SecuritateReviewsRSS PaginaDeMediaTECH

Review Norton 360 – Cum s-a adaptat securitatea cibernetică la nevoile consumatorilor de astăzi?

Pe măsură ce amenințările online au evoluat, la fel au evoluat și soluțiile tech. Chiar dacă brandul Norton a fost asociat în trecut cu conceptul de antivirus, astăzi Norton 360 este în topul celor mai bune oferte de securitate cibernetică. Mare parte din acest succes se datorează unei oferte care presupune o întreagă suită de soluții Cyber Safety all-in-one care să contracareze amenințările actuale – inclusiv malware, spyware, ransomware și viruși – disponibile pentru telefoane inteligente, PC-uri, tablete și Mac®. În acest articol vreau să explorez puțin această chestiune și să descopăr împreună cu voi dacă merită să cumperi un astfel de program în 2021, mai ales acum când planurile Norton 360 sunt disponibile la retailerii din România.

Norton 360 nu este un simplu anti-virus

Primul contact cu Norton 360 a fost destul de ușor. Mi-am făcut un cont pe site-ul producătorului, am făcut abonamentul Deluxe și am descărcat aplicația. De acolo am instalat-o repede (circa 3-4 minute) și asta a fost tot. Fără restart, fără alte logări adiționale, simplu. Imediat după instalare am fost întrebat și dacă vreau să activez funcția de Cloud Backup pentru datele mele, dar și despre aceasta vom vorbi în rândurile ce urmează.

Contactul zero cu funcțiile de securitate este facilitat de interfața My Norton. De aici poți vedea informații pe scurt despre sistemul tău și poți controla diversele unelte pe care le ai incluse în abonamentul tău. La început am fost puțin confuz întrucât părea cam anemică toată treaba, dar un click dreapta pe pictograma din taskbar mi-a dezvăluit mai multe opțiuni, printre care și afișarea lui Norton 360, adică aplicația principală.

Review Norton 360 Security 2021

Prin intermediul celor două interfețe poți controla diferite unelte, iar ca totul să fie ceva mai simplu, haideți să vedem ce știe să facă fiecare dintre cele două aplicații.

  • Norton 360 – Aceasta este componenta de bază a dispozitivului de securitate. De aici îți poți scana sistemul de intruși nedoriți, îți poți seta extensiile pentru Google Chrome, poți face back-up datelor importante precum folderul My Documents și urmărești impactul aplicației asupra sistemului tău. La această ultima chestiune, de notat că impactul este foarte mic, iar consumul de resurse va trece neobservat și pe sisteme mai vechi.
  • My Norton -A doua componentă a suitei de programe de la Norton vine în completarea pachetului. De aici vei putea controla funcția de VPN inclusă în pachet, vei putea rula procesul de Cloud Backup, poți controla managerul de parole care te ajută să le ții pe toate în același loc și poți activa controlul parental.

Funcții de securitate

Sistemele de securitate ale lui Norton 360 includ protecție în timp real împotriva amenințărilor externe, un firewall inteligent pentru Windows PC și acces nelimitat la serviciul VPN al companiei pentru numărul de dispozitive incluse în abonament. Acestea sunt niște funcții de bază pe care le regăsim pe toate cele trei abonamente disponibile la prețuri promoționale: Norton 360 Standard (29.99€/în primul an), Norton 360 Deluxe (39.99€/în primul an) și Norton 360 Premium (49.99€/în primul an).

Protecția în timp real oferită de Norton folosește un sistem bazat pe inteligența artificală pentru a monitoriza orice fel de amenințare online, astfel te protejează de viruși, malware, spyware și ransomware. Odată ce am intrat în aplicație, am primit și un pop-up care îmi spunea să activez extensiile pentru browser, în cazul meu Google Chrome. Odată ce am făcut și asta, am primit un sistem de rating care analizează link-urile pe care vreau să le accesez și îmi indică dacă sunt sigure printr-un cod de culori: verde (safe), gri (necunoscut), galben (potențial risc) și roșu (stânga-mprejur).

Review Norton 360 Security 2021

Iar dacă eșți convins că vrei să intri pe un site din categoria roșie, ai un așa numit Isolation Mode. Acesta deschide site-ul pe un server Norton pentru a nu-ți putea infecta sistemul cu fișiere periculoase. În acest fel poți vedea conținutul într-un mod sigur. Serverul companiei ia o lovitură pentru tine, deci poți să-l vezi drept o gardă de corp online.

