Telefoane

Review Zona IT Lenovo Yoga Book

Lenovo Yoga Book este probabil cel mai interesant laptop hybrid lansat la IFA, anul acesta.  Ca si seria Y, acesta prezinta o balama realizata din zale.

Balamaua este flexibila, incat permite rotirea ecranului, laptopul devenind practic o tableta. Yoga Book vine in varianta cu Android 6 si Windows 10, iar pe viitor este posibil sa vedem si o varianta cu Google Chrome OS. In teste am primit varianta cu Windows 10. Aceasta are o stocare de 64GB si 4GB RAM.
Ecranul are o diagonala de 10.1 inch cu panou IPS si o rezolutie de 1920×1200 pixeli, care evident este de tip touch. Yoga Book mai integreaza si un modul WiFi AC cu Bluetooth 4.1 si un modul 4G LTE, asadar avem mobilitate si ergonomie crescuta. Bateria are o capacitate impresionanta de 8500mAh, iar grosimea totala a hybridului este de 9.6mm, ca este inchis. Autonomia este de 13 ore, dar evident aceasta poate scadea sau creste in fucntie de utilizare.
Tastatura este cel mai impresionant aspect. Tastele nu mai exista, deoarece aceastea sunt de tip touch, practic tot spatiul destinat butoanelor este acum si trackpad. Designul acestei tastaturi a fost realizat impreuna cu Wacoom, iar la pachet regasim si un stylus numit Real Pen.
Denumirea este inspirata, deoarece acest pix poate scrie pe hartie normala, iar tot ce scrieti pe hartiei, este automat transpus digital pe laptop, trebuie doar ca hartia sa fie asezata peste tastatura. Tastatul pare putin ciudat la prima incercare, e ca si cum ati tasta peste o sticla. Exista si un motor de feedback, dar nu se compara cu o tastatura reala. Exista in partea superioara un buton tactil dedicat pentru activarea sau dezactivarea tastaturii.
Performanta este oferita de un procesor Intel Atom X5 Z8550, nu va asteptati la minuni de la acest procesor, el fiind dedicat pentru activitati office. Acesta este quad core cu frecventa de baza la 1.4GHZ si boost pana la 2.4GHz. Procesorul se descurca bine in office, paint sau Photoshop, dar nu incercat sa editati masiv pe el. In partea dreapta regasim butonul pentru power, difuzorul, butoanele de volum si o mufa jack pentru casti.
In partea stanga regasim mufa USB pentru incarcare, slotul pentru sim si card, mufa micro HDMI si al-2lea difuzor. Sunetul este stereo, si este certificat de catre Dolby. Yoga Book are o greutate de 690 de grame, acesta fiind perfect pentru calatorii.
Pretul pentru modelul cu Windows este in jur de 3200LEI, iar cel cu Android costa in jur de 2900LEI.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button