ReviewsRSS PaginaDeMedia

Review Mercusys MR70X – Un router Wi-Fi 6 accesibil

Tot auzim din toate direcțiile de Wi-Fi 6 și beneficiile pe care această tehnologie le oferă utilizatorilor. Pe măsură ce popularitatea standardului wireless crește, numărul de dispozitive compatibile este direct proporțional, numai prețurile fiind într-o continuă scădere. Iar astăzi vorbim despre Mercusys MR70X, un router Wi-Fi 6 care îți va duce conexiunea la următorul nivel fără să îți lase gaură în buget.

Specificații Mercusys MR70X

  • Standard Wi-Fi: 802.11ax/ac/a/b/g/n
  • Porturi LAN: 3
  • Porturi WAN: 1
  • Rată de transfer (mbps): 10/100/1000
  • Rată de transfer Wi-Fi (mbps): 574 + 1201
  • Securitate: WPA-PSK / WPA2-PSK / WPA-3
  • Antene: 4
  • Dimensiuni (mm): 208.8 x 171.6 x 41.7

Mercusys MR70X nu se va remarca prin intermediul specificățiilor, însă nici nu era de așteptat. Avem o configurație standard de 1x WAN + 3x LAN, viteză specifica standardului Wi-Fi 6, cel mai nou standard de securitate WPA-3 și câteva caracteristici extra: funcția BSS Color reduce interferențele, în timp ce tehnologiile OFDMA și MU-MIMO permit transmiterea simultană a datelor către mai multe dispozitive.

Ce primești în pachet și cât de ușor se instalează?

Fiind un router din categoria entry, nu mă așteptăm la mare lucru de la conținutul pachetului. Mercusys MR70X vine însoțit de strictul necesar, adică alimentarea plus un cablu. Un pachet minimalist, care se potrivește cu direcția produsului.

Țin minte cum in trecut, îți trebuia ceva know-how ca să configurezi un router. Evoluția tehnologiei a simplificat acest proces, iar acum tot ce ai nevoie este un smartphone cu care te conectezi la interfața super intuitivă a routerului și faci cei câțiva pași. Procesul a mers de la sine folosind conexiunea de 1GB de la DIGI și nu am întâmpinat nicio problemă la configurare.

Review Mercusys MR70X

Cu viteză înainte!

Am instalat routerul și m-am apucat să conectez la el ba PC, ba laptop, ba PlayStation. Când vine vorba de stabilitate Mercusys MR70X s-a ținut super bine și a reușit să-mi ofere o conexiune stabilă chiar și în timp ce descărcam pe PC un joc, făceam un update pe PS5 și mă uităm la un serial pe Netflix pe televizor. Performanța wireless nu este cea mai bună, trebuie să recunosc, iar în fața unui router high-end precum Netgear-ul pe care-l folosesc în mod normal, pălește încet. Însă vorbim despre două produse din categorii de prețuri cu totul diferite.

Pe cablu, situația stă ceva mai bine. Am putut trage aproape la maxim de viteza oferită de conexiunea de 1GB și am văzut viteze de download de până la 100MB/s pe Steam. Pe wireless, viteza s-a cam înjumătățit, iar asta ar trebui să ridice câteva semne de întrebare, mai ales că routerul a fost plasat aproape de PC, la mai puțin de un metru. Dacă pe o distanță așa mică a pierdut jumătate din viteză, este clar că pe o suprafață mai mare plus un perete sau doi, performanța va scădea și mai mult.

Wi-Fi 6 este noul standard wireless și acum este și ușor de obținut

Mercusys MR70X este un router care știe ce vrea și ce poate oferi. Nu are funcții precum Geo-Blocking sau alte nebunii gameristice, nici nu știe de mai mult de trei dispozitive pe cablu conectate simultan, dar prețul este fix cât trebuie pentru un astfel de model. Și cum Wi-Fi 6 este încă o tehnologie nou abordată de produsele mainstream, puteți fi siguri că modelul ăsta de router va fi bun și pe viitor. Desigur, există deja Wi-Fi 6E, dar aia este altă mâncare, care necesită alte tacâmuri.

Review Mercusys MR70X

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button