MOREPC

Review Logitech G933 si G810 Orion Spectrum

Perifericele de gaming sunt printre cele mai ravnite accesorii pentru pasionati, mai ales atunci cand acestea satisfac anumite necesitati pe care gamerul le are, precum viteza de raspuns mai mare, calitate audio ridicata, materiale mai bune si lista continua. Asadar gamerul este mofturos prin definitie, iar astazi, pentru aceeia dintre voi care se incadreaza in aceasta categorie am pregatit doua periferice de gaming pe care credem ca le-ati putea indargi, atat din punct de vedere estetic, dar mai ales functional.

Sa incepem cu Logitech G933. Castile pot fi folosite atat in mod wireless, dar si cu fir, si pot fi conetctate la telefon, console si PC, asadar indiferent ce alegeti sa folositi, castile se pot conecta la orice.

review Logitech G933

Conectivitatea wireless este realizata pe frecventa de 2.4GHz, si ofera un timp de raspuns foarte bun, fara lag.

Bateria castilor are o autonomie de pana la 12 ore de ascultare la 50% din volum sau de 8 ore cu volumul la 100%.  Pe fanaticii sunetului, functia Dolby 7.1 ii va incanta, dar trebuie retinut ca acel sunet este unul virtual si nu se compara cu castile native 5.1. Sunetul virtual 7.1 adauga practic un ecou pentru spatiere, si in multe cazuri acesta poate fi deranjant.

Butoanele de pe casca stanga au functii predefinite, dar din soft puteti alege o alta functie pentru ficare buton. Calitatea sunetului este buna, atat pe wireless cat si pe fir, dar in anumite melodii apar artefacte sonore de exemplu peste sunetul de chitara. Poate un update viitor de firmware va rezolva problema.

Logitech G933,

Daca discutam despre microfon treaba nu sta tocmai grozav. Microfonul aflat pe casti este cel care se descurca mai putin bine; am avut plangeri in timp ce stateam pe Skype de la mai multe persoane ca ma auzeau cu ecou, sau cateodata vocea era modificata si ma auzeam „robotic”.

In schimb microfonul aflat pe fir se aude excelent, dar evident, pentru a putea fi folosit trebuie sa renuntam la functia wireless.

In schimb am fost incantat de posibilitatea de a ma auzi in timp real in casti, acest lucru eliminand tendinta de a vorbi tare atunci cand tii castile pe urechi. Am jucat cateva meciuri de CS:GO, iar separatia stereo este una foarte buna. Cupele sunt confortabile, si dupa 10 ore de utilizare continua nu am acuzat dureri de urechi.

Logitech G933

Al doilea periferic testat, G810 Orion Spectrum vine in ajutorul celor care doresc o tastatura traditionala.

Logitech-G810

Minimalista am putea spune, asa cum erau pe vremuri tasturile mecanice IBM. Simplitate si functionalitate sunt cuvintele care definesc aceasta tastatura, acest aspect clasic fiind cautat de multi gameri, mai ales de catre profesionisti.

Logitech nu s-au oprit aici, introducand un numar minim de butoane media si o rotita fizica pentru volum, experienta in timpul folosirii, cel putin din punct de vedere al ergonomiei fiind greu de egalat. Spunem asta pentru ca este prima tastatura pe care o incercam fara a fi nevoiti sa ne „acomodam” cu ea.

Si spatierea dintre taste joaca un rol important aici. In cazul lui G810 nu am intampinat probleme, propozitiile curgand una dupa alta cu un minim de efort fizic.

Acelasi lucru il putem spune si despre experienta in timpul orelor de joc. G810 a stat in grija noastra cam 2 saptamani, timp in care a fost testata atat in jocuri, dar si in acitivitati de productie si putem spune ca este una dintre cele mai confortabile tastaturi recent aparute… Atat timp cat ai un palm rest. Bine, daca este sa ne mai plangem de un lucru, acesta ar fi absenta unu hub usb.

Au dat lovitura in schimb la capitolul switch-uri. Pe langa faptul ca discutam despre switch-uri ce au o rata de actionare cu 25% mai mica decat cele traditonale, acestea sunt si gandite special pentru gaming. Se mai adauga faptul ca nu au acel click/clank pe care multi il asteapta de la o tastatura mecanica, ofera totusi aceleasi performante cu un usor minus la cursa necesara pentru actionare.

Trecand la partea software a ambelor dispozitive testate, putem spune ca experienta este cat se poate de simpla, de la butoanele F ce pot fi schimbate cu anumite macro-uri, pana la tastele de pe casti, produsele vin cu drivere bine finisate.

Logitech G933, G810 Spectrum 05

Sunt prea putine lucruri negative pe care le-am putea spune despre aceste doua produse. Calitatea, constructia, micile detalii fac diferenta. Sigur, switch-urile ROMER-G de pe tastatura nu sunt pentru toata lumea, iar faptul ca necesita 45 grame forta de actionare va descuraja pe unii. Dar si asa, daca treci peste acest aspect, ai o tastatura gandita pentru gameri, acompaniata de o pereche de casti senzationala.

Articole asemanatoare

Back to top button