PC

Review RAM Adata XPG Z1 DDR4 2400MHz

Am pus mana in testare pe un kit de memorii ADATA XPG Z1, memorii DDR4 ce ruleaza la o frecventa de 2400MHz.

Memoria RAM sau Random Access Memory este o stocare volatila de mare viteza care se regaseste in orice tip de calculator, telefon sau tableta. Aceasta memorie are ca scop stocarea datelor importante care au nevoie de acces rapid. Datele stocate in ea sunt temporare, iar odata cu oprirea alimentarii de curent aceste informatii sunt sterse.

Memoria RAM a evoluat foarte mult in ultimii 20 de ani, astazi avand viteze de transfer extrem de mari. Din pacate odata cu cresterea vitezei si a latimii de banda au crescut si latentele, adica timpul in care memoriile pot executa un ciclu al unui proces.

Memoria primita de noi in teste este compusa din doua module Adata, kitul are numele de XPG Z1. Acest kit este de tip DDR4 la o frecventa de 2400MHz cu latente de 16-16-16. In total avem o capacitate de 8GB de tip dual channel.

Recenzie Adata XPG Z1 DDR4-2400

Ramii au un aspect agresiv, suprafata fiind acoperita cu radiatoare de aluminiu de culoare rosie. Din pacate acest aspect ascutit si inalt al radiatoarelor pot ingreuna instalarea unui cooler masiv, asadar daca doriti acest kit, trebuie sa utilizati un cooler care sa nu acopere primele doua sloturi de RAM sau un cooler cu radiatorul decupat special pentru astfel de module inalte.

Ramii au un voltaj de 1.2v, iar acest aspect ne ofera o posibilitate de overclock. Am marit voltajul la 1.35v, asadar am putut face overclock la 3100MHz, cu latentele puse in modul automat la 21-21-21. Pentru un overclock stabil si latente decente, adica 3000MHz cu 16-16-16, ramii au functionat impecabil.

Asadar avem parte de un kit foarte bun la un pret de aproximativ 200lei. Sistemul pe care am testat ramii a fost compus dintr-o placa de baza Gigabyte G1 Gaming, un procesor i5 6600k si o sursa BeQuiet de 1000w.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button