PC

Netgear Nighthawk X10 AD7200-Un router venit din viitor!

Routerele sunt echipamente de care, odata instalate… uitam! Aceste dispozitive nu par sa sa fie la fel de captivante precum PC-urile sau laptopurile de ultima generatie (ca sa nu mai vorbim de telefoane), dar Netgear Nighthawk X10 AD7200 este un router care merita toata atentia voastra.

Netgear Nighthawk X10 AD7200 nu este routerul prezentului, ci a viitorului! Spunem asta pentru ca Nighthawk X10 are suport pentru conexiuni care inca nu se regasesc ca standard pe echipamante: discutam aici despre semnal wireless pe 60GHz si conexiuni cu suport pentru 10Gb/s. X10 ne introduce intr-o clasa de routere extrem de performanta si complet noua. De fapt este atat de performant, incat la acest moment il putem considera „industrial” si il recomandam cu incredere si segmentului business. Ganditi-va doar ca a fost necesara instalarea unui radiator cu racire activa, exact ca pe un laptop sau PC.

Nighthawk are o tema de culoare neagra si un design agresiv. Tehnologia de ultima ora din acest router nu este ieftina, el avand un pret in jurul sumei de 2100 LEI. In spate regasim sase porturi LAN gigabit si un port WAN. Primele doua porturi pot fi agregate, asadar puteam avea viteze de 2Gb/s pe echipamentele care suporta aceasta functie, de exemplu NAS-uri. Portul de 10Gb/s este de tip SFP+, care necesita un mediaconvertor pentru semnalul pe fibra optica. Conexiunea pe 10Gb este overkill in acest moment pentru 99% din utilizatori, aceasta fiind excelenta doar in mediul unde exista transfer masiv de date.

Urmatorul standard WiFi va fi cel pe 60GHz, 2.4GHz si 5GHz sunt deja de domeniul trecutului, fiind oricum supra-aglomerate. Noul standard ne promite mai putine radiatii, motiv pentru care este folosit cu succes de ani de zile in domeniul militar si medical, un timp de raspuns mai bun si viteze de 4Gb/s.

Specificatiile sunt la fel de solide si pe partea software. Pe banda de 2.4GHz Netgear Nighthawk X10 AD7200 sutine viteze de 800Mb/s, pe 5GHz avem maxim 1733Mb/s si pe 60GHz putem atinge pana la 4.6Gb/s, toate acestea sunt posibilie si datorita procesorului quad core tactat la 1.7GHz. Pe router mai regasim si doua porturi USB 3.0. Routerul este capabil sa ruleze Plex Media Server fara a fi necesar un PC si in plus poate face stream de fisiere video 4K direct pe telefon, tableta sau televizor. Nighthawk X10 este o adevarata uzina cand discutam despre performanta bruta si asteptam cu nerabdare „scule” noi compatibile cu acest standard.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Raza?, adica am vazut o groaza de rutere noi si nu pot trece de 3-4 pereti amarati, din beton, pe cand clasicul wrt54gl reuseste aceasta performanta?

  2. Pingback: Netgear Nighthawk X10 AD7200-Un router venit din viitor! – Informații din tehnologia reală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button