ReviewsRSS PaginaDeMediaTelefoane

[CONCURS] O poveste despre realme GT – Cel mai IEFTIN telefon SCUMP!

realme a reușit să ia cu asalt piața telefoanelor inteligente, iar cerințele pentru modele budget-friendly, dar care să și livreze, sunt de-a dreptul copleșitoare. Producătorul este recunoscut pentru faptul că onorează aceste cerințe, dar astfel nu ne vom avânta în aceste ape, după cum ne-am obișnuit. Astăzi vom arunca o privire asupra lui realme GT, care m-a determinat relativ repede să-l botez flagship killer.

Scurt pe doi, dacă numești un telefon flagship killer, practic îi atribui onorifice demne de un shogun, pentru că efectiv îi lauzi specificațiile de top care vin la un preț ucigător de mic. Iar asta nu este nici pe departe ceva rău, ci este o priveliște destul de rară în acest secol dominat de tehnologie. Și totuși, care este treaba cu realme GT? Păi, să începem!

Procesor Snapdragon 888 5G
Stocare+RAM 8GB+128GB/12GB+256GB
Ecran 6.43″ Super AMOLED, 2400×1080 FHD+ la 120Hz
Baterie și încărcare 4500 m Ah, încărcare rapidă la 65W USB-C
Cameră 64MP Sony + 8MP ultra-wide + 2MP Macro + 16MP selfie
Video 4K/1080P/720P, toate @ 60FPS
Conectivitate Wi-Fi6, NFC, jack audio 3.5mm, slot dual nano

Despre un procesor frate cu Ford GT și…

Primul element care te lovește în plină figură atunci când te întrebi ce anume include realme GT pentru a fi numit flagship killer este procesorul. Un Snapdragon 888 5G, pe 5nm, care, împreună cu design-ul, face din realme GT o metaforă atrăgătoare pentru câștigătorul de la Le Mans în ’66. Evident, Ford GT, care a înecat Ferrari în praf. Și culmea, este vorba de o asociere de imagine deloc întâmplătoare.

La vremea aceea, Ford era un soi de underdog, un neofit, iar Ferrari era gloria absolută, adică acel benchmark pentru care te antrenezi toată viața ca-n Rocky 2 ca să-l învingi. Mi-a plăcut faptul că realme a ținut să se asigure că un procesor forțos își poate găsi loc într-o construcție relativ micuță, cu o suprafață de disipare a căldurii nu foarte mare, pentru că vorbim despre un smartphone de 186g și cu un ecran de sub 6.5 inci. Nu pentru că este ceva de o importanță vitală, ci pentru că demonstrează faptul că nu trebuie să urmezi orbește niște standarde pentru a avea succes.

Review realme GT

… O răcire solidă

Iar procesorul și sistemul de răcire conlucrează armonios. In primul rând, răcirea se datorează unui sistem alcătuit dintr-un aliaj de oțel și cupru. Cuprul are conductivitate termică foarte bună, dar rezistență scăzută. Cu oțelul este invers, așa că au făcut un aliaj care să combine cele două caracteristici. Cuprul asigură conductivitatea iar oțelul rezistență structurală, mai ales la atașarea pe componente. Cert este că am testat telefonul și ne-am jucat pe rupte și am putut să observ cu ochiul liber cât de puțin se încălzește procesorul ăsta cu tendințe de fierbințeală.

Rezultatul în Geekbench 5, test făcut la temperatura camerei, în studio, fără niciun fel de preparative, a fost de 3718 puncte, un scor în parametri. Și comportamentul în jocuri a fost unul excelent, am jucat PUBG, Asphalt 9, Mortal Kombat, Call of Duty ore bune, fără să avem probleme de încălzire sau glitch-uri de orice fel. Remarc aici și așa-numitul Game Space, o aplicație preinstalată în genul celor folosite de Asus pe ROG Phone, menită să mărească performanțele telefonului atunci când te joci. Poți să-l setezi pe low power, balanced sau pro gamer mode, acesta din urmă trăgând mai tare de CPU, de procesorul grafic și penalizand mai tare bateria. Dar nu este capăt de lume, pentru că dacă ai un Snapdragon 888, apoi fă ca americanul și pune pedala pe metal.

realme GT are un ecran versatil

Se ia una bucată display Super AMOLED FullHD+ de 6.43 inci și se trântește pe realme GT, cu o rată de refresh de 120Hz. Măi să fie, pentru un ecran care nu este ultimul răcnet, este o încântare pentru retină. Iar partea interesantă este că poți configura acest refresh rate, făcând fie trecerea manuală de la120Hz la 60Hz, fie automată, pentru a echlibra consumul de baterie.

Review realme GT

Cert este că ecranul este foarte fluid, super rapid și plăcut de urmărit, iar touch sampling rate-ul de 360Hz este fenomenal în combinație cu un senzor de amprentă și de recunoaștere facială foarte responsive. Da, pare-se că avem parte de un ecran (foarte) performant, pe care poți urmări satisfăcut filme și seriale. La asta se adaugă și un sistem de sunet voinic, alcătuit din difuzoare stereo, iar dacă nu-ți place să dai la maximum volumul în public, vezi că ai și un jack de căști, încă vital pentru acest secol. Mulțumesc, realme, pentru că nu ai adoptat modelul acela al adaptorului vândut separat.

Review realme GT

Două dintre cele mai frumoase design-uri pe care le-am întâlnit

Se spune că telefonul este extensia personalității, dar realme a schimbat puțintel această rețetă. Producătorul a ales să se concentreze serios pe această asociere cu celebrul Ford GT, oferind publicului două variante ale design-ului. Să fiu sincer, îmi este aproape imposibil să mă decid între ele, oricât de mult aș iubi design-urile închise la culoare și așa mai „sleek”. 

