Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Review Panasonic DVX200 – Cea mai buna camera video… buna la toate! [VIDEO included]

/
/
/

Panasonic DVX200 este o camera video lansata la NAB 2015, si succesoarea lui DVX100. Camera este una dedicata videografilor profesionisti dar si celor amatori. DVX200 dispune de un senzor 4/3, si filmeaza 4K in camera in format DCI sau UHD cu maxim 60 de cadre pe secunda. Aceasta camera imprumuta multe tehnologii de la Panasonic GH4. Un exemplu ar fi senzorul, care este de fapt identic.

La pretul sau de aproximativ 3700 euro aceasta camera ofera cel mai mare senzor de pe piata in aceasta gama de pret. Blocul optic este fabricat de catre Leica si face parte din seria DICOMAR. Din pacate acesta nu poate fi schimbat, dar ofera o distanta focala de la 28mm pana la 365.3mm cand folositi rezolutia 4K sau HD, iar daca folositi formatul 4K Cinema, distanta focala se modifica in 29.5mm pana la 384.9mm.

Pentru a filma la calitatea maxima aveti nevoie de un card SDXC la standardul UH3, bitrate-ul maxim la care poate filma camera fiind de 150Mb/s. In partea laterala sunt disponibile doua sloturi pentru card, iar din setari puteti selecta modul de utilizare a cardurilor: puteti filma pe unul si face poze pe celalalt, puteti filma in paralel pe ambele, sau cand un card se umple puteti trece automat pe cel de-al doilea.

Camera pe care am testat-o noi a fost un pre-production sample, iar softul era inca in beta, asadar pana la lansarea oficiala pot aparea modificari in performanta. Pe corpul camerei se regasesc foarte multe setari rapide, plus cateva butoane care pot fi personalizate de catre utilizator. In partea dreapta sunt doua intrari XLR, iar in partea stanga se regasesc setarile pentru sunet. Pentru ca este o camera dedicata si zonei profi, aceasta are port SDI cu viteza de 3Gb/s.

Dar dincolo de insiruirea seaca de cifre si specificatii tehnice, aceasta camera are cateva calitati incontestatbile. Senzorul mare, care si-a dovedit valoarea pe GH4, cuplat cu un body extrem de solid, realizat in parte din fibra de carbon, ergonomic si familiar videografilor, face din DVX200 o camera greu de egalat in jurul sumei de 4000$.

Ar putea parea visul tuturor videografilor care s-au saturat sa filmeze cu o camera foto pentru a beneficia de un senzor mare si optica decenta, si apropo de optica, Leica au facut o treaba excelenta, atat senzorul cat si obiectivul inzestrand camera cu un dynamic range de 12 diafragme, filtre neutrale fizice, si o multime de controale si setari atat manuale cat si automate. Conform producatorului camera va fi disponibila pe piata undeva in luna Octombrie si daca pana atunci nu se produce vreun miracol care sa concureze cu acest model, DVX200 este fara indoiala un best buy, atat pentru profesionisti, dar si pentru entuziasti.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar