MORE

Review Lenovo ThinkCentre X1 All-in-One – un birou cu stil!

Produsele vândute de Lenovo în gama X1, pana acum tradițional laptop-uri, sunt PC-uri de business ce se situează in paradigma de design: „Cât mai mic, cât mai ușor, cât mai stilat”.

Pentru o astfel de paradigma se fac multe sacrificii, deci este bine de tinut minte ca toate PC-urile din aceasta gama, fie ele laptopuri sau – in cazul PC-ului din review-ul de azi – un desktop All-in-One.

In cazul de fata, Lenovo incearca sa adreseze o nisa anume – cea a unui birou, fie ca acesta lucreaza sa nu cu publicul, in care spatiul disponibil este utilizat cat mai eficient iar stilul si designul mediului de lucru sunt considerate importante.

Sasiul are o grosime maxima de doar 11mm in zona ce gazduieste componentele, si pare o initiativa a Lenovo de a intra in competitie cu piata de iMac-uri, pentru acele afaceri pentru care un asemenea format este binevenit dar care nu lucreaza cu OS-ul Apple.

Review Lenovo ThinkCentre X1 All in One 05

Ca si majoritatea PC-urilor de business proiectate de Lenovo, ThinkCentre X1 este certificat la standarde militare de durabilitate.

Dar in ce consta acest PC? Un ecran de 23.8 inch cu un panou Full-HD IPS si acoperit cu un strat antireflectiv pentru munca in medii luminate puternic. Componentele acestuia includ procesoare Intel Core, pana la un procesor i7 cu tehnologie vPro si pana la 16GB de memorie DDR4, si optiuni de stocare variate, de la un HDD traditional, un disk hibrid SSHD sau un SSD, optional cu suport pentru tehnologia OPAL.

Pe partea de conectivitate ThinkCentre X1 ofera 5 porturi USB 3.0, un port combo DisplayPort cu suport atat pentru intrare cat si pentru iesire, si un port ethernet. Optional, exista si suportul pentru un cititor de carduri.

O mare parte din meritul de design atribuit sistemului este castigat de stand. Baza acestuia este atat de subtire incat poate fi tratata ca o parte a suprafetei de lucru, dar PC-ul nu ofera nici o senzatie de instabilitate. Tot la categoria design intra unghiul de inclinatie al ecranului, mai larg decat acela intalnit la majoritatea PC-urilor de tip All-in-One.

Aranjamentul porturilor este deasemenea proiectat cu atentie. Spatele sistemului ofera optiunile de conectare pentru tot ce ar ramane conectat permanent. Pe partea stanga se afla doua porturi USB 3.0 din care unul este in permanenta activat, dedicat incarcarii dispozitivelor, impreuna cu portul combo pentru casti si microfon si un slot pentru carduri media.

Pe partea dreapta se afla butonul de putere, cel de intrerupere al volumului microfonului si cel de comutare intre functia de computer si cea de display.

ThinkCentre X1 vine acompaniat impreuna cu un mouse si o tastatura, ambele wireless.

Sistemul, fiind din clasa de produse de business, beneficiaza de garantie on-site standard de 1 an, ce poate fi extinsa pana la patru ani.

Aceste dotari specifice mediului business sunt oferite in afara tarii la un pret ce incepe in jurul sumei de circa 900-1000$, o valoare extrem de rezonabila pentru un PC All-in-One.

Ramane de vazut care va fi pretul acestuia in momentul lansarii oficiale la noi in tara.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button