PC

Review Promise Pegasus 2 R4 – O extensie „babana” a hardului intern!

Pegasus 2 este cea mai noua serie din gama de produse a celor de la Promise. Noua serie vine echipata cu porturi Thunderbolt 2, care ofera cumulat o viteza de 20Gb/s. Pegasus 2 R4 este modelul primit de noi in teste; acesta nu este un NAS, ci doar o expansiune a unitatii de stocare interne a unui PC sau MAC.

Unitatea de stocare suporta RAID 0, 1E, 5, 6 si 10, asadar avem de unde alege. Putem opta pentru viteza sporita si spatiu mare de stocare pana la 8TB folosind modul RAID 0 sau putem alege RAID 10 pentru viteza sporita si backup. Pegasus 2 R4 suporta pana la patru HDD-uri de cate 2TB, adica exact in configuratia primita cand cumparati o asemenea solutie. Spre deosebire de alti producatori, acestia ofera si HDD-urile la pachet.

Alegerea portului Thunderbolt 2 este o miscare foarte buna facuta de catre Promise, gratie latimii mare de banda si posibilitatii de a lega in chain mai multe unitati. Pentru un utilizator obisnuit putem numi asemenea solutie overkill, dar pentru producatorii de continut video aceasta solutie este excelenta mai ales ca permite prelucrarea directa a fisierelor video 4K fara a intampina probleme de performanta.

Setarea este extrem de simpla, trebuie doar sa descarcati softul dedicat de pe siteul oficial Promise, iar din utilitar aveti acces la toate setarile. Am testat aceasta unitate in configuratie RAID 0 folosind Blackmagick Disk Utility pe un iMAC 5K, care beneficieaza de porturi Thunderblot 2. Nu am ramas deloc dezamagiti cand am vazut vitezele in timpul testarii; acestea se apropie cu succes de viteza unui SSD performant; pentru scriere am avut un peek de 900MB/s, dar care s-a „stabilizat” in jurul valorii de 800MB/s iar  la citire am avut viteze in jur de 650MB/s. O asemenea solutie costa in jur de 1000$, un pret suportabil pentru performanta oferita.

 

Articole asemanatoare

Back to top button