ReviewsRSS PaginaDeMediaTECH

Review Huawei MatePad 10.4 – Partenerul perfect pentru lucrul și școala de acasă

Nu trece zi fără să auzim de câte un gadget lansat, la fel cum nu trece zi fără să ne folosim telefonul, calculatorul sau tableta, pentru tot felul de sarcini. Și despre tablete vom discuta astăzi. Mai exact, despre o variantă proaspătă lansată de Huawei, adică iterația de 10.4 inci a lui MatePad. Din start, nu poți spune că vei pune mâna pe o rachetă, dar este un produs care a reușit să mă surprindă nu doar prin performanțele sale onorabile, ci și prin această idee că Huawei MatePad 10.4 este un aliat prevăzător și potrivit pentru scenarii de tipul work/school from home, și asta la un preț foarte, foarte avantajos.

Dimensiuni (mm) 245,2 x 154,96 x 7,35 mm
Procesor Kirin 810 octa-core
Sistem de operare EMUI 10.1 (bazat pe Android 10.0)
Ecran 10.4 inbci, IPS, rezoluție 2000 x 1200
Cameră foto 8MP + selfie 8MP ultra-wide
Înregistrare video 1080p@30fps HDR
Stocare + RAM 64GB+4GB/128GB+4GB

Un ecran impresionant

Nevoia de a sta în fiecare zi cu nasul într-un ecran spune multe, la fel cum tot această nevoie dictează soluțiile oferite pe piață. Iar aici, Huawei MatePad 10.4 vine cu un ecran chiar bunicel. Evident, avem un display de 10.4 inci, cu rezoluția 2000 x 1200. La culori, stă foarte bine, 100% SRGB, acuratețea culorilor este on point, cu lumina albastră redusă, deci, cum spuneam, poți sta ore în șir cu nasul în el. În plus, raportul corp-ecran aduce un onorabil 84%, adică o suprafață de vizualizare mare, pe niște margini înguste, deci tableta pare mai mică și mai îndemânoasă decât este.

Iată și un exemplu al practicalității de care producătorul și-a dat seama. Camera frontală (de 8MP, ca și cea frontală) este amplasată pe muchia lungă, adică Huawei MatePad 10.4 este o tabletă gândită pentru un format de vizionare în stil landscape. Și pe bună dreptate, cine stă pe apeluri video sau se uită la filme în mod portret? Duuuh.

Procesor și configurații

Sunetul este foarte bun, are 4 difuzoare Harmann Kardon, iar inima tabletei este un procesor Kirin 810, care, deși pe hârtie este un procesor mid-range, a obținut un scor foarte bun în Geekbench 5, de 2422 de puncte. Iar puterea care izvorăște din circuitele acestuia nu și-a făcut simțită prezența doar în testele sintetice, ci și în jocuri: Asphalt 9 și tot ce am mai pus pe MatePad 10.4 au fost mâncate pe pâine, deci puncte bonus la acest capitol.

Huawei MatePad 10.4 vine în două configurații: de 4GB/64GB, respectiv 4GB/128GB. Oarecum dezamăgitor, pentru că, în ciuda prețului îmbietor, te-ai fi așteptat, totuși la cel puțin 1-2GB în plus pe RAM, dar uite că poți să crești stocarea printr-o extensie microSD de până la 512GB. Dar hei, pentru școală, conferințe audio-video și filme, nu prea ai avea nevoie de un calculator cuantic.

Trăiască netul rapid!

Avem parte de o conectivitate Wi-Fi6, ceea ce înseamnă, cel puțin în teorie, viteze de vreo 2.4Gbps, un adevărat avantaj în condițiile în care pandemia încă nu a trecut sau te-ai lenevit suficient de mult încât să lucrezi efectiv doar de acasă, iar o conexiune rapidă la Internet este cel mai bun prieten din locuință. Iar la prețul curent, cu Wi-Fi6, Huawei MatePad 10.4 este un best buy, un chilipir, care echivalează un laptop la preț dublu.

După cum ne așteptam din partea Huawei, noul MatePad duce lipsă de Serviciile Google. Sigur, tableta rulează pe Android 10, cu interfața EMUI 10.1, dar va trebui să te mulțumești cu AppGallery-ul proprietar. Not a big deal. Unde mai pui că ai și o baterie de 7.250 mAh, care să te țină chiar și două zile de post, dacă priza nu se regăsește lângă pat sau canapea.

Huawei MatePad 10.4

În plus, dacă mai și alte dispozitive Huawei, ecosistemul lor funcționează excelent, dacă vrei să transferi fișiere de pe un device pe altul, să preiei apeluri sau continui lucrul la un document sau altul și așa mai departe. Huawei MatePad 10.4 este compatibil și cu accesorii de tip stylus, doar că producătorul a ales o abordare puțin mai diferită atunci când vine vorba de atașarea acestuia.

Spre deosebire de alte tablete, unde slotul era clar delimitat, Huawei MatePad 10.4 include în pachet un mic dispozitiv care se conectează la mufa USB-C a tabletei și care serverște drept magnețel de care poți atașa stylus-ul. Partea bună însă este că poți să-l folosești cu orice telefon sau tabletă Huawei care are un port USB C, adică toate, și îl poți încărca în felul ăsta de oriunde. Inclusiv de la un încărcător normal, iar totul merge excelent.

Huawei MatePad 10.4

Huawei MatePad 10.4 are unul din cele mai bune raporturi calitate-preț de pe piață

La final, nu se poate să nu menționăm și prețul. Iar la această configurație de 4GB/64GB vorbim de un rotunjel 1300 de lei (varianta 4GB/128GB ajunge la 1500 de lei, deci acceptabil). Scurt pe doi, la cele menționate și analizate, în raport cu prețul aferent, Huawei MatePad 10.4 este o tabletă bună, mai ales în varianta Wi-Fi6, cu performanțe onorabile și care pare special gândită pentru scenarii din acestea mai… Apocaliptice, precum munca și școala de acasă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button