PC

Review Placa video MSI GTX 1050 Ti

Achizitia unei placi video noi tine in mare parte de doi factori. Cati bani doresti sa investesti in performanta grafica. Ce urmeaza sa faca aceast GPU. Noua arhitectura Pascal ofera o flexibilitate mult mai mare comparativ cu generatia precedenta, asta ca sa nu mai discutam de sporul de performanta, saltul in era VR vazandu-se in mai toate aspectele tehnologiei. Astfel o noua arhitectura a fost scoasa la rampa.

Daca pana acum am pus mana pe mai toate placile produse de Nvidia, incepand cu GTX 1080 si terminand cu GTX 1060, astazi avem la test GTX 1050 TI produs de MSI. Compania a dezvoltat o noua versiune pentru sistemul de racire TwinFrozr VI, fara sa modifice aspectul, dar diametrul ventilatoarelor a crescut de la 8 cm la 10cm, oferind un flow de aer mult mai bun, crescand in esenta si volumul acestuia. Un alt lucru pe care trebuie sa il notam, este absenta unui backplate, asa cum am fost obisnuiti pana acum cu aceasta serie, motivul fiind optimizarea temperaturii. Omiterea backplate-ului este datorata unui considerent termic, MSI dorind sa ofere o placa cat mai rece. Bine, discutam despre o placa alimentata doar de un singur conector cu 6 pini, ceea ce face consumul de energie mai mic, comparativ cu frati sai mai mari.

Conectica nu este nici ea saracacioasa. Ai un port DVI, un port HDMI si un port Display, MSI GTX 1050. Nu ai foarte multe optiuni, dar iti permite sa conectezi trei monitoare la PC, plus ai un port DVI, dovada ca aceasta placa se adreseaza celor care doresc un GPU de buget.

MSI Afterburner aste unealta software cu care overclockam aceasta placa grafica. Din pacate nu ofera o scala de voltaj pentru GPU, astfel ca s-ar putea sa nu avem o crestere prea mare in frecventa. Haide sa vedem! Placa rulează implicit la 1493MHz GPU Boost si 1777MHz memoria video. Efectiv, procesorul grafic ajunge la 1785MHz. Overclocking-ul s-a oprit la 1680MHz GPU Boost si 1890MHz memoria. Valoarea maxima, atinsa real de către GPU, a fost 1911MHz. Asadar, scalarea acestei placi este de 13% pentru GPU si 6% pentru memoria video

Noile GPU-uri GTX 1050 au clar o tinta. Seria de placi AMD Polaris, mai exact RX 460, placa pe care o rupe pe genunchi, dar, este la randul ei rupta de catre RX 470 la o distanta destul de considerabila. Bine, totul depinde de joc si de cat de bine este optimizat, dar in cuvinte mai simple, cu un GTX 1050 nu iti permiti sa rulezi un joc in 2K, pe cand un RX 470 iti permite asta. Un lucru care il pune usor in fata competitiei. Pe de alta parte, cati dintre voi au un minitor 2K? Darămite 4K. Este o placa de buget care face bine ceea ce face. Sa iti ofere o experienta 1080p la un nivel mai mult decat acceptabil.

Ca si sistem pentru test am folosit un i7 6700k cu o placa de baza Asus Sabertooth, 16GB RAM Adata XPG, si pentru stocarea jocurilor un SSD Adata SU800 iar pentru sistemul de operare un Adata SP550 m.2, jocurile au fost rulate la rezolutie 1080p si 2k. In Metro Last Light placa a obtinut o medie de 25 de cadre si 26 de cadre cu overclock, la rezolutie 2k media a scaut la 17 cadre pe secunda in ambele cazuri. In Rise of Tomb Raider pe DX12, plaac a obtinut o medie de 51 de cadre pe secunda respectiv 55 de cadre pe secunda cu overclock. In rezolutie 2K placa a avut o medie de 33 de cadre pe secunda respectiv 36 de cadre cu overclock.

Este evident ca plăcile AMD Polaris sunt mai performante in DirectX 12 decât concurentele lor din familia NVIDIA Pascal. Acest aspect este foarte important, deoarece viitorul jocurilor se bazează pe acest API, oferind AMD un avantaj considerent. Singurele cifre in favoarea NVIDIA sunt cele de la consum, valorile fiind mult mai mici decât ale AMD. In ceea ce priveste MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4G, pot spune ca implementarea pastreaza impresia excelenta creata de seria respectiva. Placa rulează excelent, oferind performante bune si o racire extraordinara, prin versiunea mai mica a TwinFrozr VI.

Tags

Related Articles

8 Comments

  1. Ce rost are sa faci review la o placa de buget cand in componenta este un CPU de este un hight end, si probabil si rami .
    Ar trebui sa echipati sistemul pentru o intregrare buna a placii si sa va ganditi ca cineva ce cumpara o placa de buget nu are mai mult de un I5 din gen. 4

    1. Are un rost chiar daca este overkill. Titlul este „Review Placa video MSI GTX 1050 Ti ” logic ca se incearca sa nu se faca un bottleneck la Rami sau CPU.

  2. Nu inteleg cum ati obtinut in Metro Last Light in medie 25fps in 1080p …. la mine cu totul pe VERY HIGH (1080p, Metro Last Light Redux, placa video GTX 1050 MSI, intel i5 gen7, nu scade niciodata sub 160 fps, nici in tunele nici afara, deci wtf ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close