Telefoane

Review LG G5 – Primul telefon modular comercial

Anuntat la MWC 2016, LG G5 este primul telefon comercial modular. Telefonul va fi pus la vanzare oficial pe 31 Martie, dar noi l-am primit pentru testare mai devreme.

lg g5 6

Telefonul vine echipat cu unul dintre cele mai puternice procesoare din acest moment, asadar nu duce deloc lipsa de performanta. Sistemul de operare este Android 6 cu interfata UX5. Noua interfata LG este uniforma, adica nu mai avem o parte secundara si un ecran principal, acum toate aplicatiile regasindu-se pe o singura pagina, in stilul iPhone. Interfata se comporta excelent, aceasta neavand urma de lag sau blocaje. Pe spatele telefonului nu mai regasim butoanele de volum ele fiind mutate acum in partea laterala stanga, pe spate acum regasindu-se doar butonul de power care are integrat si un cititor de amprente si ansamblu celor doua camere principale.

lg g5 1

Cititorul de amprente se desucrca foarte bine,a cesta deblocand telefonul imediat, nu am patit ca ecranul sa nu fie deblocat din cauza necitirii corecte a amprentei. Daca doriti sa va securizat telefonul folosind amprenta, trebuie sa activati una din optiunile de securitate. Un lucru mi-a placut la acest telefon, odata activata optiunea de securitate, este necesara introducerea pinului ales inclusiv dupa ce ati dat restart la telefon.  Combinatia de pe spate cu doua camere pare putin ciudata, dar una din camere este „normala” si una este wide angle, adica are un unghi foarte lard de vizualizare. Camera principala de 16MP se descurca bine in conditii de lumina slaba, dar cea wide angle nu este la fel de buna.

lg g5 2

Din aplicatia pentru camera se poate comuta instant intre cele doua. Ca si la LG G4, avem la dispozitie optiuni avansate pentru fotografiere, din modul manual avem acces la ISO, expunere, balansul de alb si compensarea expunerii. Pe langa modul manul mai sunt disponibile doua moduri simple automate care isi fac treaba cu brio. Camera filmeaza evident si 4K, dar din pacate nu exista stabilizare optica la aceasta recolutie, cum de altfel se intampla ca la majoritatea telefoanelor. Filmarea 4K poate fi realizata atct cu camera principala cat si cu cea wide angle.

lg g5 4

Ecranul are o diagonala de 5.3 inch si o rezolutie de 2560×1440 pixeli, din pacate tipul panoului este LCD, dar cel putin este IPS care ofera culori foarte bune si unghiuri largi de vizualizare, speram ca la urmatoare conotatie a telefonului, LG  sa foloseasca un panou de tip AMOLED, care ofera culori mai mai bune si un consum de curent scazut. Functia Allways-on display am dezactivato, evident este utila, dar nu la fel de utila daca discutam depsre consumul de curent, aceasta golind bateria cu 0.8% pe ora, mare pacat.

lg g5 3

Cei 32GB pentru stocare sunt suficienti, pentru utilizator ramanand in jur de 18GB liberi, in plus telefonul beneficieaza de slot pentru card, acesta suportand pana la 2TB. Desi bateria are o capaciatte de numai 2800mAh, am reusit sa obtinem o autonomie de 50 si ceva de ore de utilizare normala, dupa tot acest timp am ramas cu 13% baterie. Cand am aflat prima data de capacitatea bateriei mica, am fost putin reticenti, dar se pare ca optimizariile lui Android 6 isi fac treaba cu brio. In partea inferioara a telefonului avem un port USB Type C, asadar va putali lua adio de la cablurile vechi de tip microUSB.

 lg g5 5

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button