Pe de o parte, ai un model cu un spate bleumarin cu negru, care se lăfăie în niște reflexii atrăgătoare. Și să ne înțelegem, este din sticlă. Iar ca aspect, ai zice că faci nigh drives cu el, ceea ce am apreciat din prima. Din păcate, este un magnet pentru amprente, așa că recomand călduros utilizarea husei de plastic transparente incluse în pachet. Asta dacă nu vrei să apelezi mereu la metoda clasică a propriului tricou drept lavetă.

Review realme GT

Pe de altă parte, realme GT vine și în varianta cu spate din piele eco, super plăcută la atingere. Este contrastul dintre pielea galbenă și o dungă neagră, în stil stripe, la fel de frumos ca Bumblebee în forma de Chevrolet Camaro. Este o variantă mai extravagantă, dar care oferă aderență și o mai bună pregătire împotriva amprentelor, și ar fi mare păcat să-i pui husă.

Review realme GT

Per total, sunt două variante de bună calitate. Că este sticlă bleumarin cu negru sau piele eco galbenă cu stripe negru, modulul de camere este făcut de așa natură încât să complimenteze cu succes aceste combinații. Nefiind foarte proeminent sau exagerat, acesta se contopește cu nuanțele închise pentru a reda un tot unitar, un amestec organic senzual.

Că tot vorbeam despre camere…

Telefonul are o principală wide de 26mm cu f1.8 cu un senzor Sony IMX 682 de 64MP. Nu este vreun DSLR, dar este o alegere bună. Ea este completată de un ultrawide de 8MP si de o cameră macro de 2MP care aș fi preferat să nu existe, pentru că piața telefoanelor este suprasaturată de așa ceva.

Rămâi, deci, cu un singur nume demn de menționat, adică snezorul Sony de pe camera principală. Hai, bine, și camera de selfie de 16MP. Dar nu mă deranjează, pentru că mai este ceva care își face treaba cu brio: filmarea în 4K șa 60 de cadre pe secundă. Vai, un telefon ieftin, cu nume de muscle car și configurații impresionante? realme GT îți arată că performanța nu reiese întotdeauna din prețuri astronomice.

Review realme GT

Baterie solidă și o interfață simplă, dar eficientă

realme GT se bucură de o baterie de 4500mAh, o baterie mare pentru un telefon de dimensiuni medii și nici 200 de grame. Iar încărcarea rapidă se face la 65W, deci n-am putut să nu testez durata unui ciclu complet de încărcare. Efectiv a demarat de la 0 la 100% în aproximativ o jumătate de oră, iar mana cerească vine din partea încărcătorului, pentru că acesta vine în pachet, ca să nu-ți mai amintești de reclamele care spuneau că accesoriile pentru Hot Wheels se vând separat.

În ceea ce privește interfața, și aici regăsim niște puncte forte. Avem, în primă instanță realmeUI 2.0, care oferă o experiență de navigare simplă, intuitivă și plăcută. Mai apoi, sistemul de operare este Android 11, cu mențiunea că realme GT va fi din start compatibil cu Android 12 la momentul apariției oficiale a sistemului de operare. De fapt, imediat ce vei pune mâna pe telefon, vei putea testa noua versiune de Android încă de la Beta 1.

Prețuri și configurații

Avem, deci, două astfel de opțiuni. realme GT vine echipat fie cu 8GB de RAM și stocare de 128GB, fie cu 12GB RAM și 256GB stocare. Iar pentru asta, cumpărătorii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 2500, respectiv 2700 de lei. Iar la această diferență de doar 200 de lei, legit este un „no brainer” să optezi pentru varianta mai puternică, pentru că prețul în sine este unul echilibrat, ba chiar accesibil dacă ești în căutarea unui smartphone more or less premium, dar fără costuri astronomice.

Unde mai pui că ai și un ecran puternic, un modul de camere potent și o construcție serioasă, din sticlă sau piele ecologică. Sincer să fiu, nu cred că am mai văzut astfel de șmecherii la telefoanele din această gamă mid spre high. În raport cu specificațiile, prețul lui realme GT este un soi de apex, un punct foarte delicat de trecere de la telefoanele de mijloc la cele care deja pompează jonglerii cu AI și tehnologii fâșnețe ale ecranelor.

Review realme GT

realme GT este telefonul pe care nu știam că mi-l voi dori…

La un preț de 2700 de lei pentru configurația maximă de 12GB+256GB, realme GT vine în întâmpinarea publicului în straie luxoase, iar ceea ce impresionează este faptul că „nu-s doar hainele” de telefonul acesta. Ai un ecran puternic, Super AMOLED, la 120Hz, cu procesor de top Snapdragon 888, iar toate acestea fuzionează comic în ceea ce-mi place să numesc în glumă Ford GT Merchandise.

realme GT este dovada că nu-ți trebuie Luna de pe cer la tine în buzunar, la fel cum demonstrează faptul că porducătorul nu are absolut niciun motiv să urmeze standardele impuse de alte branduri de pe piață. Dacă știi ce își dorește publicul, reușești să oferi și un telefon puternic, dar cu un preț echilibrat.

… Iar acum poate fi al vostru

Cu ocazia lansării noului realme GT, producătorul ne-a pus la dispoziție un model pe care să vi-l facem cadou. Am mai pus noi la bătaie pachetul cu accesorii primit în kit-ul de presă și am organizat un concurs pe pagina de Facebook a redacției. Tot ce trebuie să faceți este să comentați acolo ce v-a plăcut și/sau ce nu v-a plăcut la noul flagship killer și veți fi înscriși automat în tragerea la sorți pentru o șansă de a primi pachetul complet.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button