Telefoane

Review „mixt” : Samsung Galaxy A5, Level Over si Box

Relatia mea cu Samsung a fost mereu una de love-hate, de la Note 2 pana si la televizor. Si de fiecare data cand am folosit un produs Samsung am ajuns la un punct in care sa consider ca pur si simplu produsele lor nu se mai muleaza (la figurat) pe pretentiile mele. Insa de ceva vreme incoace, am senzatia ca Samsung merge in sfarsit in directia potrivita. A nu se intelege gresit: directia companiei a fost in linii mari corecta intotdeauna, insa nu potrivita pentru toata lumea. Acum insa, feelingul pe care il ofera ultimele produse lansate de coreeni este de satisfactie din mai multe puncte de vedere precum design, calitate a materialelor sau user experience. Saptamana aceasta am avut la test 3 produse recente de la Samsung: smartphone-ul Galaxy A5, boxa bluetooth Level Box si castile Level Over.A5

 

 

Samsung Galaxy A5

Pana de curand si flagship-urile smartphone-urilor Samsung mi-au parut „gresite” undeva. Perceptia mi s-a schimbat o data cu lansarea lui S6 (+Edge). Dar daca acesta a fost sentimentul vizavi de device-urile de top, evident ca cele inferior pozitionate mi-au parut cu slabe si singura justificare a existentei lor era pretul scazut. Insa Galaxy A5 schimba regulile dupa care Samsung a jucat pana acum. A5 este un telefon care „la liber” costa aproximativ 1700 de lei. Asta inseamna ca la un abonament *decent* va avea un pret suficient de accesibil pentru cei care cauta un telefon mid-range. Iar Galaxy A5 este un telefon ce merita atentia multora. Este in esenta un Samsung „dezbracat” de senzorii de amprenta si alte gimmick-uri, lasand un terminal ce creeaza o senzatie potrivita pentru un smartphone din 2015, chiar daca acesta are carcasa din plastic. 2GB RAM, procesor QuadCore la 1,2 GHz, camera principala are 13 MP si… se descurca surprinzator de bine. Display-ul de 5″ Super AMOLED se descurca si el mult mai bine decat la multe alte telefoane din gama aceasta, in lumina puternica si din punct de vedere al unghiului de vizualizare; in plus, este protejat de Gorilla Glass 4.Panoul are 720 x 1280 pixeli: rezolutia este suficienta avand in vedere ca densitatea pixelilor este de 294 ppi. La GPU avem Adreno 306, cu ajutorul caruia am jucat Real Racing3 fara probleme; este posibil ca jocul sa nu fi randat totul in detaliul in care ar fi facut-o pe un smartphone mai performant, insa in esenta a functionat fara probleme. Bateria ce sustine componentele este de 2300 mAh si nu poate fi inlocuita. Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS, LTE, radio FM. Toate acestea insumate fac din A5 un telefon ce-si merita banii. Unde mai pui ca are 6,7 mm in grosime si cantareste 123g.

Samsung Level OverOver

O pereche de casti care la prima vedere m-a facut sa le judec dupa faptul ca par „inspirate” dupa modelul Zik 2.0 de la Parrot. De cand le-am scos din cutie am stiut care e suprafata cu touch pentru controlul volumului si play/pause, cu toate ca nici macar nu stiam ca are asa ceva. Samsung a creat aceste casti tinand cont de calitate si design. NFC si Bluetooth, Active Noise Cancellation, un packaging calitativ, un cablu jack tata-tata cu microfon si comenzi pe fir pentru a putea fi folosite si pasiv, suprafata exterioara a partii drepte este touch-sensitive, si prin gesturi poate fi controlat volumul, play/pauza sau schimbate melodiile.
Din pacate insa, despre acest produs nu merita sa discutam prea mult… din cauza pretului. In jurul a $350 se pot gasi casti mai performante si mai compacte, precum Zik-urile mentionate mai devreme. De la un anumit punct incolo, cred ca se reduce totul la preferinte. Sunt sanse mari ca un fan Samsung sa aleaga Level Over in defavoarea altora, datorita brandului.

Samsung Level Box

Level Box TopIntotdeauna am fost un fan al portabilitatii. Tocmai de aceea, o boxa cu bluetooth mi s-a parut un prieten de nadejde in multe situatii, iar Level Box nu se abate de la aceasta regula. Probabil mergand pe regula KISS (Keep It Simple, Stupid), Samsung a reusit sa scoata ceva fara zorzoane si impopotonari. Poate fi lejer confundata… cu orice alta boxa high-end. Aluminiu brushed in partea de sus, iar de jur imprejur o grila uniforma. 4 butoane mari si late se regasesc tot in partea de sus si sunt la obiect: play/pause, – si + pentru volum si un buton pentru preluarea si incheierea apelurilor. NFC si bluetooth pentru conectivitate, plus un port jack 3,5 mm pentru conectarea directa pe cablu. La volumul default aceasta poate „canta” pana la 15 ore continuu, iar timpul de stand-by este de 2.000 de ore (!). Nu poate fi comparata chiar cu varfurile de gama ale competitiei in materie de sunet, insa cu siguranta „iti faci treaba cu ea”. Muzica bogata in bass este cea care se aude mai bine, minusurile fiind evidentiate mai mult la melodiile acustice. Insa cea mai practica utilizare i-am gasit-o (culmea) in vizionarea filmelor. Atunci cand stai in pat si-ti urmaresti serialul preferat pe laptop sau tableta, de obicei totul e bine si frumos… pana la sunet. O jucarie ca asta – mica da’ ridica – poate completa fara probleme un setup pentru vizionarea de filme si adauga putin la „efectul de cinema”, cu bass pentru extra-drama si imersiune. Nu sunt audiofil, asadar ca multi altii probabil ca voi prefera sa platesc $170 pentru ce ofera Box, diferenta pana la ±$300 pentru ceva asemanator, dar cu sunet mai clar fiind oarecum nejustificata pentru mine, mai ales in mediul in care intentionez sa o folosesc.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button