ReviewsPCRSS PaginaDeMediaTECH

Review Kingston XS2000 – Un partener de lucru spațios, rapid și rezistent

Capacitatea de stocare testată: 1TB

Dacă acum câțiva ani un mediu de stocare extern venea adesea sub forma unui bolovan de plastic și metal, evoluția hardware a facilitat adoptarea SSD-urilor portabile. Kingston XS2000 este doar un exemplu din gamă foarte largă disponibilă în stocurile magazinelor, iar astăzi aruncăm o privire la cel mai nou model al producătorului de memorii și medii de stocare.

Kingston XS2000 este un SSD portabil de mici dimensiuni, care în ciuda aspectului diminutiv este construit să reziste. Dimensiunile reduse (69.54 x 32.58 x 13.5mm) și greutatea foarte mică (28.9g) îl fac extrem de ușor de cărat, depozitat și folosit. Ok, toate bune și frumoase, dar mai toate SSD-urile portabile se încadrează pe aici. Ceea ce face acest model special este certificarea IP55 care atestă că este rezistent la apă și praf (cu anumite limite) și viteza mare la care operează.

Review Kingston XSX2000 1TB

Carcasa este realizată dintr-un metal destul de gros, cel mai probabil aluminiu întrucât nu a reacționat în niciun fel când a fost apropiat de un magnet. Aspectul este destul de simplu, fiind un sandwich realizat din două bucăți de aluminiu argintiu care învelesc o umplutură neagră. Capătul rotunjit al lui Kingston XS2000 nu ascunde nimic, iar la polul opus găsim portul USB și un LED care indică activitatea. Certificarea IP55 este conferită de husa de cauciuc destul de groasă care acoperă marginile SSD-ului și are găuri ce permit afișarea logo-ului Kingston și a etichetei de pe fundul produsului.

Kingston XS2000 – Specificații și teste de viteză

Odată cu această viteză mare apare însă și prima limitare, ori mai de grabă, primul hop pe care trebuie să-l treci în utilizarea lui Kingston XS2000. Este vorba despre interfața acestuia, SSD-ul având nevoie de o conexiune USB Type-C 3.2 Gen 2×2. Acest port este destul de scump la vedere, fiind puține laptopuri care îl integrează și chiar mai puține plăci de bază pentru desktop. Acestea din urmă pot fi numărate pe degete (de la vreo trei mâini), astfel s-ar putea să fie nevoie să te interesezi puțin înainte de achiziție.

Capacitate 500GB / 1TB / 2TB
Viteză 2.000MB/s citire
2.000MB/s scriere
Conectivitate USB Type-C (USB 3.2 Gen.2)
Dimensiune 69.54 x 32.58 x 13.5mm
Greutate 28.9 grame
Garanție 5 ani

Kingston XS2000 este disponibil în mai multe variante de stocare: 500GB, 1TB și 2TB. Indiferent de capacitatea pe care o alegi, vitezele sunt impresionanteși avem 2000MB/s citire și tot atât la scriere. Bine, cel puțin pe hârtie, întrucât testele realizate de mine nu au oferit chiar rezultatele promise de producător. Însă chiar și așa, SSD-ul a fost „pe acolo” și diferența va fi cu greu sesizabilă in utilizarea de zi cu zi.

Kingston SXS2000 1TB Review

Concluzie

  • Echilibru bun între portabilitate, rezistență și performanță;
  • Viteza de citire este foarte mare, reușind să întreaca numerele oferite de producător;
  • Este disponibil în trei variante, cu capacitate maximă de 2TB.
  • Viteza de scriere nu este constantă și se îndepărtează de cei 2.000MB/s de pe cutie;
  • Portul USB Type-C 3.2 Gen 2×2 este rar și va fi greu sa obții maximul de performanță.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button