PCGamingReviewsRSS PaginaDeMedia

Review ROG Falchion – Două treimi de tastatură mecanică

Zilele trecute m-am gândit să dau și eu pe la birou, iar de fericire Dan mi-a pus în brațe o cutie mică. Prima oară m-am gândit: „Bă, o fi o prăjitură ceva, cine știe?!” Dar ce să vezi, că în cutie se-ascundea o tastatură ROG Falchion. Dar care e treaba cu mini-cutia? Păi înăuntrul ei se acunde „un monstru” de tastatură cu format 65%, adică 2/3 dintr-o tastatură normală. Ori pe limba tuturor, n-are tastele numerice din dreapta și nici tastele F1-F12. În plus, este o mecanică echipată cu switch-uri Cherry MX Red, ceea ce o face și customizabilă, iar pentru a completa setul ăsta de caracteristici, tastatura are pe partea stângă și un fel de touchpad din care poți regla volumul și poți seta diverse comenzi macro.

Haideți să lăsăm tehnicitățile astea de-o parte și să vorbim despre avantajele pe care le aduce o tastatură precum ROG Falchion. Dimensiunea redusă înseamnă mai puțin spațiu ocupat pe birou, logic. Dar aduce și alte beneficii precum posibilitatea de a căra tastatura cu tine. Iar producătorul s-a gândit la aspectul ăsta și a inclus în pachet un accesoriu care servește și ca protecție pentru tastatură și drept tavă în care să o ții când o folosești. Dacă te întrebi însă pe unde e cablul… păi nu prea e. ROG Falchion funcționează wireless prin intermediul unui receiver USB, iar pentru încărcare folosește un cablu USB Type-C. Desigur, odată conectată prin cablu funcționează fără receiver, dar cine o va folosi așa când are ocazia să scape de fir permanent?

 

Poate că te gândești acum la cât de greu o fi să folosești o astfel de tastatură. Dar e posibil să știi, chiar dacă nu realizezi asta pentru că formatul lui ROG Falchion este foarte asemănător cu cel de tastatură de laptop. Bine, păstrând switch-urile mecanice la dimensiune normală cu key-caps-uri la fel de normale. Iar experiența de tastat rezultată este foarte bună. Mai ales că Cherry MX Red sunt niște switch-uri care știu să facă de toate. Fie că scrii, fie că te joci sau că ești doar fan al click-ului de tastatură mecanică, roșu trebuie să fie culoarea care te interesează.

Că tot vorbim de culori, să vezi și să nu crezi: ROG Falchion are și iluminare RGB. Bine, fantezie, că n-ar trebui să ne surprindă chestia asta, iar iluminarea ca în cazul oricărui produs Republic of Gamers se face din Armory Crate. Se bagă softul (dacă nu e deja instalat) și se alege tastatura din setări. Mai departe, imaginație să fie că de nu, sunt profiluri prestabilite. Iar iluminarea este la nivelul fiecărei taste, astfel rezultă într-o lumină uniformă. Bine, ajută și tastele PBT Doubleshot care captează foarte bine lumina. În plus, au și niște marcaje suplimentare care îți zic ce face fiecare tastă în momentul în care o combini cu FN.

Mai sus vorbeam despre o interfață touchscreen. Ei bine, de aia am dat din mare greșeală. Mă jucam cu ROG Falchion și am simțit niște puncte la deget. După care mi-a atras atenția și faptul ca se tot modifică volumul din Windows 10 și trebuie să recunosc că mi-a luat mai mult decât ar trebui ca să îmi dau seama ce se întâmplă. Dar odată ce m-am prins că ăla e un touchpad acolo, am început să caut și fix în descriererea de pe pagina producătorului scrie clar (ca pentru fraieri ca mine) că jucăria merge configurată în mai multe moduri decât credeam. În acest fel, ROG Falchion compensează lipsa câtorva taste.

Review ROG Falchion

Să facem o scurtă recapitulare: ROG Falchion este o tastatură mecanică cu switch-uri Cherry MX Red, format 65%, cu conexiune wireless și încărcare prin intermediul USB Type-C cu o durată de viață a bateriei de până la 450 de ore după spusele producătorului. Toate acestea vin însă contra unui cost măricel de 150 de lire. Și chiar dacă n-ar fi atât de scumpă, tot ar fi o tastatatura adresată pasionaților deoarece nu este neapărat ușor de folosit. Mulți dintre voi sunteți poate obișnuiți cu scurtăturile clasice gen ALT + F4 (care aici devine ALT +  FN + F4) sau cu un NumPad în partea dreaptă pe care să-l folosiți pe post de calculator. Și atunci, cui se adresează mai exact ROG Falchion? Nebunilor ca mine se adresează, pentru că un pasionat de jocuri va aprecia cu siguranță amprenta la sol foarte mică pe care o are tastatura și ușurința de a configura totul după bunul plac. Iar dacă vrei să îi schimbi aspectul, nu e problemă: switch-urile Cherry MX sunt compatibile cu majoritatea seturilor de taste de pe piață.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button