o popularizare a acestui trend și în industria hardware, iar calculatoarele devin din ce în ce mai simpliste, abordează teme de culoare ușoare pentru ochi și obligă unii producători să folosească cât mai eficient spațiul când creează designul unui produs.

Printre victimele, ori mai de grabă beneficiarii acestei mișcări se numără tastaturile. Iar astăzi vorbim fix despre o tastatură mecanică de mici dimensiuni, care păstrează puțin peste strictul necesar și vine într-o nuanță de alb care a devenit specifică minimalismului. Este vorba despre ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White, iar cu un nume atât de lung încât îl voi plasa in text cu copy-paste, este timpul să revedem un vechi prieten.

O tastatură similară care a suferit mici modificări

Despre ROG Strix Scope TKL am mai vorbit în trecut, când am avut la test ediția Deluxe și am rămas uimit de construcția acesteia și confortul pe care mi-l conferea. Dar înainte să sărim la concluzii, haideți să vă explic care sunt diferențele. În primul rând, avem acel NX în numele noului model: acesta se referă la tipul de switch-uri folosite, iar vechile Cherry MX Red au fost înlocuite cu ROG NX Red. Iar Moonlight White-ul de după nume se referă la culoarea aleasă de producător.

ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White vine așadar cu switch-uri dezvoltate de ASUS. Și chiar dacă la prima vedere par asemănătoare cu Cherry MX Red, ei bine… sunt. Nu știu ce anume a schimbat ASUS la aceste switch-uri, însă nu cred că diferența va fi sesizabilă în ultilizarea de zi cu zi. Iar asta nu este deloc rău, întrucât switch-urile din care se inspiră cele de pe acest model sunt extrem de populare și versatile, astfel fac tastatura potrivită atât pentru gaming, cât și pentru scris.

Review ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White

În afară de switch-uri, construcția rămâne în mare parte aceeași: un body metalic foarte solid, cu un aspect modern și plăcut, alături de niște keycaps destul de calitative. Iar dacă lui Strix Scope Deluxe îi reproșam faptul că oferă un sunet inconsistent al tastelor, de această dată noile switch-uri par să fi rezolvat o parte din problemă. Tasta Space este în continuare destul de enervantă în utilizare, dar este o îmbunătățire. În continuare consider că un set de O-Rings ar fi soluția perfectă, iar cum astea sunt ieftine, nu văd de ce nu ai încerca să adaugi unele.

Iluminarea este prezentă și ea, iar ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White poate fi personalizată din acest punct de vedere. Dar dacă ar fi să-mi dau cu părerea, cred că iluminarea albă se potrivește ca o mănușă aici. Scoate în evidență tastele și culoarea acestora și oferă întregii tastaturi un look aparte.

Review ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White

ROG Strix Scope TKL pe alb este o scumpete de tastatură

Sunt destul de pretențios când vine vorba de tastaturi și încă cochetez cu ideea de a-mi construi una custom de la zero. Doar că soluția asta este scumpă și trebuie să îmi găsesc motivația și timpul necesar pentru un astfel de proiect. Dar nici ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White nu se lasă mai prejos și este o scumpete de tastatură, atât din punct de vedere vizual, dar și din perspectiva prețului. Chiar și așa, în comparație cu versiunea Deluxe vine la un preț mai accesibil și o să fie mai ușor de recomandat.

Momentan nu este disponibilă în România la comandă, dar în afară o găsim pe la 119.99$. Atunci când ținem cont de prețul variantei Deluxe, cred că Moonlight White va avea un preț aproximativ de 700 de lei. Iar în această categorie de preț se bate cu modele destul de interesante, dar cred că implementarea Republic of Gamers merită atenția ta dacă ești în căutarea unei tastaturi de gaming arătoase pe care s-o integrezi într-un setup cu nuanțe de alb și gri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button