ReviewsGamingRSS PaginaDeMedia

Razer Iskur – Despre cum să-ți corectezi postura în timp ce te joci (review)

Nu pot spune că sunt un împătimit al scaunelor de gaming, pentru că, în ziua de azi, orice poate primi acel „de gaming” la finalul numelui. Dar nu pot să nu apreciez eforturile unor producători de a oferi niște soluții interesante și practice, iar echipa verde (nu NVIDIA, măi, cealaltă) a reușit să mă surprindă plăcut odată cu lansarea unui astfel de scaun: Razer Iskur, cel mai nou model al producătorului. Și pentru că niciodată nu strică să îți completezi setupul de gaming cu câte un produs aferent, am zis să-mi odihnesc oasele în acest tron ca să văd ce anume îl face așa de special…

Furtuna dinaintea calmului

Razer este un nume cunoscut pe piața gaming-ului, iar producătorul ia acest lucru foarte în serios, inclusiv în ceea ce privește ambalajul și procesul instalării. Aici trebuie să ofer un avertisment: pachetul este masiv! De fapt, Razer te sfătuiește călduros să soliciți ajutor din partea unei a doua persoane în timpul manevrării și asamblării scaunului, chestie pe care am ignorat-o destul de neinspirat…

… Dar eu urmam să mă așez în el, deci este de datoria mea să mă lupt cu gigantul! Odată organizate și așezate componentele (pachetul conține și un set de instrucțiuni clare și ușor de urmat), asamblarea s-a dovedit a fi simplă și eficientă, dar asta din punct de vedere tehnic, pentru că piesele componente, respectiv produsul per total ajung la aproximativ 30 de kilograme. Probabil că dezvoltatorii s-au gândit că mulți se vor încăpățâna să asambleze singuri scaunul atunci când au dotat Razer Iskur cu o funcție premium despre care vom discuta în curând.

Review Razer Iskur
Ehh.. Poate cineva chiar ar fi încercat asta acasă…

Ca dimensiuni, scaunul este măricel și impunător, iar asta se datorează și suportului pentru persoanele înalte, precun subsemnatul. Razer Iskur este croit pentru înălțimi de până la 1.90 m, dar oferă același tratament grijuliu și dacă te apropii de pragul de doi metri, atât datorită spătarului generos, cât și perniței detașabile.

Construcția și aspectul sunt excepționale!

Sau „despre cum să te ții de cuvânt atunci când te lauzi cu ce are de oferit produsul tău”. Razer Iskur este behemotul confecționat din piele sintetică multistrat, material pe care îl regăsim pe multe alte scaune de gaming, dar care este net superior în cazul de față. Materialul este plăcut la atingere, croiala este elegantă și subtilă, lăsând loc unui contur verde foarte sleek, iar modelul căptușelii îi conferă scaunului un aspect de șarpe (Razer, v-ați prins?), lucru pe care l-am apreciat în totalitate, mai ales atunci când te așezi în burta reptilei, ca să zic așa.

Alternanța aceasta de negru și verde se asortează cu aproape orice setup de gaming și va fi pe placul celor care apreciază nuanțele închise și care-și doresc un scaun robust și potrivit atât pentru sesiuni casual, cât și perioade ridicol de mari de gaming.

Nu numai că scaunul arată bine per se, dar este suficient de elegant și de impunător cât să se distanțeze de această „nișă” a scaunelor stridente, decorate inutil în fel de fel de culori și artificii neimpresionante. Este mare, are un design simplist, este masiv, și oferă o lecție importană, în care se combină aspectul, eticheta de „gaming”, inserată cu istețime în cadrul acestui setup și avantajele pe termen lung ale produsului. Iar partea cea mai importantă este că spatele tău îți va mulțumi, pentru că Razer Iskur se asigură de acest lucru.

Review Razer Iskur

Experiența de utilizare – Prea comod nu este mereu cea mai sănătoasă alegere

De multe ori căutăm scaune și fotolii care să ne ofere confortul optim. Îmi aduc aminte de momentele când îmi rupeam spatele pe un taburet/fotoliu care nu știa ce este acela un spătar decent, așa că ajunsesem în punctul în care mi-aș fi dorit să-mi arunc oasele de lungan în orice scaun cu perniță și spătar înalt. Ideea de scaun pentru jocuri video are câteva bube, în sensul că nu toate modelele vor fi cei mai buni prieteni ai spatelui tău.

