ReviewsGamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Review HyperX 2021 – Ce ne pregătește producătorul anul acesta?

Tot vorbim despre periferice de ceva timp, însă un producător pe care nu l-am mai vizitat de mult este HyperX. Dar ce să vezi? S-a nimerit la fix pentru că avem nu una, nu două, ci patru produse în materialul de astăzi. O să vedem ce periferice a pregătit producătorul pentru gameri în 2021 și o să vorbim și despre nouă mea tastatură de zi cu zi, deoarece m-a cucerit de la prima atingere. În plus, acest review este special dintr-un motiv simplu: Kingston a vândut divizia de gaming către HP și aceste periferice ar putea fi ultimele pe care regăsim și numele producătorului de memorii.

Că să nu o mai lungim, haideți să facem cunoștință cu inculpații: mouse-ul Pulsefire Haste, căștile Cloud II Wireless+ 7.1, tastatura Alloy Elite și sora ei mai mică, Alloy Origins 60. O să trecem prin fiecare dintre acestea fix în ordinea în care le-am enumerat și vom vorbi despre cele mai importante caracteristici, dar și despre cum se simt în utilizarea de zi cu zi. În plus, vorbim puțin și despre HyperX NGENUITY, adică softul care se ocupă de controlul tuturor acestor periferice.

HyperX Pulsefire Haste – Un mouse de 59 de grame cu un super senzor

Noul trend în materie de șoareci de gaming este greutatea cât mai mică. În cazul lui HyperX Pulsefire Haste, cred că acesta este cel mai interesant aspect. La numai 59 de grame, mouse-ul aproape că nu se simte în palmă, iar pentru a păstra senzația asta, producătorul folosește un cablu HyperFlex foarte ușor, care îți dă impresia că folosești un mouse wireless.

Review Periferice HyperX 2021

În interiorul mouse-ului găsim un senzor Pixart 3335. Acesta nu este neapărat un model de top, fiind mai de grabă proiectat pentru șoareci fără fir, însă în cazul lui HyperX Pulsefire Haste mă gândesc că a fost ales pentru că este cel mai nou din line-up-ul Pixart. Iar în utilizare, oricum nu se simte deloc rău, fiind greu să fac diferența între acesta și senzorul Hero de la Logitech pe care-l folosesc zilnic. Pe partea de switch-uri avem parte de niște TTC Golden care sunt rezistente la microparticulele de praf ce se pot așeza pe ele din cauza găurilor de pe carcasa mouse-ului.

Forma este neutră, fiind ușor de ținut în mână indiferent de ce grip preferați. Și că tot veni vorba despre manevrabilitate, Haste vine însoțit în cutie și de un set de Grip Tape pentru a fi și mai greu de scăpat din mână. Iar pentru a aluneca bine pe mousepad, folosește niște skate-uri PTFE. Personal l-am găsit destul de plăcut în gaming, iar ca mousepad am folosit un model simplu, pe care-l aveam dintr-un pachet promoțional, deci nimic de nivel „profesionist” care să influențeze.

Per total, HyperX Pulsefire Haste se poate bate de la egal la egal cu modele precum Glorious Model O sau Xtrfy M4 pe care le-am mai testat. Singura parte negativă pe care am găsit-o ar fi softul, dar despre acesta vom vorbi separat ceva mai târziu.

 

HyperX Cloud II Wireless+ 7.1 – Un model deja legendar, acum fără fir

Despre HyperX Cloud II nu sunt prea multe de spus. Căștile deja și-au cimentat statutul de legendă printre gameri și au fost poate cele mai de succes căști de pe piață din ultimii ani. Iar acum, producătorul a decis că este timpul să le taie cablul și să le aducă în prezent, transformându-le într-un model wireless foarte competitiv.

Pentru cei care nu au apucat să folosească niciodată Cloud II, acestea ar putea fi cele mai confortabile căști de gaming pe care am pus mâna, alături de modelul Revolver din aceeași serie. HyperX a mers pe principiul „dacă nu e stricat, nu încerca să-l repari” și a păstrat aceeași construcție bazată pe un cadru de aluminiu durabil, cu accente roșii specifice brand-ului și un nivel de confort greu de egalat. În plus, driverele de 53mm sunt numai bune pentru gaming, iar tehnologia 7.1 Surround Sound, pe cât este de interesantă, încă nu mă poate face s-o apreciez.

Review Periferice HyperX 2021

Dar știm cum ce se mănâncă Cloud II. Haideți să vorbim despre ce pot face în departamentul wireless pentru că este foarte interesant. În primul rând, HyperX Cloud II Wireless+ 7.1 au o baterie mare care asigura până la 30 de ore de gaming fără oprire. În al doilea rând, conexiunea wireless se realizează prin intermediul unui dongle USB cu conectivitate de 2.4GHz și acoperire de până la 20 de metri. Asta înseamnă că te poți ridica bine-mersi de la birou că să îți aduci un suc, fără a pierde contactul cu prietenii de pe Discord.

HyperX Alloy Elite 2 – Prea puține noutăți pe un șasiu deja problematic

HyperX s-a bucurat de un succes măricel și atunci când vine vorba de tastaturi. Fie că vorbim despre primul model de Alloy Elite sau despre Origins Core TKL, modelele producătorului au fost apreciate atât de critici, cât și de public. Când am pus mâna pe Alloy Elite 2 deja știam cam ce așteptări pot avea, însă speram că anumite aspecte vor fi îmbunătățite.

Review Periferice HyperX 2021

Prima diferență ar fi switch-urile și tastele, întrucât avem parte de HyperX Red cu keycaps Pudding care duc iluminarea RGB la un cu totul alt nivel. Un lucru pe care l-am apreciat mult la tastele astea a fost textura, acestea fiind cumva matuite și nu vei lăsa urme de grăsimi și alte lichide de pe degete. Poate pentru unii oameni este ceva ușor de trecut cu vederea, dar personal mă stresa maxim faptul că indiferent ce aș fi făcut, lăsam urme pe tastatură din cauza transpirației, mai ales pe timp de vară.

Pe lângă tastele principale, HyperX Alloy Elite 2 mai oferă și taste multimedia. Acestea sunt extrem de utile, iar rotița pentru volum este o adiție pe care mereu am văzut-o cu ochi buni. Îmi place feedback-ul oferit de o rotița de volum și mi se pare mult mai natural să rotesc ceva pentru volum decât să apăs pe taste. Și să nu uităm nici de portul USB 2.0 de pe tastatură, în care poți conecta un stick, un mouse sau un telefon.

 

Din păcate, portul USB 2.0 mai sus menționat este și kriptonita acestui model. De ce spun asta? Păi, în primul rând este generația 2.0 și este depășit deja de ani buni. HyperX ar fi putut include un 3.0, sau poate chiar un 3.1 pentru încărcarea rapidă a unui telefon spre exemplu. Dar cel mai enervant lucru trebuie să fie cablul extrem de gros, care se desparte în două bucăți ca un balaur cu două capete și este atât de rigid încât zici că iese un cablu de alimentare de sursă din tastatură. Iar unde tastele multimedia mi-au plăcut și au fost utile, senzația la apăsare este oribilă și nu se apropie deloc de restul tastelor mecanice.

HyperX Alloy Elite 2 nu poate fi considerată o îmbunătățire foarte mare comparativ cu generația precedeta, dar măcar vine cu unele dintre cele mai noi tehnologii ale producătorului. Întâmplarea face însă că folosește un șasiu deja problematic cu același cablu exagerat de gros și un port USB 2.0 care în loc să ajute, poate fie să se dovedească inutil, fie chiar să te limiteze în cazul în care ai nevoie de un port rapid în care să conectezi un stick.

Review Periferice HyperX 2021

HyperX Alloy Origins 60 – Nouă mea tastatură preferată!

Cititorii mai vechi cred că știu deja că inima mea este furată de Logitech și cu greu găsesc ceva care să îmi placă mai mult. Uite că s-a întâmplat, după mult timp, iar acum scriu acest articol de pe noua HyperX Alloy Origins 60. Aceasta face parte din familia Origins care a debutat anul trecut cu modelul TKL, adică cel fără NUMPAD. Doar că de data asta, producătorul duce treaba cu minimalismul și mai departe și oferă un model în format 60%. Adică am pierdut și tastele F1 – F12, cât și tastele de direcție.

Chiar dacă la prima vedere pare incomod de utilizat și pare că sacrifică prea multe taste pe care o persoană de rând le folosește regulat, adevărul este altul. În realitate, un om nu prea apasă pe tastele F1 – F12 decât atunci când vrea să iasă dintr-o aplicație și recurge la faimoasa combinație ALT + F4. Origins 60 este deja a doua tastatură cu acest format pe care o folosesc și este pentru prima dată când chiar am fost motivat de restul caracteristicilor sale și am pensionat vechea Logitech G Pro.

