Review „la sange” LG G3 – O „racheta” de telefon!
Desi a fost lansat mai tarziu, LG G3 este un adevarat rival extrem de puternic pentru HTC One M8, Samsung Galaxy S5 sau Sony Xperia Z2.
Ce are asa de special LG G3? In primul rand este primul telefon cu ecran 2K (2560×1440 pixeli) fabricat de un producator cunoscut la nivel mondial si distribuit in intreaga lume. Acesta mai are si o camera de 13MPx cu un sistem de revolutionar de focalizare folosind un laser, in modul video puteti filma la rezolutie 4K ( 3840×2160 pixeli), si desi nu este primul telefon care filmeaza 4K, acesta are in plus stabilizare optica. Acumulatorul are capacitatea de 3000mAh si este detasabil, iar unii considera detasarea acumulatorului un mare avantaj. LG a produs o serie de telefoane de mare succes: Nexus 4, Nexus 5, G Flex sau G2, dar cu toate acestea nu era vazut ca un competitor redutabil pentru Samsung sau HTC, dar acum roata s-a intors si avem un nou terminal in zona High End care sa concureze la varf.
Inginerii de la LG au folosit cele mai bune componente pentru acest telefon si nu au facut compromisuri. Are un procesor Quad Core Snapdragon 801 tactat la 2.5GHz si GPU Adreno 330. Pe piata exista doua versiuni, una cu 16GB stocare si 2GB RAM respectiv 32GB stocare si 3GB ram. Pentru teste noi am primit versiunea mai tare. Punctul forte de vanzare al acestui telefon, care atrage lumea, este evident ecranul: acesta are un panou TRUE HD IPS cu diagonala de 5.5 inchi si o rezolutie de 2560×1440 pixeli, si in momentul de fata este telefonul care are cea mai mare densitate a pixelilor, 534PPI.
Camera de 13MPx desi are un senzor laser pentru autofocus, pe timp de noapte acesta nu mai este atat de util din pacate, chiar si cu blitz-ul pornit. Blitz-ul are doua nuante de culoare pentru a facilita la un balans de alb corect, exact ca la iPhone 5S. Dimensiunea senzorului este destul de mica, de doar 1/3″, dar este insotit de un stabilizator optic, poate filma 4K 5 minute continuu, 1080p la 30 de cadre pe secunda sau 720p la 120 de cadre pe secunda. Camera frontala are 2.1 MPx si poate filma si ea 1080p.
Pentru poze putem folosi cateva moduri precum Panorama, Dual, Magic Focus sau camera poate fi setata pe automat. In setari mai gasiti si optiune pentru HDR, disponibila atat pentru poze dar si video, si de mentionat ar fi ca daca activati optiunea, blitz-ul nu mai poate fi folosit. Sunetul din inregistrarile video este stereo. In pozele atasate puteti vedea calitatea camerei in diverse situatii. Puteti da click pe imagini pentru a le vedea in intregime.
Poze pe timp de noapte:
Poze pe timp de zi:
Am facut o panorama in modul portret, astfel a rezultat o poza care ocupa 18.5 MB si are o rezolutia de 17728 x 3968 pixeli!!! Un lucru excelent este ca telefonul foloseste in intregime rezolutia senzorului atunci cand este utilizat modul panorama.
O scurta filmare la rezolutia 4K, telefonul se descurca destul de bine, desi durata inregistrarii este limitata la doar 5 minute.
Am ajuns si la partea unde testam performantele terminalului. Pentru testare am folosit 3DMark Ice Storm Unlimited, Quadrant, Anomaly 2 Benchmark si SD Tools.
In 3DMark Ice Storm Unlimited, LG G3 a obtinut 15779 puncte, si nu a reusit sa intreaca HTC One M8, desi LG are specificatii foarte bune, rezolutia ecranului isi spune cuvantul.
In Quadrant, G3 reuseste sa intreaca cu putin One M8, obtinand 23161 puncte.
In Anomaly 2 Benchmark LG G3 este lasat cu mult in spate de catre HTC One M8, acest benchmark fiind un walkthrough prin joc, si este mult mai apopiat de o situatie reala, si aici vedem iarasi cum rezolutia ecranului ingenuncheaza componentele. LG G3 a reusit sa scoata 302086 de puncte fata de M8 care a scos 787573 de puncte.
In SD Tools, LG G3 a obtinut o viteza de scriere de 67.2MB/s si o viteza de citire de 107.9MB/s
Concluzie
Am ajuns si la final, asa ca trebuie sa tragem concluzii. Telefonul arata foarte bine, chiar daca avem carcasa din plastic si nu din aluminiu ca la HTC One M8, si se simte excelent in mana. Ecranul este punctul forte al acestui terminal, pe langa bateria de 3000mAh care este detasabila si slotul pentru microSD. Pozele facute cu acest terminal sunt suficient de detaliate, iar cele facute in modul panoramic arata foarte bine. Dupa o ora de testare intensiva in aplicatii 3D, bateria s-a consumat in proportie de 9%. Este destul de greu sa gasesc aspecte negative acestui telefon, poate faptul ca daca acesta se incinge, luminozitatea este redusa automat si nu mai poate fi crescuta pana ce temperatura nu scade, dar diminuarea luminozitatii este aproape insesizabila, in timpul testarii lumina a scazut cu doar 10%. Poate si faptul ca nu inregistreaza mai mult de 5 minute in 4K poate fi considerat un dezavantaj. Chiar daca nu este rezistent la praf, apa etc..cum este Samsung Galaxy S5, sau nu are senzor de amprente, nu stiu cat de utile sunt acestea in realitatea de zi cu zi pentru utilizator. Dupa experianta cu acest telefon pot spune ca cei de la Samsung si Apple ar avea cate ceva de invatat de la LG. Daca acest terminal va avea succes sau nu, depinde doar de utilizatori sau de firmele de telefonie mobila care il vor include in pachetele lor.
Mai jos aveti atasate pozele cu rezultatele testelor.
Shut up and take my money !!!
Pretul acestui telefon care este?
„o viteza de scriere de 67.2MB/s si o viteza de scriere de 107.9MB/s” greseala de scriere 😀