PC

Review Logitech G933 – Casti wireless… mai ales pentru gameri! Au si luminitze!

Logitech G933 Artemis Spectrum este o pereche de casti wireless care si-a facut debutul la… Dreamhack Cluj! Aceasta pereche de casti este destinata in primul rand gamerilor. Castile pot fi folosite atat in mod wireless, dar si cu fir, si pot fi conetctate la telefon, console si PC, asadar indiferent ce alegeti sa folositi, castile se pot conecta cu orice. Conectivitatea wireless este realizata pe frecventa de 2.4GHz, acest tip de conexiune oferind un timp de raspuns foarte bun, fara lag.

Bateria castilor are o autonomie de pana la 12 ore de ascultare la 50% din volum sau de 8 ore cu volumul 100%.  Pentru cei care sunt fanatici ai sunetului, functia Dolby 7.1 sigur ii va incanta, dar trebuie retinut ca acel sunet este unul virtual si nu se compara cu castile care sunt nativ 5.1. Sunetul virtual 7.1 practic adauga un ecou pentru spatiere, iar in multe cazuri acesta este foarte deranjant, dar fiecare cu ce prefera. Pe partea de control al sunetului mai avem de asemenea si un egalizator, iar pe casca stanga se regaseste un buton dedicat cu care puteti schimba tipul de egalizator.

In timpul testarii am preferat sunetul Flat, pentru a nu altera calitatea. Din soft se poate modifica manual egalizatorul dupa preferinte, pe langa modurile presetate. Inca o „functie” care atrage gamerii sunt luminiile aflate pe marginea castilor; acesta au un spectru de 16 milioane de culori, iar din soft aveti posibilitatea de a alege in ce culoare sa lumineze sau puteti alege sa afiseze culori random in stil Breath.

Butoanele de pe casca stanga au functii predefinite, dar din soft puteti alege o alta functie pentru ficare buton. Calitatea sunetului este buna, atat pe wireless cat si pe fir, dar in anumite melodii apar artefacte sonore peste sunetul de chitara, dar poate printr-un update de firmware in viitor aceasta problema va fi rezolvata.

Daca discutam despre microfon treaba nu sta tocmai grozav. Microfonul aflat pe casti este cel care se descurca mai putin bine, am avut plangeri in timp ce stateam pe Skype de la mai multe persoane ca ma auzeau cu ecou, sau cateodata vocea era modificata si ma auzeau „robotic”. In schimb microfonul aflat pe fir se aude excelent, dar evident pentru a fi folosit trebuie sa renuntam la functia wireless.

In schimb am fost incantat de posibilitatea de a ma auzi in timp real in casti, acest lucru eliminand tendinta de a vorbi foarte tare cand tineti castile pe urechi. Am jucat cateva meciuri de CS:GO, iar separatia stereo este una foarte buna. Cupele sunt confortabile, iar dupa 10 ore de utilizare continua nu am avut dureri de urechi. Daca dispuneti de suma de 199$, va recomandam cu incredere aceste casti.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button