Telefoane

Review HP Split X2 – O combinatie puternica de laptop si tableta

Evolutia tabletelor a fost o lovitura destul de grea data laptopurilor, dar producatorii au gasit noi metode de a combina un laptop cu o tableta, si asa au luat nastere hibridele 2 in 1. HP Split X2 este un astfel de hibrid care si-a facut aparitia in urma cu cativa ani, si a continuat sa fie actualizat odata cu aparitia noilor generatii de procesoare. Noi am avut in teste modelul M110EN.

HP Split X2 are un ecran touch de 13.3 inch cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, care se poate deconecta de tastatura, astfel devenind o tableta veritabila si puternica, mai puternica decat multe tablete de pe piata. Performantele solide sunt garantate de un procesor Intel i3 4010Y, cu o frecventa de 1.3GHz. Memoria RAM are o capacitate de 4GB iar stocarea este de 64GB. De procesarea video se ocupa un chip Intel HD 4200.

Constructia tabletei este solida, la fel si a tastaturii, acestea oferind un feeling metalic. Tastatura se comporta excelent, este comfortabila la scriere si silentioasa; in partea stanga a tastaturii se regasesc un port USB, o mufa jack pentru casti si un cititor de carduri SD. In partea dreapta avem un HDMI output si un USB 3.0. Se poate observa lipsa unui port LAN, dar oricum nu credem ca mai este necesar atat timp cat exista WiFi integrat.

Balamaua care face legatura intre ecran si tastatura este foarte rigida, iar pentru a deschide ecranul trebuie sa trageti putin mai tare. Pe partea tabletei de 13 inch regasim inca un card reader, o mufa pentru casti si butoane pentru volum si power. Acesta sunt utile cand deconectati ecranul de tastatura. Ca si tableta, aceasta ofera un spatiu mare de lucru, iar constructia dupa cum spuneam este foarte rigida si solida.

Sistemul de operare este Windows 8.1, asadar tableta este una numai buna pentru prezentari. HP Split X2 se prinde de tastatura printr-un magnet foarte puternic, si nu poate scapa de acolo din greseala. Sunetul este oferit de doua difuzoare stereo, lucru rar intalnit la tablete. Bateria tine in jur de 7 ore la navigarea pe internet, iar daca luam in calcul puterea tebletei, aceasta este o autonomie decenta. In concluzie acest hibrid este unul bun, care are si un pret echilibrat, iar modelul testat de noi poate fi achizitionat resigilat la pretul de 2500RON.

Articole asemanatoare

Back to top button