Și ultimul mare hop pentru fișierele și conexiunile periculoase care ar putea să-ți atace calculatorul este Smart Firewall pentru Windows PC. Norton 360 nu include un simplu zid de apărare, ci o tehnologie avansată care urmărește atât conexiunile care intră, dar și pe cele care părăsesc PC-ul. Și, cu toate aceste funcții de securitate, poți sta liniștit știind că pe lângă factorul uman mai ai și un sistem de protecție bazat pe AI care este atent la orice ți-ar putea scăpa atunci când vine vorba de securitate.

O selecție de unelte extrem de utile

După ce am văzut ce și cum face Norton 360 pe zona de securitate în timp real, este timpul să aruncăm o privire și peste funcțiile extra: Cloud Backup, Password Manager și Secure VPN. Acestea vin în completarea pachetului și chiar dacă nu te protejează în mod direct, îți oferă câteva caracteristici extrem de utile în utilizarea de zi cu zi. Prima dintre acestea este salvarea datelor personale importante într-un cloud găzduit de Norton.

Nu doar că ai încă o locație în care îți poți salva documente și fișiere importante, dar ai și garanția că această stocare în cloud are un sistem de securitate avansat și nimeni nu-ți poate accesa datele în afară de tine. Setarea se face destul de simplu: selectezi locațiile pe care vrei să le copiezi, setezi intervalul orar în care vrei să se facă copierea automată și ești gata. De fiecare dată când un fișier nou apare în folderele selectate, acesta va fi salvat automat în cloud atâta timp cât ești conectat online. Iar în cazul în care un ransomware își găsește o portiță spre sistemul tău și îți criptează datele, acestea vor fi prezente și gata de restaurare pe serverele Norton.

Review Norton 360 Security 2021

Funcția numită Password Manager se va dovedi folositoare pentru utilizatorii care folosesc multe conturi online și vor să le protejeze cât mai bine. Îți poți stoca parolele liniștit, beneficiind de siguranța oferită de serverele Norton și poți genera parole la întâmplare care se vor dovedi extrem de greu de spart în cazul în care cineva încearcă să îți ghicească datele de logare.

Un lucru care chiar mi-a plăcut și se va dovedi util destul de des este Secure VPN. Abonamentele pentru servicii VPN sunt destul de scumpe, iar faptul că îl ai inclus direct în anti-virus este un bonus bine-venit. Am pornit VPN-ul, am setat locația pe Statele Unite ale Americii și am început să navighez pe ape străine. Din fericire, navigarea a fost lină și rapidă și chiar dacă nu ating viteza maximă a abonamentului Digi 1GB pe care îl am acasă, am înregistrat viteze chiar bune. Și am putut să mă conectez la servicii precum Disney+ și Apple TV fără probleme; ba chiar am avut și conexiune destul de bună cât să pot să urmăresc videouri la rezoluție 4K.

Concluzie

Norton se adaptează vremurilor moderne, în care anti-virusul nu mai înseamnă atât de mult, printr-o ofertă mult mai versatilă și trebuie să recunosc că reușește în mare parte. Poate că la prima vedere prețul de plecare de 29,99 euro în primul an pentru abonamentul Norton 360 Standard nu este neapărat ieftin – există prețuri promoționale pe care s-ar putea să le găsești la vânzătorii din România, dar dacă pui la socoteală cât costă un VPN și un manager de parole separat, deja începe să arate bine. Trebuie să luăm în calcul și funcțiile de cloud backup și, desigur, protecția în timp real și cred că oferta este una corectă.

  • Dacă lucrezi cu date importante și vrei să ai un sistem de protecție în plus, Norton 360 este una dintre cele mai bune alegeri de pe piață. Dacă iei în considerare și funcțiile extra, deja te uiți la o ofertă atractivă care îți face experiența online mai bună și mai sigură.

  • Dacă ai deja abonamente pentru servicii VPN și/sau manager de parole, Norton oferă planul Norton AntiVirus Plus – pentru un PC sau Mac, cu multe dintre beneficiile prezentate mai sus, dar incluzând și Cloud Backup și Firewall. Așa că, dacă crezi că protecția pe care o ai acum pe dispozitivul tău pentru jocuri sau conținut multimedia este suficientă, merită să iei în considerare modul în care dispozitivele tale se interconectează și cum ar putea fi compromise diverse date sau informații personale, dacă nu ești suficient de protejat.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button