Review Periferice HyperX 2021

A fost dragoste la prima vedere, iar HyperX Alloy Origins 60 m-a cucerit grație construcției sale. Șasiul este fabricat din aluminiu gros ceea ce îi oferă ceva greutate. În plus, nu ai forme enervante care să strice simetria, ci doar un dreptunghi cu colțuri rotunjite care este brăzdat de taste și lumini RGB. Și că tot veni vorba de taste, modelul pe care-l am acum folosește switch-uri Red cu switch-uri PBT double-shot. Acestea au aceeași textură despre care vorbeam și în cazul Alloy Elite 2, doar că de această dată sunt complet negre pentru a face loc inscripțiilor pentru funcțiile secundare.

Pe fundul metalic al tastaturii regăsim și piciorușele de ajustare a înălțimii care vin cu două setări. Tastatura este înclinată la 3 grade direct din șasiu, însă piciorușele cu acțiune dublă o înclină și mai mult: primul set de piciorușe o duce la 7 grade, iar al doilea aplică o înclinație de 11 grade. Personal folosesc ultima varianta, întrucât mi se pare mai confortabilă o tastatură ceva mai înclinată decât una plata care îmi obosește mâinile.

 

În plus, poți să o și personalizezi destul de ușor. Șasiul neutru este numai bun pentru a găzdui keycaps custom de alte culori, iar cablul USB Type-C detașabil deschide o mulțime de oportunități când vine vorba de modul în care conectezi tastatura. Poți fie să folosești ceva cu capăt magnetic care să fie ușor detașabil, fie să cumperi un cablu spiralat ca de telefon fix și să îți pregătești tastatura pentru postat pe /r/MechanicalKeyboards. În plus, primești în pachet și două taste adiționale, una dintre ele fiind un Space cu design topografic. Nu știu cum arată tastatura fără el, întrucât l-am montat instant!

HyperX NGENUITY este un soft depășit care strică experiența

Oricât de mult mi-ar plăcea perifericele HyperX, mereu am avut o problema cu softul. Pare că niciun producător nu a reușit până în punctul ăsta să creeze un pachet software la fel de bun ca și perifericele pe care acesta le controlează și este cazul și aici. NGENUITY este disponibil exclusiv prin intermediul Windows Store ceea ce mi-a ridicat primul red flag. Aplicația este extrem de rudimentară și destul de contra-intuitivă pentru gusturile mele.

 

În plus, modul în care se deschide mă scoate din sărite: nu poți să o faci să plece odată cu Windows-ul fără ca aceasta să pornească minimized în bară. În contrast, alte aplicații precum Logitech G Hub pornesc în folderul de iconițe ascunse din taskbar. Pe lângă asta, ești foarte limitat cu ceea ce poți face, iar în 2021 mi se pare aiurea să ai doar câteva moduri de iluminare pe care le găsești și pe o tastatură de 100 de lei, deși LED-urile de pe HyperX Alloy Origins 60 spre exemplu, sunt perfect capabile de a reda mai multe efecte dacă acestea ar fi introduse în aplicație.

Adăugăm aici și crash-urile care se întâmplă fără un motiv anume în cele mai random momente și avem încă un producător cu periferice bune și un raport calitate/preț bun, dar care folosesc un soft depășit, problematic, care reușește mai mult să strice experiența decât s-o îmbunătățească.

Merită să investești în periferice de la HyperX?

Am tot folosit periferice de la HyperX și de fiecare dată mi-au lăsat o impresie bună. Aceeași situație se repetă și în cazul de față și în afară de Alloy Elite 2 care este mai de grabă un refresh decât un produs nou, toate celelalte m-au impresionat în mod plăcut și cred că sunt un pas foarte bun pentru companie în 2021. De la un mouse super ușor, până la o tastatură cu format 60% și căștile wireless, ai tot ce îți trebuie pentru a fi în pas cu moda când vine vorba de periferice de gaming.

Nu pot recomandă destul tastatura Alloy Origins 60, însă dacă formatul mic nu este pe gustul vostru, aveți oricând varianta TKL care este cam același lucru, doar că puțin mai mare. Tot ce aș vrea să mai văd acum este o varianta wireless a lui Haste și line-up-ul este complet!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button