Review LG G FLEX 2 – Inca un telefon curbat de la LG, inca un hit!
G Flex 2 este a doua incarnare a celebrului telefon curbat produs de catre LG, deci este succesorul lui G Flex din 2013. G Flex 2 vine echipat cu un ecran de 5.5 inch, exact cat are si LG G3, prin comparatie cu modelul anterior care are un ecran de 6 inch. Panoul este tot un P-OLED, dar acum acesta are o rezolutie de FullHD 1920 x 1080 pixeli in loc de 1280 x 720. Dupa cum ne sugereaza si numele, telefonul are un ecran curbat si flexibil, evident nu flexibil… ca o bucata de plastic, ci este chiar foarte rezistent: am incercat destul de serios sa-l indoim insa nu a patit nimic, spre deosebire de Samsung Galaxy S6 Edge caruia se pare ca ii cam crapa ecranul. Curbura ecranului ofera o ergonomie sporita cand utilizati telefonul sau cand il tineti in buzunar. Aceasta curbura in mod extrem de interesant, ofera si o imersiune mai buna in imagine cand urmariti continutul media!
Telefonul are un design stilat care aduce a segment business, si este foarte placut la vedere. Telefonul are o greutate de 152 de grame, iar cand este tinut in buzunar la spate, in scurt tip nu ii veti mai simti deranjant prezenta acolo, asa cum se intampla cu alte terminale de si peste 5 inch, camera acestora adesea iesita in exterior fiind agasanta. Ca si predecesorul sau, si acesta are un spate cu o protectie care se auto-repara cand apar zgarieturi. Zgarieturile fine se „vindeca” in cateva secunde, spre deosebire de varianta anterioara unde vindecarea dura cateva minute. Din pacate zgarieturile mai dure raman acolo, dar poate ca G Flex 3 va rezolva aceasta problema pe viitor. Pe marginea telefonului nu se gasesc butoane, acestea fiind localizate pe spate, asa cum ne-am obisnuit la telefoanele LG, si tot pe spate se regaseste si camera de 13MP, flash-ul LED cu dual tone care ofera un balans de alb mai corect, si senzorul infrarosu pentru focalizare rapida. Schimbare pozitiei butoanelor poate fi perceputa ca ciudata la inceput, dar in scurt timp va veti obisnui. Pentru a debloca sau bloca ecranul este suficient sa bateti de doua ori in ecran. Pe spate se afla si difuzorul: desi nu se poate compara cu sunetul stereo oferit de HTC, acesta se aude foarte tare si clar.
Este un lucru bun ca LG au schimbat ecranul cu unul mai mic, dar la o rezolutie mai mare. Noi oricum nu-i vom simti lipsa ecranului de 6 inch cu rezolutie 720p. Noul ecran de 5.5 inch ofera o densitate de 403ppi in comparatie cu cel vechi care avea doar 245ppi. LG avea si posibilitatea de a folosi ecranul de pe G3, care are o rezolutie 2K si care ofera 534ppi, dar evident acesta conuma mai multa baterie si solicita mai mult procesorul. Protectia ecranului este Gorilla Glas 3.
Si apropo de procesor, telefonul foloseste un Snapdragon 810 octa-core cu o frecventa maxima de 2GHz pe 64 bit, care vine acompaniat de 2GB sau 3GB RAM, iar pentru stocare in variante cu 16GB si 32GB. Dupa cum era de asteptat, avem si un slot pentru card, iar procesorul grafic este un Adreno 430. Noi am testat versiunea cu 16GB stocare si 2GB RAM. In Antutu am reusit sa obtinem cu usurinta 52.513 puncte. In Quadrant am avut 25830 puncte, iar in 3D Mark Ice Storm Unlimited, 22.744 puncte.
In jocuri se descurca excelent, Asphalt 8 nu are pic de lag, iar calitatea imaginii este una foarte buna. Ca si aplicatii preinstalate, telefonul vine cu suita Google la pachet, dupa cum era si normal, si inca vreo cateva aplicatii de la LG, una dintre ele transformand telefonul in telefomanda universala, lucru cu care ne-am distrat in magazinele de profil! Am observat lipsa aplicatiei Facebook, bravo LG! Multi nu folosesc Facebook pe telefon, sau cel putin nu din aplicatie, asadar acel app care de obicei iti este bagat pe gat, aici nu este prezent.
Camera de 13MP este identica cu cea de pe primul G Flex. Ea se desurca bine in conditii variate de lumina. La pozele in lumina foarte slaba veti observa insa o lipsa de sharpness in imagine, lucru datorat procesorului de imagine care aplica prea mult noise reduction. Focalizarea automata este rapida, gratie senzorului infrarosu. Filmarea 4K arata si ea bine, iar sunetul este stereo. Balansul automat de alb este corect, pe spate aflandu-se flash-ul LED in doua tonuri.
Imaginea a fost comprimata*
Bateria de 3000mAh ofera o autonomie de o zi cu WifFi, localizare si LG Health pornite, si cu luminozitatea pusa pe Auto. LG Health este o functie interesanta, care te scuteste de achizita unei bratari fitness, aceasta masurand pasii, caloriile consumate, durata „plimbarilor” si marcheaza traseele. In teste am parcurs cu bicicleta 21KM in 2 ore de mers prin Bucuresti, si cand am plecat de acasa telefonul avea bateria incarcata 96%, iar cand m-am intors, ea mai avea 78%. In concuzie am fost foarte incantati de acest telefon si il reomandam, iar pretul de 2600RON este unul decent si ofera mult prin comparatie cu concurenta. In acest moment se poate gasi la oferta la evoMAG cu 2469RON.