PC

Review monitor BenQ PD3200Q Designer Monitor

Desi pasiunea noastra este gaming-ul, in timpul orelor de munca lucram cu materiale video si foto, prin urmare utilizam monitoare profesionale pentru grafica.

Monitoarele pentru grafica sunt concepute speciale pentru a reda cat mai corect gama de culori, asadar timpul de raspuns al panoului nu a fost o prioritate in acest domeniu, dar BenQ PD3200Q Designer Monitor dispune de un timp de raspuns de 4ms, asadar ne putem si juca ocazional pe el.

BenQ PD3200Q este succesorul lui BL3200, monitor pe care il folosim inca de la aparitie. Noul monitor dispune de aceiasi diagonala de 32 inch cu rezolutie QHD 2560 x 1440 pixeli, desi unii spun 4K sau nimic, noi gasim aceasta rezolutie perfecta pentru diagonala de 32 inch, o rezolutia mai mare pe aceasta diagonala nu face decat sa micsoreze scrisul, astfel fiind mai greu de utilizat de la distanta. Rezolutia QHD ne ofera suficient spatiu de lucru, o claritate foarte buna a imaginii si luminozitate crescuta.

Panoul este de tip VA care are un contrast tipic de 3000:1. Monitorul este ideal pentru designeri sau graficieni gratie datorita de culori afisate, acesta avand posibilitatea de a afisa 100% spectrul sRGB si Rec.709. Mai trebuie sa mentional si faptul ca panoul este pe 10 biti. Noul monitor dispune de cateva functii in plus, modul Dark Room ajusteaza luminozitatea, claritatea si detaliile pentru a putea lucra cu imagini intunecate. Modul Keyboard Video Mouse (KVM) ne permite sa utilizam acelasi maus si aceiasi tastatura pe doua calculatorare folosind un singur monitor, practic monitorul devine un switch pentru acestea. Dual View ne permite sa utilizam doua profie de culoare diferite pe acelasi ecran, ecranul fiind practic impartit in jumatate.

Monitorul dispune de asemenea de Flicker Free, astfel ochii nu vor mai obosi foarte repede. Monitorul este perfect si pentru cei care lucreaza in aplicatii de tip CAD/CAM sau Animation, avand la dispozitie profile presetate care sporesc productivitatea.

Modul CAD/CAM reduce oboseala ochiilor crescand contrastul, astfel incat fiecare linie din proiect este evidentiata.  Modul de animatie este creeat special pentru a spori detaliile texturilor in zonele mai putin luminate. Odata activat acest mod zonele luminate nu vor fi supraexpuse, dar cele intunecate vor fi luminate. Modul Animation dispune de zece nivele de luminozitate, astfel il puteti seta dupa bunul plac.

Daca lucrati in mai multe medii, trebuie sa stiti ca monitorul dispune si de o telecomanda numita Hotkey Puck cu ajutorul careia se pot schimba in mod rapid toate setarile monitorului, orecum si profilele presetate.

Ca si conectivitate regasim in spate trei porturi USB 3.0, un DVI-D, un HDMI 1.4, un DisplayPort In si un Mini DisplayPort Out si mufe pentru casti si audio In. Monitorul integreaza de asemnea si doua difuzoare de 5W.

Am utilizat monitorul timp de cateva saptamani pentru editare foto si video, si evident calitatea imaginii nu dezamageste, BenQ fiind si de aceasta data prima alegere pentru monitoarele de editare foto sau video.

 

 

 

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Foarte slab, acesta nu este un review ci o descriere a specificatiilor. Unde sunt masuratorile de rigoare, instrumentele de calibrare, tabelele de comparatie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button