PC

Review HDD Extern Adata HD720 – Proiectat de… o testoasa ninja!

Ori de cate ori avem in teste un hard extern urmatoarea intrebare este ridicata la fileu: daca il scap pe jos sau il trosnesc bine de tot mai merge? O intrebare care nu isi are sensul in cazul lui Adata HD720, avand in vedere ca seamana mai mult cu ceva proiectat de o testoasa ninja, decat cu un hard traditonal, fiind gandit pentru a intampina si cele mai vitrege conditii de utilizare, ba mai mult, fiind unul dintre putinele harduri pe care le-ai putea lua pe front.

Adata HD720 a reusit sa ne impresioneze inca de la prima vedere, cu un design total diferit de ceea ce ne-a obisnuit compania si cu o serie de beneficii adaugate care recomanda acest hard pentru cei care sunt mai tot timpul pe drum si au nevoie sa transfere date intr-un mediu de stocare sigur. Asta pentru ca fie vant, fie grindina, ploaie sau cutremur, poate chiar o eventuala cazatura, Adata HD720 faca fata cu brio. Este hard-ul gandit sa preintampine orice calamitate.

Fiind un produs certificat IPX8 si IPX6, mai exact rezistent la apa si praf si fiind gandit pentru a fi un hard extern solid, Adata HD720 nu dezamageste la aceste capitole. Acesta este protejat de elemente de trei straturi distincte: un strat de cauciuc care protejeaza hard-ul de apa si praf, o carcasa de plastic dur, rezistent la socuri, si nu in ultimul rand, doua sine pe care hard-ul este fixat pentru o mai mare siguranta. Mai mult, Adata nu s-au oprit aici, introducand si un senzor G-Shock. Fiind pozitionat strategic deasupra mufei USB, senzorul se activeaza in cazul unui soc, existand trei mesaje distincte. Atunci cand LED-ul este rosu, este clar ca ai niste probleme. Daca LED-ul este albastru inseamna ca nu ai probleme. Simplu ca buna ziua: rosu e de naspa, albastru este de bine.

Cat despre vitezele de citire si scriere, Adata a promis si a livrat niste valori impresionante pentru acest hard, avand 100 de MB scriere si 100 de MB citire, fiind un hard extrem de rapid pentru un dispozitiv dotat cu USB 3.0.

Totusi, nimic nu este perfect, iar in cazul lui Adata HD720 avem o singura plangere… lungimea cablului. Este mult prea mic, uneori fiind nevoit sa asezam hard-ul pe o cana sau niste carcase pentru a putea ajunge la USB. Dar, pe langa aceast mic neajuns, Adata HD720 este un hard de un TB care se incadreaza in 80 de Euro si ofera siguranta datelor si viteza de transfer buna, asa ca il putem recomanda cu incredere.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button