MORE

Review NAS Synology DS415+ – Stocare… de stocare!

Synology DS415+ este un NAS orientat catre afacerile mici si mijlocii. Acesta are la dispozitie patru bay-uri pentru HDD care ofera criptarea datelor in timp real fara ca performantele sa fie afectate.  Carcasa lui DS415+ este construita din plastic foarte dur iar textura exterioara rezista cu succes la praf si amprente. Ca si dimensiuni acesta masoara 233 x 203 x 165mm si are o greutate de 2.05KG. Designul nu este unul care exceleaza, dar este minimalist si se poate integra cu orice mediu unde este utilizat. Ca si specificatii NAS-ul foloseste un procesor quad-core Intel Atom care are o frecventa de 2.4GHz plus 2GB RAM, iar pentru criptarea datelor este folosit un procesor AES-NI. Acesta scuteste procesorul principal de o sarcina destul de solicitanta.

In interior se regasesc patru sloturi pentru HDD-uri de 3.5 inch, in total puteti avea 24TB de stocare, fiecare bay suportand pana la 6TB. Pentru conectarea cu restul calculatoarelor este disponilila o conexiune LAN Dual Gigabit. In rest mai avem un port eSATA, un USB 2.0 si doua USB 3.0. In spate se afla doua ventialatoare de 92mm care racesc HDD-urile, dar numai unul dintre ele functioneaza continuu, cel secundar fiind pentru backup.

DS415+ mai suporta si Synology Hybrid RAID (SHR): acest tip de RAID personalizat suporta inlocuirea sau adaugarea de HDD-uri in timp de NAS-ul functioneaza, matricea RAID realizandu-se automat, softul pentru control suportand DLNA, Itunes Server, Plex si remote controll de pe un dispozitiv cu Android sau IOS.

HDD-urile se monteaza foarte usor, dispozitivul neavand nevoie de scule. Odata pornite HDD-urile, ele sunt detectate automat, iar softul este simplu de utilizat, acesta avand un wizard care va indruma; setarea sa totala nu dureaza mai mult de 10 minute. Synology promite performante mari pentru acest NAS. Pentru citire si scriere acesta poate sustine cu usurinta viteze de peste 100MB/s, insa el este limitat de conexiunea de 1 Gigabit. Poate era mai util daca se folosea o conexiune de 10 Gigabiti, tinand cont ca acesta este dedicat companiilor. NAS-ul poate sustine de asemenea pana la 40 de camere de supraveghere simultan. Oricum, acest NAS este unul stilat si perfirmant, care are un pret accesibil pentru companii, in jur de 2700RON.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button