GamingPCReviewsRSS PaginaDeMedia

Review Logitech Pro X Superlight – Ușor ca o pană

Într-o sesiune de gaming confortul și ușurința în utilizare sunt aspecte vitale pe care perifericele tale trebuie să le ofere. Trendul ultimilor ani a mers însă spre două direcții destul de clare. Mouse-ul așa cum îl știam a evoluat și a devenit mai ușor renunțând la cablu. Logitech Pro X Superlight este poate cel mai bun exemplu recent, iar cel mai nou șoarec al producătorului oferă construcția deja faimoasă a lui G Pro într-un pachet mult mai ușor și cu tehnologia wireless Lightspeed care oferă conexiune fără compromis și durată de viață mare a bateriei.

Primul contact avut cu Logitech Pro X Superlight a fost puțin șocant. Mă așteptam să fie un mouse ușor, mai ales că am mai folosit înainte modele cu o greutate asemănătoare. Nimic nu avea însă să mă pregătească destul pentru senzația avută atunci când am pus mâna pe el și l-am scos din cutie. Țineam ceva în mână, dar nu prea simțeam, iar cele aproximativ 63 de grame ale mouse-ului cântăresc mult mai puțin în realitate față de cât estima mintea mea.

Logitech G Pro X Superlight

Odată cu greutatea foarte mică apare însă și o chestiune care pe mine m-a deranjat puțin. Mulți suntem învățați că dacă un produs este greu, atunci clar este bun. Dar cum o să-ți convingi creierul că deși este ușor, Logitech Pro X Superlight este și rezistent? Ei bine, asta o să fie dificil și pentru unele persoane va însemna și un anume timp de acomodare. Dar odată ce te-ai obișnuit, vei observa și beneficiile unui model de acest fel. Nu doar că nu îl vei simți în mână, însă nu-ți va limita deloc mișcările, astfel obții un input cât mai precis posibil. Și pentru a elimina și dubiile vis-a-vis de conectivitatea wireless, Logitech a încorporat și tehnologia Lightspeed care oferă un timp de răspuns la fel de mic ca și în cazul unui mouse cu fir; desigur, fără firul cu pricina și fără situații în care acesta se agață de chestii.

Logitech G Pro X SuperlightPentru conexiune la PC, vei putea folosi fie receptorul USB pe care îl primești în pachet, fie cablul USB care servește și pe post de încărcător pentru baterie. Din nefericire, producătorul a păstrat vechiul micro-USB pe Logitech Pro X Superlight cu același conector oarecum proprietar pe care dacă-l pierzi, vei avea o zi proastă. Cred că ar fi trebuit să vedem un upgrade când vine vorba de acesta, dar cred că s-a mers pe principiul: „Dacă nu este stricat, nu îl schimbăm.

În utilizarea de zi cu zi mouse-ul s-a comportat exemplar. Fiind atât de ușor poate fi cărat cu ușurință alături de un laptop, astfel mouse-ul de gaming poate servi mai multe scopuri. Asta se datorează și senzorului Logitech Hero 25K și precizia acestuia. Dar pentru a-l pune în valoare cu adevărat, trebuie să intri în jocuri. Logitech Pro X Superlight se va simți ca la el acasă într-un Counter-Strike: Global Offensive, însă la fel de confortabil se va simți și în alte shootere mai dinamice precum Apex Legends. Asta se datorează versatilității acestui model: nu contează grip-ul, nu contează jocul, contează doar îndemânarea. Bine, mai contează și bateria mouse-ului, dar avem parte de circa 70 de ore de utilizare per încărcare, ceea ce este mai mult decât decent, iar pentru un utilizator care petrece cinci ore pe zi în medie la PC, asta se traduce în două săptămâni de utilizare la fiecare încărcare.

Logitech Pro X Superlight se alătură unei familii de produse și așa numeroasă oferind un balans superb pentru acei utilizatori care își doresc un mouse wireless, ușor și performant pe care să-l folosească ca daily driver. Mouse-ul este deja disponibil în marile magazine din țară la un preț de aproximativ 700 de lei. Știu că poate părea mult, dar investiția este motivată ușor iar un astfel de model va rămâne partenerul tău de joacă mulți ani de acum înainte.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button