PC

Review Lenovo ThinkPad T440s – Un laptop sobru si foarte solid

Lenovo ThinkPad T440s face parte din categoria business oferita de catre Lenovo. ThinkPad T440s este un notebook performant, care duce mai departe seria Thinkpad T. Acest model ofera o durata mare de viata a bateriei, performanta in utilizarea zilnica si probabail cea mai buna tastatura care se regaseste pe vreun laptop in acest moment. In plus acesta are disponibila si o varianta cu touchscreen. Ca si design, carcasa  este neagra, cu  capac din fibra de carbon si sasiu de magneziu. Pe capac troneaza un logo ThinkPad, iar cand laptopul este in stare de sleep litera „i” palpaie in culoare rosie. Pe tastatura intre butoanele „G-B-H” se regaseste si faimosul trackpoint rosu. Ca si restul dispozitivelor din aceasta serie, si Lenovo Thinkpad T440s este construit sa reziste, carcasa avand un roll cage care ajuta la intarirea sasiului, iar ecranul se poate rabata pe spate la 180 de grade, tastatura fiind si ea rezistenta la apa.

Lenovo Thinkpad T440s este de fapt construit dupa un standard militar si a trecut cu succes aceste teste, el fiind rezistent la umiditate, praf, socuri si temperaturi foarte ridicate. Greutatea acestui model este de 1.58KG iar grosimea este de 20.6mm, asadar nu este cel mai portabil laptop. Ecranul are o diagonala de 14 inch si o rezoutie de 1920 x 1080 pixeli, panoul este tratat cu un strat anti-glare, iar unghiurile de vizualizare sunt largi.
La capitolul sunet sta bine, sub laptop fiind disponibile doua difuzoare stereo, iar ca software este disponibil Dolby Home Theater v4, care va permite reglarea sunetului dupa bunul plac. Tastatura este foarte confortabila la utilizare, in plus aceasta este si iluminata. Trackpadul este mare iar in partea de sus se regasesc click stanga si dreapta la fel ca in partea de jos, dar daca preferati, aveti posibilitatea de a folosi trackpoint-ul. Ca si conectivitate  Lenovo Thinkpad T440s are in partea dreapta un port pentru casti, un slot pentru SIM, modemul integrat fiind 4G, asadar puteti beneficia de internet de viteza mare aproape oriunde, tot in partea dreapta se regaseste si un card reader 4 in 1, un port USB 3.0 si o mufa VGA.
In partea stanga se regaseste un slot pentru SmartCard, un DisplayPort si inca doua USB 3.0. In partea frontala avem un webcam HD care ofera o calitate buna a imaginii, iar langa acesta se afla doua microfoane, care capteaza un sunet excelent pentru conferinte.  Performanta acestui model este oferita de un procesor Intel i7 4600U la o frecventa de 2.1GHz, dar care ajunge in boost la 3.3GHz, placa video integrata este un Intel HD 4400 la o frecventa de 1.1GHz, pentru stocare este disponibil un SSD de 512GB, iar memoria RAM are o capacitate de 12GB la o frecventa de 1600MHz, ea fiind configurata dintr-un modul de 8GB si unul de 4GB.
Din fabrica laptopul vine cu o baterie cu 3 celule integrata, care nu se poate scoate, si una cu inca 3 celule care se poate inlocui, dar optional puteti cumpara una cu 6 celule. In configuratia standard de 3+3 celule autonomia acestui laptop poate depasi 6 ore fara probleme, iar daca optati pentru bateria cu 6 celule, autonomia aproape ca se dubleza. ThinkPad T440s este un laptop demn de luat in seama daca sunteti un utilizator interesat  de business si fiabilitate.

Related Articles

Back to top button