Telefoane

Review Huawei Ascend G7 – Pret bun si compromisuri putine!

Huawei Ascend G7 este un telefon foarte interesant, mai ales din punct de vedere estetic, aspect cu care ne-a si atras atentia. Acest telefon face parte din categoria mid-range spre premium, ca majoritatea telefoanelor testate de noi in ultima vreme. Piata este suprasaturata de terminale in aceasta categorie de pret, dar productia de telefoane in acest segment este condusa de cererea publicului, care are nevoie de terminale la un pret mediu cu performante bune si design care nu necesita o punga pe cap pentru a iesi cu el pe strada. Telefonul vine in jurul pretului de 1200RON, si spunem noi ca este o alagere interesanta.

Designul este undeva spre Galaxy A5 de la Samsung, care insa are un pret mult mai mare. Spre deosebire de alte telefoane la acest pret, G7 are o carcasa din aluminiu. Telefonul este foarte stilat, grosimea lui este de 7.6mm si este foarte usor de utilizat, desi are un ecran mare, de 5.5 inch. O alta deosebire fata de competitorii din acest segment de pret este bateria, care are o capcitate de 3000mAh, aceasta oferind o durata de utilizare indelungata a telefonului.

Pe margine in partea dreapta se regasesc butoanele de volume si power, cel de power fiind foarte usor de utilizat, pentru ca este pozitionat aproape de mijlocul carcasei. Fiind un telefon cu design unibody, acesta are sloturile pentru cartele si sim in exterior. Memoria interna a telefonului este de 16GB. Ca si conectivitate are si 4G si NFC, dar din pacate tehnologia NFC este foarte putin utila in Romania in acest moment.

Ecranul de 5.5 inch are un panou de tip IPS cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli. Aceasta rezolutie poate sa para „nasoala” pentru unii, dar imaginile si scrisul sunt clare, densitatea pixelilor fiind de 267ppi. Culorile reproduse au aspect natural, iar in setari exista optiunea de a seta temperatura. Panoul este protejat de o sticla Gorilla Glass 3, asadar nu trebuie sa va faceti griji de zgarieturile de pe ecran, spatele din aluminiu avand sanse mai mari sa se zgarie, dar in pachet oricum exista si o husa din plastic, dar care strica putin aspectul.

Ca si OS avem Android 4.4 cu interfata Emotion UI 3, desi am fi preferat Android 5 pe el, si speram sa apara un update. O problema la Emotion UI 3 este lagul din lock screen. Poate ca pentru unii este nesemnificativ acest aspect, insa este deranjant; in rest interfata se misca fluid, dar oricum aceasta poate fi schimbata oricand cu orice doriti.

Performantele generale sunt bune in utilizarea de zi cu zi si in aplicatii, memoria RAM de 2GB si procesorul Snapdragon 410 facand fata cu succes oricarui joc sau aplicatii. Camera este foarte buna, acesta are un senzor Sony IMX214 de 13MP, care are o lentila cu o deschidere de f/2.0 si un flash LED, iar acest senzor se gaseste si pe telefoane de top precum OnePlus One. Bateria de 3000mAh este una mare, mai ales daca tinem cont de ecranul 720p si procesorul care consuma putin. Pe piata sunt telefoane mai performante care au baterie asemanatoare sau chiar mai mica, autonomia acesteia ajungand lejer la 13 ore de utilizare. Asadar telefonul este o surpriza placuta pe piata, si speram sa mai apara asemena terminale.

Related Articles

Back to top button
Close
Close