PC

Review Lenovo Z50-75 – Laptop accesibil pe platforma AMD

Lenovo sunt binecunoscuti ca producatori de PC-uri la nivel global, asadar, cand testam un produs de la ei, avem pretentii. Laptopul Lenovo Z50-75 este printre putinele de pe piata care vin echipate cu un procesor AMD. La prima impresie Lenovo Z50-75 pare un laptop promitator: are o carcasa din plastic de culoare negru mat, iar in interior, pe partea cu tastatura, avem parte de un finisaj din aluminiu periat, tot de culoare neagra.

Cand am deschis laptopul atentia mi-a fost indreptata catre ecranul de 15.6 inch, care este „un pic” glossy. Pentru unii, aceasta poate fi un avantaj, culorile fiind mai saturate, dar in lumina puternica displayul isi pierde din… stralucire. Partile bune ale ecranului sunt rezolutia Full HD si unghiurile destul de largi de vizualizare, cu conditia sa nu fie prea multa lumina ambientala care sa se reflecte in ecran. Desi nu este un ultrabook, Z50-75 este suficient de usor pentru a fi luat in rucsac, grosimea lui fiind de 25mm iar greutatea de 2.5kg.

Inca o parte buna a acestui model este placa video dedicata Radeon R7-M260DX, care este capabila sa ruleze unele jocuri pe detalii medii. Am incercat sa jucam CS GO, iar pe detalii medii am avut in jur de 62FPS-uri; poate ca nu este suficient pentru pro playeri, dar pentru un jucator ocazional este suficient. Oricum, se mai pot obcine cateva fps-uri in plus, daca trecem setarile pe low si rezolutia pe 1280×720 pixeli.  Pe partea de sunet Lenovo Z50-75 sta foarte bine, laptopul venind echipat cu doua difuzoare stereo certificate Dolby Digital.

Sunetul este decent in filme, jocuri sau alt continut multimedia. Am utilizat laptopul pentru browsing, youtube, email si alte activitati office, iar la aceste capitole Z50-75 se descurca excelent, procesorul FX-7500 facand fata cu brio oricarei astfel de sarcini. La o utilizare obisnuita, bateria are o autonomie intre 2 si 3 ore jumatate. Laptopul nu sta rau nici pe parte de conectivitate: acesta vine echipat cu o mufa HDMI, una VGA, o mufa LAN, doua porturi USB 2.0 si unul USB 3.0, o unitate optica DVD, o mufa combo pentru casti si microfon si un cititor de carduri SD.

Laptopul este unul care merita luat in considerare, mai ales daca tinem cont de pretul sau rezonabil.

Articole asemanatoare

Back to top button