TECH

Review Zona IT camera de actiune Kruger&Matz KM0198

Camera de actiune Kruger&Matz KM0198 este o camera de actiune gandita pentru cei care nu doresc sa arunce cateva sute de euro pe un GoPro.

Camera este capabila de filmare 4k, dispune de o telecomanda wireless pentru control si vine cu o multime de accesorii extra. Pretul camerei este in jur de 450LEI, iar ina cesti bani ofera extrem de multe facilitati.

Senzorul este Sony IMX078, care se desucrca bine in conditii de lumina scazuta, dar se putea si mai bine. Lentilele au un unghi de vizualizare de 170 de grade, am fi preferat ca din meniu sa se poata ajusta unghiul. Filmarea 4K este realizata cu 30 de cadre pe secunda, dar trebuie sa stiti ca nu este 4K ci interpolat, rezolutia maxima nativa de filmare fiind 2K cu 30 de cadre pe secunda. Mai aveti posibilitatea de a filma cu 2.7K sau 1080p cu 30 sau 60 de cadre pe secunda.

Compresia este H.264 iar fisierul este de tip MOV. In interior se regasesc 1GB RAM DDR3, care ajuta foarte mult pentru memoria buffer. Pentru stocare puteti folosi un card mciro SD de 32GB, dar noi am folosit un card de 128GB fara probleme. Ecranul principal are o diagonala de 2 inch cu o rezolutie de 320×240, in partea frontala regasindu-se inca un ecran de 0.95 inch de tip OLED care indica starea camerei.

Camera de actiune Kruger&Matz KM0198 poate realiza si poze in rafala cu o rezolutie de 12MP. Conectivitatea WiFi permite conectarea cu un telefon mobil, unde puteti vedea un feed live. Bateria are o capacitate de 1050mAh si paote filma in jur de 70minute, cel putin atat a rezistat in testele naostre. In pachet regasim si o carcasa rezistenta la apa pana al o adancime de 30m. Va recomandam sa nu folositi carcasa decat pe timp de iarna sau daca ploua afara, dezavantajula cesteia este lipsa de sunet, deoarece acopera microfonul, in pachet se regaseste si o prindere rapida care poate fi pusa pe trepied sau suporturile de prindere ale camerei.

Am filmat cu camera de actiune Kruger&Matz KM0198pe timp de zi pe pe timp de noapte. Ziua se descurca bine, dar dinamica imaginii este cam scazuta, diferenta intre zonele luminate si cele intunecate fiind mare, adica zonele luminate sunt supra expuse, pe timp de noapte imaginea are o tenta de galben, si se poate observa un efect de noise reduction aplicat prea mult. In schimb nu am avut alte probleme legate de acest model, si ne multumim de calitatea oferita, tinand cont ca scopul ei este de a oferi o dovada video in caz de accident.Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Unde a-ti gasit-o voi cu 450 lei? Ca eu fara 550 nu am gasit. Eventual modelul fara telecomanda este mai ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button