Instinctiv, căutăm cea mai comodă poziție din timpul sesiunilor de gaming fără să ne dăm seama de postura de multe ori incorectă: ceafa lipită de perniță, dar spatele cocârjat, existând acel gap, acel gol dintre spate și spătar, poziție oricum numai dreaptă nu, și așa mai departe. La capitolul acesta, Razer Iskur mi-a câștigat respectul datorită funcției sale de suport lombar, care vine sub forma unei porțiuni extensibile din spătar. Printr-o simplă acționare a manetei amplasate sub scaun, porțiunea se extinde în afara spătarului, pentru a-ți putea rezema spatele, iar rezultatul este cu adevărat terapeutic.

Nu numai că vei putea sta o perioadă îndelungată complet rezemat, fără să fie nevoie să îți modifici postura, ci o vei face și în mod corect, pentru că spatele rămâne drept, fără să întâmpini disconfort. Tradițional, zona lombară este o parte delicată a coloanei vertebrale, și nu puțini sunt cei care se vor plânge de mici/mari dureri de-a lungul vieții. Aici, Razer Iskur preia rolul acelui profesor care îți pune un băț la spate pentru a-ți ține spatele drept. Scaunul în sine pare a fi dezvoltat urmărind ideea conform căreia comoditatea excesivă nu este întotdeauna celReview Razer Iskur mai benefic aspect.

 

Da, te poți relaxa în el, spătarul este rabatabil pentru a te putea întinde, iar înălțimea poate fi setată ușor odată cu înclinarea înainte sau înapoi, la fel și suporturile pentru mâini, acționabile 4D (sus-jos, stânga-dreapta, înainte-înapoi, cu rotire în interior sau în exterior), dar odată ce șezi în el, nu te vei scufunda în moliciunea pernei. De fapt, scaunul este oarecum țeapăn și nu poți spune că îți arunci posteriorul într-un bean bag, dar asta nu este neapărat ceva rău.

 

Obișnuit fiind să petrec cel puțin  5-6 ore în fața PC-ului, pot număra pe degete de câte ori am fost nevoit să mă mișc sau să îmi modific poziția, pentru că am preferat tratamentul regal acordat spatelui meu, datorită suportului lombar inclus pe Razer Iskur, suport care poate fi și el ajustat pentru a corespunde formei coloanei. Da, mi-aș fi dorit să fi șezut pe ceva mai moale, dar asta m-ar fi condus la adoptarea inevitabilă a unei poziții „leneșe” care mi-ar fi dezavantajat spatele și mi-ar fi pus presiune în zona umerilor.

Review Razer Iskur

Spatele tău îți va mulțumi pentru Razer Iskur

Literalmente nu pot să-i găsesc nod în papură lui Razer Iskur. Să spun că mi-aș fi dorit să mă trântesc într-un scaun mai moale înseamnă a mă lega de (probabil) cel mai nesemnificativ aspect. Cu toate acestea, Razer Iskur este destul de costisitor, adică la un preț de producător de 500 de dolari, deci aproximativ 2500 de lei pentru piața noastră. Odată ce vezi prețul, parcă ți se pune un nod în gât și trebuie să te gândești bine dacă dorești să investești într-un astfel de produs.

Trebuie să te gândești și la nevoile tale și la ceea ce îți dorești de la un scaun pe care îl folosești îndeosebi pentru gaming-ul de lungă durată. La momentul redactării acestui material, Razer Iskur ar putea fi cea mai bună alegere pentru cei care își doresc trei lucruri:

  1. Un scaun de gaming care arată bestial;
  2. Un scaun de gaming suficient de comod care îți corectează postura în timpul sesiunilor de joacă;
  3. Un scaun de gaming masiv care vine ca o investitție pe termen lung.

Știu că mulți vor fi șocați la auzul prețului, dar haideți să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să recunoaștem calitatea de „scaun terapeutic” al lui Iskur, care mai este și al naibii de arătos! Ah, da, și care vine și cu un plushie și o perniță în stil șerpișor ca opțiuni suplimentare. Adorabil!

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button