PC

Review monitor LG 24GM77 – Gaming reloaded la 144Hz!

LG 24GM77 este un monitor premium de gaming! LG a intrat pe un segment de monitoare care au un refresh rate de 144Hz, acest segment este destul de rar in tara noastra, poate din cauza ca lumea sau mai exact nu prea multi gameri au avut ocazia sa experimenteze un monitor care are un refresh mai mare de 75Hz, chiar si in magazinele online este greu sa gasesti un monitor cu refresh de 120Hz sau 144Hz din lipsa filtrelor de cautare, poate asa atragem atentia celor care detin magazine sa faca o schimbare la filtre.

Ca si design, LG inca imbratiseaza suprafetele glossy, acele suprafete care atrag amprentele si praful si sunt mai greu de sters, designul in general fiind unul traditional cu mici modificari, monitorul avand in partea frontala cateva butoane pentru setari rapide, pentru navigare prin menu, dar si un joystick, tot in partea frontala, sub butoanele de acces rapid. Baza monitorului este destul de larga, din plastic la exterior, dar cu metal pe interior. Tot pe interior se regaesete si mecanismul care permite rotirea monitorului. Monitorul poate fi folosit si in modul portret, cu posibilitate de rotire, pivotare sau reglare pe inaltime.

Ca si conectivitate acesta are DisplayPort, DVI, VGA si doua HDMI. Pentru a beneficia de rata de refresh la 120Hz sau 144Hz va recomandam un cablu DVI sau DisplayPort. Tot in spate se gaseste un hub usb 3.0 cu doua porturi si o mufa pentru casti. Optiunile din menu sunt foarte usor de utilizat, fiecare setare avand un submenu specific in functie de modul de afisare folosit. Modul DAS reduce lag-ul iar Black Stabilizer regleaza gama. Monitorul are si o functie numita Motion 240, dar aceasta poate fi activata doar cand monitorul este pe 100Hz sau 120Hz, aceasta functie reducand blurarea imaginii. Culorile oferite de panoul TN sunt bune, monitorul venind calibrat din fabrica. Rezolutia panoului este de 1920 x 1080 pixeli iar dagonala este de 24 inch. LG 24GM77 este flicker-free, si asta ajuta la relaxarea ochiilor cand stati foarte mult in fata acestuia, dar trebuie sa va spunem ca optiunea nu mai este activa cand este folosit modul motion 240. In concuzie monitorul este unul care merita cumparat, acesta avand un pret rezonabil spre deosebire de altele asemnatoare, iar calitatea imaginii este una foarte buna. 

Review video in Tweek-ul de saptamana asta, aici.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button